Főoldal > AKTUÁLIS > A legjobb könyvek kisbabáknak és kismamáknak

A legjobb könyvek kisbabáknak és kismamáknak

kisbabakismamakönyvpüréterhesség
0

Írta:

Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway: Az a 9 hónap A szülészet legújabb eredményeire építő kötetből a gyermekvárásra, a szülésre és a leendő szülők életmódjára vonatkozó minden fontos információ megtudható. A neves szerzők tanácsokat adnak a fogamzási tervvel és az orvosválasztással kapcsolatban, bemutatják a szülés lehetséges módozatait, hónapról hónapra ismertetik a várandóssággal együtt járó testi […]

Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway: Az a 9 hónap

A szülészet legújabb eredményeire építő kötetből a gyermekvárásra, a szülésre és a leendő szülők életmódjára vonatkozó minden fontos információ megtudható. A neves szerzők tanácsokat adnak a fogamzási tervvel és az orvosválasztással kapcsolatban, bemutatják a szülés lehetséges módozatait, hónapról hónapra ismertetik a várandóssággal együtt járó testi és lelki változásokat, kitérnek a terhesség alatti szexuális életre, felkészítenek a második gyermek érkezésére és az ikerterhességre – de mindez csupán töredéke annak a rengeteg kérdésnek és problémának, melyekre a könyv megnyugtató válaszokat ad.

9Honap_flexi.jpg ()A korábbi kiadásokhoz képest újdonság, hogy külön rész foglalkozik a dolgozó anyákkal, bővült a leendő apáknak szánt fejezet és naprakész lett a terhesség alatti táplálkozásról szóló rész (itt receptek is olvashatók). Az egyes fejezetekhez kapcsolódó illusztrációkon hónapról hónapra nyomon követhető a magzat fejlődése, a vajúdás, a szülés, a gyermekágyi időszak és a szoptatás idejére pedig tengernyi hasznos tanácsot kapnak az ifjú szülők.

Park Kiadó, 620 oldal, 6.000 Ft

Annabel Karmel:  Pürékorszak – 100 egyszerű és egészséges étel az elválasztás időszakára

“Nagyon izgalmas időszak a hozzátáplálás elkezdése. Emlékszem, elsőgyermekes anyaként rengeteg kérdés merült fel bennem, amikor anyatejjel már nem tudtam kielégíteni kisbabám étvágyát. Ekkor került a kezembe Annabel Karmel pürés könyve, amelyben végre megtaláltam mindent, amire egy táplálásban tanácstalan édesanyának borito_pure.jpg ()szüksége lehet. Miközben a lányom elégedett mosolyát figyeltem, azon kaptam magam, hogy lelkesen kanalazgatom a tányérból a maradékot. Mert tényleg isteni a mangópüré, a banánsodó és a sütőtökös rizottó! Forgassátok hát ti is szeretettel ezt a fantasztikus könyvet, hogy gyermeketek egészséges, boldog baba legyen!”Gombos Edina, a “Gombos Könyvek” háziasszonya

Az otthon készített bébiétel nemcsak gazdaságosabb, mint a boltban kapható társai, de egyben garancia is arra, hogy gyermekünk friss és egészséges összetevőkhöz jut hozzá. Fontos, hogy a hozzátáplálás érzékeny időszakában természetes összetételű és állagú finomságokat kapjon. És hogy mi lesz az eredménye annak, ha gyermekünk a legfontosabb 6 hónapban saját készítésű püréket eszik? Válogatós gyerek helyett mindenevővé válik, és szeretni fogja a természetes, egészséges ízeket.
Annabel Karmel Nagy-Britannia első számú babaétrend-szakértője, 22 bestseller kötet szerzője, aki maga is háromgyermekes édesanya.

Partvonal Kiadó, Gombos Könyvek, 128 oldal, 2.990Ft
 
Annabel Karmel: Babaétrend – 200 egyszerű és egészséges étel gyermekünknek

borito babaetrend.jpg ()“Konyhatündér vagyok, legalábbis a férjem szerint, mégis gyakran teszem fel magamnak a kérdést: ma mit készítsek családunk legválogatósabb tagjának, a gyereknek? Nem tagadom, sokszor tényleg gondot jelent számomra annak kitalálása, hogy mi kerüljön a kislányom tányérjára. Szerencsére Annabel Karmel, a babatáplálás szakértője teljesen levette a vállamról az ötletelés terhét. Olyan menükkel ismertetett meg, amelyek gyorsan elkészíthetőek, egészségesek és el lehet nyerni velük az apróságok tetszését. A Babaétrend nagyobb gyerekeknek szánt ételei pedig titeket is az asztalhoz csábítanak!”Gombos Edina, a “Gombos Könyvek” háziasszonya

A Babaétrend 200 egyszerű és ínycsiklandozó receptet tartalmaz kisgyermekünk és az egész család számára. De nem csak receptekkel segíti az anyákat. Minden életkori szakaszhoz külön heti menütáblázat, időspóroló tippek, és bevezetési tanácsok tartoznak. Ezekben az ételekben garantáltan nincs tartósítószer vagy egyéb adalékanyag, mert semmi sem lehet annyira egészséges, mint amit mi, a magunk vásárolta összetevőkből készítünk a gyermekünknek.
A szakácskönyvet Gombos Edina receptfüzete egészíti ki, mely Edina és a kiadó közös ajándéka az anyukáknak!

Partvonal Kiadó, Gombos Könyvek, 216 oldal, 3.490Ft

Simone Cave – Dr. Caroline Fertleman: Az okos baba

borito_az okos baba.jpg ()“A kislányom még a pocakomban volt, amikor a közös játékot elkezdtem vele. Megkocogtattam a hasam, vagy énekeltem, dúdoltam neki, és ő mindenre mozgással, forgolódással válaszolt. Tudatta velem, hogy hallja, érti, mit csinálok, és nagyon várja már, hogy ezt a remek mókát a pocakon kívül is folytassuk. Nem is álltam le a játékkal a születése után, azóta sem telik el úgy nap, hogy ne próbálnánk ki, fedeznénk fel közösen valami új dolgot. Erre a könyvre azért figyeltem fel, mert megmutatja, hogy felesleges a boltba rohanni drága játékokért, hiszen egyszerű, otthon fellelhető eszközökkel is leköthetjük csöppségünk figyelmét. A játék által pedig nemcsak szórakozik, hanem tanul és fejlődik is.
Harmonikusabb lesz a mozgása, érettebbé válnak az érzékszervei, igénye lesz a beszédre. Általában véve a figyelme kinyílik a világra.
Drága szülők, ragaszkodjatok hát ti is a közösen eltöltött, hasznos programokhoz, mert a mi legdrágább kincseinknek a legnagyobb örömet az jelenti, ha veletek együtt fedezhetik fel a világot. Platón már rég megmondta: «Tudod-e, hogy  a kezdet a legfontosabb, általában is, de különösen a fiatal és zsenge lényeknél? Hiszen leginkább ilyenkor lehet őket formálni, s ilyenkor vésődik beléjük az a forma, amelyet bennük kialakítani vágyunk.
Mindenkinek jó játékot kívánok!”Gombos Edina, a “Gombos Könyvek” háziasszonya
Ez a hiánypótló kötet a 0-2 éves gyermek megfelelő értelmi-érzelmi fejlődéséhez szükséges szülői támogatás kialakításához nyújt elméleti hátteret és kézzelfogható ötleteket.

Partvonal Kiadó, Gombos Könyvek, 216 oldal, 3.490Ft

W. Ungváry Renáta: Megújulás szülés után

megujulas_konyv.jpg ()Szereted a Kismama Babakonyháját? Itt a sikeres könyv folytatása W. Ungváry Renáta legújabb receptjeivel. Ha te is anya vagy, jól tudod, hogy megbízatásod nem néhány évre szól. Még sokáig erősnek, egészségesnek kell lenned, és persze az sem árt, ha a vonzerődből is megmarad valami. A hétköznapi taposómalomba könnyű beleszürkülni, miközben biztos hátteret, családot, kapcsolatot az tud építeni és megtartani, aki saját magára is időt és figyelmet szán. Ez a könyv éppen neked szól, mert segít, hogy akár szoptatás alatt is leadhasd fölös kilóidat úgy, hogy közben minden fontos tápanyagot megadsz a testednek, és finom ételeket eszel. 127 kipróbált recept színes fotókkal, csupa olyasmi, amit a családod is szeretni fog, no meg vásárlási, ételkészítési tanácsok, sport tippek! Még a babának sem kell külön főznöd, hiszen szinte mindegyik ételnél feltüntettük, hány hónapos kortól, milyen formában kaphatja a baba. Élj jobban, és csak arról mondj le, ami amúgy is káros. A végeredmény majd téged is elkápráztat!

A Kismama új szakácskönyvéből erőt és ötleteket meríthetsz ahhoz, hogy újból tökéletes formába hozd magad testileg és lelkileg is, de nem csak egy rövidke fogyókúra erejéig, és nem magányos harcosként.
      
A babaszobás fogyókúra program legjobb receptjeit most összegyűjtve is megvásárolhatod W. Ungváry Renáta új szakácskönyvében, amely nem is kicsit más, mint a műfaj hasonló alkotásai. Először is: kisgyerekes anyáknak szól, akik nem csak maguknak főznek, hanem a családnak is, és kisbabájukat is egészséges ételekre szeretnék szoktatni. Ezért a könyvet akár a Kismama Babakonyhája című könyv folytatásának is tekintheted. A legtöbb receptnél megtalálod ugyanis a babaétel elkészítésére vonatkozó útmutatót is. Másodszor: nincs benne semmi bonyolult, időigényes és drága, csak csupa olyasmi, amit bárki egyszerűen beilleszthet a mindennapjaiba. Harmadszor: ezt a fogyókúrát a szoptatás alatt is nyugodtan elkezdheted!
Megrendelhető a polc.hu-ról.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X