Főoldal > DIÉTA > Ennyit érnek a fogyasztó teák

Ennyit érnek a fogyasztó teák

fogyasztó teateazsírégetés
0

Írta:

Zsírégetést, kalóriamentességet, gyorsuló anyagcserét ígérnek – de vajon mennyi bennük az igazság? Tényleg le lehet fogyni a teáktól?

A legújabb kutatások szerint igen! Persze, ne bízz abban, hogy pár bögre tea után majd két számmal kisebb ruhában tudsz domborítani: – a rendszeres fogyasztásukkal viszont bizonyítottan elősegíthető a fogyás. Csupán arra kell figyelned, hogy a megfelelő zsírégető hatással rendelkező teákat vidd be a szervezetedbe!

Összeállítottuk neked azt az 5 legjobb fogyókúrás teát, amik az egészséges életmóddal társítva fantasztikus eredményekre képesek!

Fehér tea

A Nutrition & Metabolism magazin tanulmánya szerint a fehér tea rendszeres fogyasztása meggátolja az új zsírcellák kialakulását és felgyorsítja a lipolízist, azaz a testben zajló zsírbontást. Mindezek mellett egy másik forrás (a zöld teában szintén előforduló) katechin antioxidáns vegyületeket talált a szűzteában, ami javítja a máj teljesítőképességét és segít a zsírt energiává alakítani.

Borbolya tea

Igazi gyógytea: a fogyáson kívül mindenféle gyomorbajra (hasmenésre, hasfájdalomra, vérhasra stb.) ajánlják a berberis néven emlegetett teát, kínai tudósok pedig bebizonyították, hogy az inzulinrezisztencia ellen és a súlytöbblet felszedésében is hatékonyan véd!  A sóskaféle borbolyából egyébként lekvár, rizs és ital is készíthető, tehát nem muszáj csak teaként fogyasztani.

43964115 - vintage healthy green tea cup with tea leaves

Rooibos tea

Ez az eredendően édes, vöröses színű tea a Rooibos bokor leveleiből készül és meglepően hatásos fogyókúrák során. Dél-afrikai kutatók szerint polifenolok és flavonoidok egész tárháza található meg benne, amik segítségével felgyorsul az anyagcsere és jobban ég a zsír.

Pu-erh Tea

Annyira hatásos fogyasztószerként működik ez a teacsalád, hogy a kínai közvélemény gyógyszerként tartja számon. Hogy mit tud a Pu-erh tea, amit más nem? Jelentősen csökkenti a vérben lévő veszélyes trigliceridek számát, serkenti a vérkeringést, javítja az immunrendszert, valamint tele van fehérjeépítő taurinnal és zsírlebontó hatású saponinnal is.

Zöld tea

A legtöbbet fogyasztott zsírbontó teaféle, ami főként a méregtelenítésben, az anyagcsere serkentésben és a gyomor tisztulásában segít. Ajánlott egészséges étrendet tartalmazó diétával együtt fogyasztani, mert a test ekkor produkálja a legjobb eredményeket – mindezek mellett persze a mozgást se hanyagoljuk el! Egy kutatás szerint, ha az aktívan sportolók rendszeresen fogyasztanak zöld teát, kétszer több kalóriát el tudnak égetni!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X