Főoldal > DIÉTA > Ezek a legszuperebb ételek reggelire

Ezek a legszuperebb ételek reggelire

diétaétrendreggeli
0

Írta:

A jó reggeli nem csak rengeteg energiát ad, de a legtöbb tápanyagot és vitamint ilyenkor a legcélszerűbb bevinni a szervezetünkbe. Így nem csak a délelőtti lendület garantált, hanem az erős immunrendszer is.

Gabonák

Tévhit, hogy reggelire bármit lehet enni, azonban tény, hogy sokkal szélesebb a választék. Míg a délutáni órákban már nem ajánlott a gabonák fogyasztása, reggelire akár még egy teljes kiőrlésű, korpás pékáru is belefér zsírszegény felvágottal és sok-sok zöldséggel. A legjobb választás azonban a zab, hiszen tele van rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A növényi tejben megfőzött kásádat érdemes megbolondítani egy csipet mézzel, fahéjjal és gyümölccsel is, hogy még egészségesebb és különlegesebb legyen a nap első fogása.

Gyümölcssaláta avokádóval

A gyümölcsök fogyasztása a délelőtti órákban a legkedvezőbb, hiszen szénhidrát-, rost- és gyümölcscukor-tartalmuk ilyenkor hasznosul legjobban a szervezetben. A gyümölcsök jótékony hatásait csak fokozza a szívvédő avokádó, ezért érdemes a saliba egy-egy fél avokádót is belecsempészni, hogy a reggelidből igazi superfood-ot varázsolj.

Scrambled eggs with smoked salmon and whole wheat toast with avocado and lemon

Magvak

A különböző magvak a reggelik elmaradhatatlan részét kell, hogy képezzék, hiszen csodás egészségvédők. Az olajos magvak többsége tele van esszenciális zsírsavakkal, fehérjével, magnéziummal, káliummal, A- és E-vitaminnal. Szuper táplálék az agynak, beindítják az emésztést, azonban csak délelőtt ajánlott a fogyasztásuk magas kalóriatartalmuk miatt.

Tojás zöldségágyon

A tojás az egyik jolly joker a tudatos táplálkozást követők számára. Szerencsére nem csak reggel fogyasztható, de mivel tápanyagban rendkívül gazdag élelmiszer, érdemes időről időre ezzel indítani a napot. Mindegy, hogy omlettet, tükörtojást vagy főtt tojást készítünk, a lényeg, hogy fogyasszunk mellé minél több zöldséget. A kelbimbó, brokkoli, paprika, paradicsom annyi plusz lendületet adhat, amely ebédig bőven kitart.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X