Főoldal > DIÉTA > 4 diétás koktél az újévi koccintásra

4 diétás koktél az újévi koccintásra

diétakalóriakoktélszilveszterújév
0

Írta:

Nem szeretnéd kihagyni az újévi koccintást, de a diétádat sem szívesen szegnéd meg? Ez a négy csodakoktél nemcsak isteni finom, hanem a súlyodat is a kordában tartja.

Forró almás whiskey

Kevesen tudják, de kis mértékben a whiskey is segítheti a fogyást: 35 ml italban csak 78 (!) kalória található, ami egyedülálló az alkoholoknál. Külön jó hír, hogy vízzel és jéggel hígítható és a cukortartalma is alacsony!

Hozzávalók: 150 ml szénsavas almaüdítő; 40 ml whisky, 1 tk méz, fahéj, szegfűszeg, szárított almaszirmok

Elkészítés: Egy kávéscsésze aljára rakj mézet, majd öntsd hozzá a whiskeyt. Ezután melegítsd fel az ízlésed szerinti szénsavas üdítőt, majd keverd össze a hozzávalókat. Ha kész a mix, ízesítsd karácsonyi fűszerekkel.

Egy pohár kb. 160 kalóriát tartalmaz.

Erdei gyümölcsös martini

A kis mértékben fogyasztott martini gyorsítja az anyagcserét és a káros anyagok kiürítését – nem hiába nevezek el fogyókúrát is róla. A Martini-féle villámdiétát csak rövidtávon lehet követni, mert csak minimális mennyiségben (napi 60 g) tartalmaz szénhidrátot, a többit csak alkohol formájában lehet a szervezetbe juttatni – tehát nem valami egészséges fogyókúra.

Hozzávalók: 90 ml erdei gyümölcsös szénsavas üdítő, 40 ml vodka, 15 ml likőr, 30 ml erdei gyümölcsös rostos üdítőital

Elkészítés: Keverd össze a likőrt, a vodkát és az ízlésed szerinti rostos üdítőitalt egy kis jéggel, majd töltsd bele a martinis pohárba. Tetejére tölts egy kis szénsavas üdítőt, majd díszítsd áfonyával, málnával vagy fekete ribizlivel a tetejét.

Egy pohár kb. 120 kalóriát tartalmaz.

39451619 - homemade old fashioned cocktail with cherries and orange peel

Krémes kókuszos vodka

A vodka igazi szépítőszer az oroszok szerint: begyógyítja a sebeket, a samponunkhoz keverve fényessé varázsolja a hajat, illóolajként használva nyugtatóként funkcionál, de a fogfájást, a gyulladásokat és a lázat is enyhíti, amennyiben a beteg mellkasát és hátát bedörzsöljük vele. És akkor még a finom vodkás koktélokról nem is beszéltünk!

Hozzávalók: 30 ml vodka, 15 ml kókuszos likőr, zsírszegény és cukormentes tejszínhab

Elkészítés: Keverd össze a hozzávalókat, majd öntsd össze őket egy martinis pohárban. A koktélt cukormentes fehér csokival vagy reszelt pekándióval szervírozd!

Egy pohár kb. 130 kalóriát tartalmaz (csokoládé és pekándió nélkül).

Hawaii kókuszos csodakoktél

A legjobb benne, hogy nem tartalmaz alkoholt, és mennyei az íze! A fagyasztott gyümölcsökből kevert jeges sörbetet otthon is könnyen elkészítheted egy mixer használatával – nem fogod megbánni! Már évek óta gyomornyugtatóként használják, a kókuszvíz pedig hatékonyan támogatja a fogyókúrádat és megszabadíthat a hasi zsíroktól.

Hozzávalók: 30 ml kókuszos-ananászos sörbet; 60 ml kókuszvíz

Elkészítés: Miután elkészítetted a sörbetet, keverd hozzá a jéggel feldúsított kókuszvizet és öntsd bele martinis poharakba. A Hawaii hangulat érdekében szórhatsz rá egy kis kókuszreszeléket, ananászt, vagy egy műanyag virágot is a pohár peremére húzhatsz!

Egy pohár kb. 89 kalóriát tartalmaz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X