Főoldal > DIÉTA > 10 egyszerű tipp, hogy idén is bomba alakod legyen

10 egyszerű tipp, hogy idén is bomba alakod legyen

diétaegészségfogadalomfogyásfogyókúra
0

Írta:

Kicsattanó egészséget, sok energiát és tökéletes alakod kívántál a Jézuskától? A következő tippjeinkkel egyszerűbb lesz a legjobb formádat hozni, mint valaha!

1. Izmosodj!

Tudtad? Minden egyes kiló izom napi 45 kalóriától segít megszabadulni!  Ez azt jelenti, hogy ha 5 kilós súlyokkal dolgozol, akár 225 kalóriát is elégethetsz egy óra alatt! Az alakod tónusosabb lesz, mint valaha és a heti fél kilós súlyveszteségnek te sem fogsz tudni ellenállni!

2. Ne hagyd abba a mozgást!

Órákat csacsogsz a telefonon a barátnőiddel? Ne lustálkodj az ágyban, hanem tegyél egy sétát vagy főzz valami egészségeset magadnak! Egy friss kutatás szerint azok, akik óránként felállnak és járkálnak egy kicsit, kb. 300 kalóriával nyomnak kevesebbet a nap végére, mint az állandóan ülő, lusta társaik.

3. Nyújtsd ki magad!

Az edzés legfontosabb része a bemelegítés és az levezető nyújtás: de ha véletlenül kihagynál egy kondizást, akkor se hagyd ki a napi rutinodból a következő gyakorlatot! Állj egy lábon, és szorítsd a térded a mellkasodhoz; majd ugyanezt a lábad a fenekedhez is szorítsd oda! Érezni fogod az ízületeid húzódását, a tested hálás lesz majd a kis átmozgatásért!

4. Eddz keményen és röviden!

Ki mondta, hogy egy izzasztó edzésnek órákig kell tartania? A lényeg, hogy hatásos legyen és rendesen tedd oda magad! A kutatások szerint 15 perc intenzív és helyes mozgás sokkal jótékonyabb, mint egy óra tengés-lengés a kondiban, ahol már századjára csinálod ugyanazt a gyakorlatot.

5. Ne számold a kalóriákat!

Teljesen felesleges, mert a tested úgyis jelezni fog, ha éhes leszel! A kalóriák számolgatása helyett nyugodtan egyél meg heti egy-két nyalánkságot, viszont a zöldség-és gyümölcsadagodat növeld meg, ahogyan a teljes kiőrlésű lisztből készül termékekből is többet fogyassz!

10994612 - athletica woman against night city.

6. Mondj le a kézi súlyzókról!

A kettlebell már sokkal hatásosabb edzésforma! Hogy miért? Mivel mozogsz, a súlynak nincs állandó, stabil pontja, ezért 20 perc alatt akár 300 kalóriát is elégethetsz! (Súlyzózással ez kb. másfél óra lenne.) Arról nem is beszélve, hogy az összes izmodat megmozgatja egy-egy kettlebell edzés, míg a kondis súlyzózás csak egy izomcsoportra (pl. hát, karok, fenék, csípő) fókuszál.

7. Maradj a vacsoráig vega!

Hogy micsoda? Mark Bittman bestseller író és szakács szerint a húsos és nehezebb ételeket hagyjuk meg estére (alvás közben több időnk lesz megemészteni), míg napközben együnk könnyű, fehérjében gazdag, tápláló ételeket. Az író 4 hónapig ezt a diétát követte. Az eredmény? Egy év alatt 15 kilót dobott le, stabilizálta a vércukorszintjét, fittebb, mint valaha, ráadásul jobban is tud aludni!

8. Méregtelenítsd!

Ha nem akarsz, nem kell lemondanod semmilyen kajáról, de egy évenkénti tisztító kúra mindenkinek jól jön! Kezdd a napot meleg citromos vízzel, ami megkönnyíti az emésztést és helyrerakja a bélflórát, esetleg egy bögre zöld teával, ami felgyorsítja az anyagcserét és kiűzi a méreganyagokat a testedből víz formájában.

9. Jógázz, ahol jól esik!

Egész nap bent kell maradnod az irodában? Semmi másra nincsen szükséged, csak egy kényelmes nacira ahhoz, hogy elengedd magad és levezesd a tested feszültségeit! A következő gyakorlatokat például az ebédszünetben is könnyen elvégezheted, olyan kevés idő kell hozzájuk!

10. Nézz a tükörbe!

A kutatások szerint minél többet nézegetjük magunkat a tükörben, annál szebbnek látjuk a testünket – tehát te is barátkozz meg a tieddel! Ha mindig csak a hibákat látod magadon, írd fel a tükörre egy szexi, olajmentes rúzzsal a céljaid és minden nap emlékeztesd magad rájuk, miközben felöltözöl!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X