Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél citromsárga ételeket

Ezért egyél citromsárga ételeket

ananászcitromcitromsárgasárgabarack
0

Írta:

Ha a sárga színre gondolunk, szinte biztos, hogy elsőként a napfény jut eszünkbe. A melegséget, életet adó napfény ugyanúgy energiával, egészséggel és fittséggel tölt fel, mint a citromsárga zöldségek és gyümölcsök.

Antioxidáns hatással rendelkeznek

A citromsárga növények kiváló antioxidánsok. Ezért ha sokat eszel belőlük, nem csak szépségedet őrizheted meg sokáig, de egészségedet is. Az öregedési folyamatok késleltetése mellett ugyanis az antioxidánsok eredményesen harcolnak a daganatos megbetegedések, az érelmeszesedés és számos más kór ellen is.

Regenerálják a test sérüléseiből adódó problémákat

A C-vitamin – amiktől a sárga színű zöldségek és gyümölcsök hemzsegnek – jelentősen felgyorsítja a horzsolások, sebek, műtét utáni forradások gyógyulásának folyamatát és a hegképződést. Ezért ha egy komolyabb beavatkozás után lábadozol, esetleg csúnyán lehorzsoltad a bőrödet, vagy egész egyszerűen arctisztítás utáni napokat élsz, érdemes még inkább odafigyelned a megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitelre, hogy bőröd gyógyulási folyamatát felgyorsítsd.

Felvértez bennünket a betegségek ellen

Ilyenkor, a téli időszakban kifejezetten nagy hangsúlyt kell fektetnünk a betegségek megelőzésére. Szerencsére a sárga ételek rendszeres fogyasztásával nagyon sokat tehetsz a különböző vírusok, baktériumok által terjesztett kórok ellen. Így egészségesen, kirobbanó formában várhatod a tavasz érkezését.

Védenek a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben

Szíved és érrendszered védelme kiemelt fontosságú, hiszen tested motorjaként rengeteget dolgozik a nap minden pillanatában. Előzd meg a komolyabb problémákat sárga gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával. Fektess erre még nagyobb hangsúlyt, ha a családodban már fordultak elő hasonló megbetegedések, de az óvatosság egyébként sem árt.

Csökkentik a koleszterinszinted

Természetesen a rossz (LDL) és nem a jó koleszterin értékét csökkentik. Ezzel is hozzájárulnak az erek védelméhez és az egészséges szívműködéshez. Erősítik az artériák kollagénszerkezetét, sőt a vérrögképződést is megakadályozzák.

Csökkentik a vérnyomást

A sárgák közül is elsősorban a banán az, amelynek rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás. Mivel nagyon sok baj okozója a magas vérnyomás, érdemes rendszeresen ellenőrizned, és ahhoz, hogy a normál értékeken belül tartsd, egyél rendszeresen banánt. Ez természetesen az orvosi konzultációt és javaslatot nem helyettesíti, de egy próbát mindenesetre megér.

Miket fogyassz?

citrom, sárga paprika, banán, csemegekukorica, édesburgonya, sárga alma, sárgabarack, mangó, papaya, körte, ananász, grépfrút


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X