Főoldal > DIÉTA > 5 fogyókúrás finomság, amit bátran ehetsz este

5 fogyókúrás finomság, amit bátran ehetsz este

diétafogyásfogyókúranassolás
0

Írta:

Az „este 6 után ne együnk!” tippet kétségtelenül elfelejthetjük, hiszen általában nem alkalmazkodik életvitelünkhöz, de az biztos, hogy a késő esti nassolások könnyen hízáshoz vezethetnek.

A fogyás kulcsa igen egyszerű, kalóriadeficitet kell elérni. Ha az étkezési naplónk vagy kalóriaszámláló appunk alapján úgy látjuk, belefér még a napba egy kis pótvacsi, semmiképp se feküdjünk le korgó gyomorral. Természetesen hanyagoljuk a fagyit és a pizzát, bármennyire is sóvárgunk utána. Helyettesítsük kalóriaszegény és tápanyagdús csemegékkel, amelyeket este is bűntudat nélkül fogyaszthatunk.

Almaszeletek mogyoróvajjal

Jó hírünk van, a hozzánk hasonlóan mogyoróvaj rajongóknak, kedvenc csemegénk esti nasiként is remekül megállja a helyét. Ha valami édes, de mégis egészséges finomságot kívánunk este, almával párosítva kitűnő választás. Szeleteljünk fel egy almát, és tegyünk rá egy-két teáskanál mogyoróvajat. Két dologra figyeljünk csupán: rosttartalma miatt hagyjuk rajta az almán a héját, illetve kizárólag 100%-os mogyoróvajat vásároljunk. A mogyivaj ne tartalmazzon se cukrot, se mézet, se pálmaolajat, se mesterséges adalékanyagokat.

Görög joghurt áfonyával

Ha édességre vágyunk, a másik remek választás a görög joghurt– áfonya kombó. Az áfonya igazi superfood, tele van antioxidánssal és vitaminokkal. Remek immunerősítő, miközben alig tartalmaz kalóriát. Görög joghurttal fogyasztva tökéletes esti fehérjebevitelnek számít, amely egész éjszakára feltölti a szervezetet a szükséges tápanyagokkal.

74436285 - layered light healthy dessert pudding from chia seeds in almond milk with yogurt and blueberries in the glass bowl on the dark wooden background

Cottage cheese avokádóval

A legjobb esti proteinforrás egyértelműen a cottage cheese, tele van fehérjével, ugyanakkor alig tartalmaz szénhidrátot és kalóriatartalma is alacsony. A friss kutatások mind alátámasztják, hogy a magas fehérjetartalmú diéta az egyik leghatékonyabb. Ne féljünk tehát a zsírszegény tejtermékektől sem! A cottage cheese gazdag triptofán esszenciális aminosavban is, amely idegnyugtató és segíti az elalvást is, így tökéletes lefekvés előtti csemege. Ehetjük magában, de ha egy kis egészséges zsírral párosítanánk, az avokádónál nem is találhatunk jobbat. Politelítetlen zsírsavai gondoskodnak a szív- és érrendszer egészségéről, a koleszterinszint csökkentéséről.

Répahasábok humusszal

Telítő, de kalóriában megfelelő esti nasiként bátran bevethetjük a nyers répaszeleteket humusszal is. Az értékes zsírok, a magas minőségű fehérje és a telítő rost tökéletes találkozása ez a páros. Kiválóan laktat, anélkül, hogy megterhelné a gyomrot.

Teljes kiőrlésű vagy szénhidrátszegény toast sonkával

Ki mondta, hogy nem ehetünk szendvicset este? Egy jó minőségű kenyér, amely tényleg teljes kiőrlésű gabonákat tartalmaz, vagy szénhidrátcsökkentett, megemelt fehérjetartalommal és sok-sok maggal, nyugodt szívvel fogyasztható az esti órákban is. Egy-két szelet kenyér csirkemell sonkával és sok-sok zöldséggel messzire űzi az éhséget. Ráadásul, hozzávalóktól függően, csupán 150-200 kalóriát tartalmaz, és legalább 10 g fehérjét.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X