Főoldal > DIÉTA > Az 5 legjobb tavaszi fogyókúrás tipp

Az 5 legjobb tavaszi fogyókúrás tipp

diétaétkezési naplófogyókúra
0

Írta:

Nem csak az otthonodban, az étkezésedben is itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak!

Ne halogasd a bikiniforma eléréséhez szükséges lépéseket, fektesd le még ma a célokat és az ezekhez vezető módszereket! A sikeres diéta a tudatosságon és a szervezésen alapul. Hogy megkönnyítsük a tavaszi fogyókúrád, íme, 5 hasznos és mindenki által könnyen betartható tipp.

1. Kezdd a napot smoothie-val

Természetesen nem a bolti, cukros változatokra gondolunk, hanem azokra, amik csupa friss, finom és egészséges hozzávalókból készülnek. Készítsd el a smoothie-dat tejtermékből (lehet rendes tehéntej vagy növényi helyettesítője, mondjuk mandulatej is), fehérjeporból (figyelj rá, hogy cukormentes legyen), szezonális gyümölcsből, és valami extrából, ami feldobja, lehet ez akár a spenót vagy a mogyoróvaj is. Az így elkészült reggeli tele lesz tápanyaggal és hosszan tartó energiát biztosít, hogy kirobbanó formában kezd a napot.

2. Kerüld a dobozos ételeket

A dobozos ételek legtöbbször feldolgozottak, és tele vannak keményítővel, illetve cukorral. Az első egy-két hétben számíts rá, hogy nehezen fog menni ezeknek az ételeknek a kiiktatása, de utána már könnyedén el tudod hagyni őket hosszútávon is. Ne csak a készételekre gondolj, száműzd a konyhádból a müzlit, a tésztát, a kekszeket és a többi ropogtatnivalót is.

3. Fogyassz minél több folyadékot

Legyen a célod napi 2 liter víz fogyasztása, ha pedig rendszeresen edzel, akkor ezt a mennyiséget három literre emeld. Az éhségérzet gyakran a dehidratáltság jele. A víz remekül telíti a gyomrot, tehát hidratáltan sokkal egészségesebb ételeket fogsz választani. Vigyázz, a teát és a kávét ne számold bele a napi folyadékmennyiségbe, mert ezek kifejezetten vízhajtók.

4. Egyél otthon készített ételt, amikor csak teheted

A boltokban és az éttermekben található diétásnak címkézett élelmiszerek nem mindig alakbarátok. A legjobb, ha magadnak készíted az ételeket, mert így garantáltan csak egészséges és fogyókúrás összetevőket tartalmaznak. Hetente egyszer engedj meg magadnak egy „bűnözős étkezést”, amit tartogass társasági összejövetelekre, randira vagy családi ebédre.

5. Vezess étkezési naplót

Nyugi, nem kell mostantól állandóan feljegyezned, hogy mit ettél, elegendő, ha egy héten át rendesen vezeted az étkezési naplódat. A következő héten pedig felállíthatod a célokat, okulva az előző hét hibáiból. Például, ha azt látod, hogy estére általában csak szénhidrátot eszel, akkor ezentúl válassz helyette egészséges, fehérjedús ételt.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X