Főoldal > DIÉTA > Lapos has 1 hét alatt, 3 lépésben

Lapos has 1 hét alatt, 3 lépésben

fogyásfogyókúralapos has
0

Írta:

Sehogy sem mennek le azok a fránya pluszkilók? A következő háromlépéses módszerrel garantáltan búcsút mondhatsz az úszóguminak.

Az Indiában kifejlesztett módszer mellett ráadásul nem kell sem diétáznod, sem keményen edzened – csak pár apró lépést betartanod, és egy hét alatt máris 5 kilóval leszel kevesebb.

Fontos kiemelnünk, hogy ez a módszer nem tekinthető diétának, hosszútávon pedig káros hatásai vannak a szervezetre nézve. Ezért kipróbálása előtt mindenképpen konzultálj háziorvosoddal vagy egy dietetikussal, valamint csak akkor alkalmazd, ha rövid időn belül szeretnél megszabadulni 4-5 kiló feleslegtől.

Kíváncsi lettél? Hadd avassuk be a három – klinikailag is bizonyított – kulcsfontosságú lépésbe.

1.     Fogyassz több fehérjét és kevesebb szénhidrátot

A kutatások szerint a rövid ideig tartó, alacsony szénhidráttartalmú étrendek kedvezően befolyásolják a fogyást és csökkentik a hasi puffadás mértéket, ami miatt a derékméretünk is kisebb lesz.

A kevés szénhidrátot ideig-óráig fontos proteinforrásokkal tudjuk pótolni, melyek megfelelő tápanyagokkal és energiával látják el a szervezetünket, amíg az alacsony szénhidráttartalmú étrenden élünk. Kíváncsi vagy, melyek ezek a fehérjében gazdag ételek? Kattints ide.

2.     Böjtölj időszakosan

Az időszakos böjtölés (angolul intermittent fasting, IF) csak nemrég kezdett elterjedni, de hatásossága és elképesztő eredményei miatt még a legnagyobb sztárok is alkalmazzák, néhány nappal a vörös szőnyeges szerepléseik előtt.

Lényegében arról van szó, hogy az első és utolsó étkezésünk között 8 óra teljes el – utána pedig próbáljunk meg 16 órán át semmit sem enni. Hosszúnak tűnik, ezért csak egészséges és erős szervezeteknek ajánljuk, ám a kutatások szerint a testünk hamar hozzászokik a változáshoz, a kilók pedig egy-két nap alatt leolvadnak rólunk.

3.     Kerüld a gyorséttermi ételeket

Nem nagy ördöngösség, de tudományosan is bizonyított, hogy a feldolgozott- és gyorséttermi ételek milyen nagymértékben képesek a testsúlyunkat befolyásolni.

A fehérjében és rostban szegény, szénhidrátban és cukorban viszont bővelkedő élelmiszerek rendszeres fogyasztásával pillanatok alatt úszógumit „növeszthetsz”. Ezért tényleg csak akkor csábulj el egy-egy fehér lisztből készült pizzaszeletre vagy hamburgerre, ha nincs más választásod.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X