Főoldal > DIÉTA > SOS bikini-diéta

SOS bikini-diéta

bikinidiétaéletmódfogyás
0

Írta: and

Néhány jól bevált tippel gyorsan bikini-kompatibilisre varázsolhatod a tested. Mutatjuk, hogy mire gondolunk!

Ha néhány nap alatt akarsz eredményeket elérni, akkor mindenekelőtt fehérjében dús ételeket kell fogyasztanod. A fehérje ugyanis igazi zsírfaló: arra ösztönzi a szervezetedet, hogy a zsírraktárakból jusson energiához, így a zsír égni, az izom pedig épülni fog. Az anyagcseréd felgyorsul, és közben még éhezni sem fogsz. De nem mindegy, milyen fehérjét fogyasztasz: alapszabály, hogy sovány – azaz alacsony zsírtartalmú – fehérjéket válassz, például sovány húsokat, zsírszegény sajtokat, joghurtot, szóját, dióféléket. Ha ezt az étrendet napi egy óra kardióval kombinálod, néhány nap alatt 2-3 kilótól is megszabadulhatsz, és szebb, tónusosabb lesz a tested.

8 aranyszabály, hogy SOS lefogyj

Szuperételek minden napra
Van néhány olyan „szuperélelmiszer”, amely amellett, hogy nem hizlal, bizonyítottan zsírégető hatása is van. Ilyen például a szabadon legeltetett marhák húsa, a vadlazac, a kókuszzsír, a málna, a dió, az avokádó és a zöld tea. Ezek mind fokozzák az anyagcserét, és felgyorsítják a zsírégetést – persze csak ha mértékkel fogyasztod őket.

A kalcium a barátod!
Kutatások bizonyítják, hogy több kalóriát égethetsz el, ha növeled a kalcium-bevitelt. Az ugyanis nemcsak a csontjaidat erősíti, hanem megfékezi a zsírok felvételét és aktiválja a sejtek zsírfelhasználását is. A vizsgálatok szerint a tejtermékekben megtalálható kalcium segít a legjobban a hason és a derékon található zsírpárnák eltüntetésében. Ha a zsírégetés fokozására szeretnéd használni a kalciumot, naponta 1200 mg-ot vigyél be belőle. Hozzájuthatsz túróból, spenótból, brokkoliból, rebarbarából, konzerv lazacból és feta sajtból.

Még több magnézium!
A táplálkozástudósok szerint naponta legalább 320 mg magnéziumot kellene bevinnünk ahhoz, hogy optimális szinten tartsuk az anyagcserénket. Teljes kiőrlésű kenyérből, spenótból, mogyoróvajból nagyobb mennyiségben is hozzájuthatsz ehhez az értékes ásványi anyaghoz. Persze az adagokkal azért vigyázz!

Omega-3 zsírsavak
Eddig nem mertél olajos magvakat enni, mert azt hitted, hizlalnak? Ez nem egészen így van. Kis mennyiségben a diófélék és egyéb magvak kifejezetten segítik a fogyókúrát. Az omega-3 zsírsavak megfelelő szinten tartják a vércukorszintedet, így elűzik az éhséget, megakadályozzák a zsírok lerakódását. Ha megéhezel két étkezés között, csipegess pár falatnyit a magvakból, vagy az adagot a salátád tetejére is szórhatod.

Csak semmi só!
Ha pár napos diétát tartasz, iktasd ki a sót az életedből legalább erre az időszakra, hiszen vízvisszatartó hatása van. Nézd meg az élelmiszerek címkéit is, mielőtt vásárolsz, mert még abban is van rejtett só, amiről nem is gondolnád.

Rostból sosem elég!
A könnyebb emésztésért ezúttal ne gyümölcsökből, hanem zöldségekből vidd be a rostokat, mivel a gyümölcsöknek magas a cukortartalma – és ebben a pár napban jobb, ha még ezt sem engeded meg magadnak. Zöldségből viszont gyakorlatilag korlátlan mennyiséget fogyaszthatsz.

Minden napra egy citrusféle
Ha más gyümölcsöt nem is eszel ebben a pár napban, a citrusféléket ne hagyd ki, ugyanis felpörgetik az anyagcserédet. Naponta egy narancs, grapefruit vagy citrom felturbózza a fogyókúrádat. A citromot akár a vizedbe is belefacsarhatod, vagy natúr joghurtba keverve szuper zsírégető salátaöntetet készíthetsz belőle.

Ellenőrizd az ételek glikémiás indexét!
A neten találsz ehhez táblázatokat: minél magasabb, annál gyorsabban felszívódik a benne lévő szénhidrát, vagyis annál jobban hizlal! A fehér kenyeret helyettesítsd teljes kiőrlésűvel, a fehér rizst basmati rizzsel. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X