Főoldal > DIÉTA > 5 tuti fogyókúrás fagyirecept

5 tuti fogyókúrás fagyirecept

diétadiétás fagyifagyi
0

Írta: and

Felejtsd el a boltban kapható fagylaltokat, amelyek tele vannak tömve cukorral, zsírral és különböző mesterséges hozzávalókkal!

Ne aggódj, hogy az otthoni fagyikészítés macerás, egy turmixgép segítségével már egyetlen perc alatt mennyei hűsítőket varázsolhatsz. Az alábbi receptek csupa természetes hozzávalót tartalmaznak, ráadásul igazi fehérje és antioxidáns bombák.

Cseresznyés

Az antioxidánsban gazdag, szezonális cseresznye, a fehérjedús görög joghurt és az alacsony kalóriatartalma teszi ezt a fagyit a nyár kedvencévé.

Hozzávalók 3 személyre:
2 csésze magozott cseresznye
Egy pohár natúr görög joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
1 teáskanál méz

Elkészítése: turmixold össze a cseresznyét, a görög joghurtot és a vaníliát, míg a fagyi el nem éri krémes állagát, majd keverj bele 1 teáskanálnyi mézet. Fogyasztás előtt hagyd legalább 4 órát hűlni a fagyasztóban.

Tápanyagtartalom/adag: 135 kcal, fehérje: 7 g, szénhidrát: 24 g, rost: 2 g, cukor: 21 g, zsír: 1,5 g, ebből telített zsír: 1 g, nátrium: 25 mg

Étcsokis-földimogyorós

Van egy igazán jó hírünk, az édesszájúaknak sem kell lemondaniuk a fagyiról fogyókúra idején. Ez a fagylalt minőségi kakaóporból és igazi banánból készül. Edzés után is ideális csemege, hiszen a benne található görög joghurtnak és kakaónak köszönhetően tökéletes fehérje-szénhidrát kombó.

Hozzávalók 3 személyre:
Egy pohár natúr görög joghurt
4 db banán
1/4 csésze juharszirup
1/3 csésze kakaópor
2 teáskanál natúr földimogyoróvaj

Elkészítése: a joghurtot, a banánt, a juharszirupot és a kakaóport turmixold össze, míg krémes állagú nem lesz. Utána keverj bele két teáskanál mogyoróvajat és mehet is a fagyasztóba.

Tápanyagtartalom/adag: 242 kcal, fehérje: 7 g, szénhidrát: 47 g, rost: 6 g, cukor: 30 g, zsír: 6 g, ebből telített zsír: 1,5 g, nátrium: 44 mg

Kókuszos-barackos

A kókusz, barack és vanília ízű fagyi igazán krémes, mégsem hizlal.

Hozzávalók 3 személyre:
1/3 doboz kókuszkrém
Két csésze felkockázott őszibarack
1 teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál méz

Elkészítése: a hozzávalókat turmixold krémes állagúra, majd 4 órára rakd fagyasztóba.

Tápanyagtartalom/adag: 199 kcal, fehérje: 1 g, szénhidrát: 39 g, rost: 1 g, cukor: 37h, zsír: 5,5 g, ebből telített zsír: 5 g, nátrium: 13 mg

Zöld teás-pisztáciás

A zöld teás- pisztáciás fagylaltot különösen az ínyenceknek ajánljuk. A zsírégető zöld tea miatt a fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető.

Hozzávalók 3 személyre:
Egy csésze pisztácia
¼ csésze juharszirup
1 dl mandulatej
Zöld tea (nem felvizezve)
Pár cseppnyi friss citrom
2 banán

Elkészítése: 0,5 dl vízben áztass ki egy filter zöld teát, hogy ne vizezze el a fagyit. Majd, miután kihűlt, a hozzávalókat turmixold krémesre.

Tápanyagtartalom/adag: 357 kcal, fehérje: 9 g, szénhidrát: 41 g, rost: 4 g, cukor: 25 g, zsír: 20 g, ebből telített zsír: 5,5 g, nátrium: 15 mg

Mangós

Ez a fagyi a bizonyíték rá, hogy csupán három hozzávalóból is tökéletes nyári hűsítőt készíthetünk. A trópusi fagyira friss málnaszemeket dobhatsz, hogy extra antioxidánshoz juttasd a szervezeted.

Hozzávalók 3 személyre:
Másfél pohár görög joghurt
1 teáskanál vanília kivonat
2 csésze fagyasztott mangó

Elkészítése: a hozzávalókat turmixold össze 1 percig. A hozzáadott fagyasztott gyümölcsnek köszönhetően azonnal fogyasztható.

Tápanyagtartalom/adag: 93 kcal, fehérje: 4 g, szénhidrát: 17 g, rost: 2 g, cukor: 16 g, zsír: 1 g, ebből telített zsír: 0,5 g, nátrium: 15 mg


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X