Főoldal > kihívás > 6 tuti ital a lapos hasért

6 tuti ital a lapos hasért

diétafogyásfogyókúrahasizom
0

Írta:

Te is csak natúr ásványvizet iszol a kockás has reményében? A

A cukros üdítők, a koktélok, a gyümölcslevek, a shake-ek, a szirupos kávék és a pillecukros forró csokik kétségtelenül a nem kedveznek a derékkörfogatodnak. Még egy ártatlannak tűnő limonádé is 250 kalóriát és 68 g cukrot rejt. Azonban léteznek olyan italok, amelyek nem hizlalnak, sőt egyenesen hozzásegítenek, hogy ne kelljen többé takargatnod a hasad.Az alábbiakat büntetlenül kortyolgathatod, mert nem tartalmaznak hozzáadott cukrot és mesterséges anyagokat. Az ízes folyadékokkal pedig gyerekjáték gondoskodni a megfelelő hidratáltságról, amely megszünteti a vízvisszatartást (a puffadt has leggyakoribb okát) és elűzi a szüntelen evésre való késztetést is.

Hamis limonádé

Nehéz lemondanod kedvenc frissítődről? A klasszikus vízzel, cukorral, citromlével és cukros sziruppal készült limonádé helyett készítsd el házilag a reform verzióját. Eszedbe ne jusson cukrot, mézet, barna cukrot vagy akár szirupot önteni bele, adj ízt a víznek citrommal, uborkával, mentával, gyömbérrel, bodzával, kivivel, ananásszal és/vagy áfonyával. Bátran kísérletezhetsz kedvenc gyümölcseiddel, fűszernövényeiddel, a lényeg, hogy csak természetes és cukormentes hozzávalót használj.

Görögdinnyés smoothie

A kapható cukros turmixok és smoothie-k nem igazán alakbarátok, olyannyira nem, hogy egy pohár finomsággal akár egy teljes étkezés kalóriatartalmánál is többet bevihetsz a szervezetedbe. A görögdinnyés smoothie viszont remek választás, hiszen maga a gyümölcs is magas víztartalommal rendelkezik, ráadásul tele van értékes tápanyagokkal. Többek között vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot és cinket is tartalmaz. A benne található likopin pedig rákellenes hatású. A kutatások szerint csökkenti a testzsírszázalékot és növeli a sovány izomtömeget is. Edzés előtti italként kifejezetten ajánljuk, mivel megelőzi az izomláz kialakulását, a benne található L-citrullin nevű aminosavat ugyanis L-argininná alakítja át a szervezet.

Jeges borsmentatea

Ha lapos hasra vágysz, felejtsd el a cukorban és mesterséges anyagokban dúskáló bolti jeges teákat. Készítsd el saját hideg frissítődet borsmentateából, amely hatékonyan felveszi a harcot a hasi zsírpárnákkal szemben. Influenzaszezon idején is jól jöhet, antibakteriális, gombaellenes, vírusölő és gyulladásgátló hatással rendelkezik.

40565584 - pineapple lemonade with lemon and mint, selective focus

Ananászos turmix

Bár kint épp javában röpködnek a mínuszok, az ananászos ital a tengerparti vakációk ízvilágát idézi. Az ananász bromelain enzimet tartalmaz, amely nem csupán a fehérjék emésztését segíti, hanem remek gyulladáscsökkentő, illetve puffadásellenes hatása is van. Turmixold össze mandulatejjel, amely szintén hatékony segítség a makacs hasi zsírra történő küzdelemben.

Zöld tea

A zöld teának számtalan egészségre gyakorolt jótékony hatása van, többek között véd a ráktól és a szívbetegségektől. A benne található katekin egy olyan antioxidáns, amely a kutatások szerint képes csökkenteni a hasi zsigeri zsírt. Ha zsírégető italt keresel edzés előttre, a zöld teánál nem is találhatsz jobb, természetes pörgetőt. Termogén hatása a legdrágább csodaszerekkel is felveszi a versenyt. Májad és veséd egészsége érdekében azonban ne ess túlzásba, napi 2-3 csészényi legyen az adagod.

Cukormentes forró étcsokoládé

Nincs is jobb téli estéken egy bögre, gőzölgő forró csokinál, de hogy jön össze a lapos has és a csokoládé? Lehet, hogy azt hiszed, ez korai áprilisi tréfa a részünkről, pedig a magas kakaótartalmú étcsokoládé a kutatások szerint is segít karcsúbbá tenni tested középső tájékát. A lehető legegészségesebb módon kielégíti a nassolás iránti vágyat, és csökkenti az étvágyat. Készítheted sovány tehéntejjel vagy növényi tejjel is, a lényeg, hogy se az étcsokoládé, se a szója- vagy akár a mandulatej ne tartalmazzon cukrot. Fahéjjal, vaníliai kivonattal, vagy gyömbérrel is ízesítheted.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X