Főoldal > SZÉPSÉG > A legjobb zsírrobbantó módszerek a nyárra

A legjobb zsírrobbantó módszerek a nyárra

bikinialakfogyáslávaköves masszázsmezoterápiazsírzsírégetés
0

Írta:

Nincs mese, nyakunkon a nyár. Igaz, már késő belekezdeni a nagy nyár előtti fogyókúrába, azért még vannak módszerek, amelyekkel rövid idő alatt fantasztikus eredmény érhető el. Íme, a legjobbak!

Egy friss felmérés szerint tízből nyolc nő küzd a narancsbőrrel. A mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás és a kevés folyadékfogyasztás mind-mind elősegítik a cellulit kialakulását. Küzdeni ellene csak úgy lehet, ha változtatunk életmódunkon illetve szakember segítségét kérjük.

Zsírrobbantás mezoterápiával

„A mezoterápiás kezelés a jelenlegi legkorszerűbb és leghatékonyabb hatóanyag-bejuttatási módszer a hazai kozmetikai iparban. Kivételes módon képes áttörni a kezelt területen, lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe jutását – meséli Kocsov Andrea mesterkozmetikus, gyakorlati oktató Hair and Beauty Szalon. Amint a hatóanyagok bejutnak a bőr mélyebb rétegébe, azonnal kifejtik hatásukat. A mezoterápiás kezelőfej finoman felmelegíti a bőfelületet, elősegítve ezzel a zsírbontást. A lerakódott salakanyagok a kezelés hatásra a nyirokrendszeren keresztül távoznak a szervezetből” – tette hozzá a szakember.

A mezoterápiás eljárást Michel Piston, francia orvos dolgozta ki 1925-ben. Alkalmazói a módszer előnyének tekintik, hogy sebészeti beavatkozás nélkül képes eredményt elérni. A mezoterápia elméleti háttere szerint a gyógyászat és a kozmetika hatóanyagai – vitaminok, homeopatikus és gyógyfüvekből készült koktélok – akkor fejtik ki a hatásukat a legintenzívebben, ha pontosan oda kerülnek maximális koncentrációban, ahol szeretnék elérni a várt eredményt.

A kezelés menete

A zsírrobbantás a kezelendő testrész megtisztításával és leradírozásával kezdődik. Ezután a szakember görgős masszírozó segítségével előkezeli a kívánt testrészt, majd felviszi a hatóanyagot a kényes testfelületre (a használt krém lehet algás illetve mentoltartalmú is, attól függően, hogy fűtő vagy hűtő kezelést szeretnénk) majd beveti a mezoterápiás eszközt. „Az egyedi eljárás lényege, hogy a rádiófrekvenciával működő mezoterápiás eszköz segítségével juttatjuk a hatóanyagokat a bőr felszíne alá. Ez abszolút fájdalommentes, kellemes érzéssel jár. Ez kb. 20 percet vesz igénybe, ezután jön a kellemetlenebb rész.  Hogy a fellazult salakanyag könnyebben és gyorsabban tudjon ürülni a szervezetből, masszírozással elősegítem – magyarázza Andrea. Muszáj erőteljesebb mozdulatokat végeznem a hatékony végeredmény elérése érdekében. Ez nem fájdalommentes, de az ezt követő tekercseléses, lazítós kezelés feledteti a nehezét”.

A masszázs után 15 perces relaxációs pihenés következik. Algás maszkkal vagy mentol tartalmú zselével bekeni a szakember a kezelt felületet, thermopaplanba bújtatja azokat, hogy a pihenés közben beinduljon a zsírégetés. A kezelés végén a célzott testrész nemcsak karcsúbb lesz, de a bőrfelület is simává, rugalmassá, gyönyörűvé válik. Nagyjából 10 alkalmas mezoterápiás kezelésre van szükség a tökéletes végeredmény eléréséhez.

+ 1 a lávakövek meditációs ereje

A lávaköves masszázst olyan személyeknek ajánlják, akik fogyni illetve relaxálni is szeretnének illetve kiegészítő kezelésként is választható a 10 alkalmas mezoterpiás kezelések mellé.

A lávaköves masszázs élettani hatásai rendkívül kedvezőek. Javítja a keringést, felmelegíti a testet, javítja a nyirokkeringést, gyorsítja az anyagcserét, enyhíti az izomfájdalmakat, segíti a méregtelenítés folyamatát, stresszoldó hatású, erősíti a kötőszöveteket, stresszoldó hatású, javítja a vese kiválasztó folyamatát, feloldja az izommerevséget.

„Ez a kezelés pihentetőbb, mint a mezoterápiás, igaz a problémás területen itt is szükséges az erőteljesebb masszázs, amelyet a lávakövek segítségével végzek – mondja Andrea. A mozgások ritmusa és a kövek ereje a test teljes ellazulását idézi elő, álomszerű állapotba juttat. Először is a teljes testfelületet bekenem aromaolajjal, amelyből különböző hatásúak állnak a rendelkezésünkre, egyénfüggő, hogy ki, mit választ. Ezután kezemben a kívánt méretű kövekkel, finom, gyengéd mozdulatokkal elindulok a háton, nyakon, azután a derék irányában haladok tovább, majd következnek a lábak hátsó felületei” – meséli a szakember.

A hátsó testrészek átdolgozása után mindez előröl is megismétlődik. A has, a kar a váll, az arc, a dekoltázs,a  hajas fejbőr, a láb teljes felülete – mind-mind átesnek a lazító kezelésen, amelynek a zsírégetésen túl áldásos hatása is van: a finom, ritmusos, előzetesen finoman felmelegített lávakövek simító mozgásának hatására megnyílnak a csakrák, utat nyitva ezzel az életenergia harmonikus áramlásának. A testkezelés hatására a bőr megújul, felfrissül, előkészíti a bőrt a nyári napozós időszakra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X