Főoldal > SZÉPSÉG > 5 szuper bőrmegújító tipp

5 szuper bőrmegújító tipp

bőrszépségszépségápolás
0

Írta:

A megfelelő előkészület nem csak azért fontos, hogy lelkünk jobban érezze magát, de azért is mert bizony csúnyán beéghetnek a szennyeződések a bőrünkbe az első napsugarak hatásától.

1. Tavaszi megújulás a bőrnek

Bár a tavasz közeledte mindenkit jókedvre derít, szervezetünk mégsem ragyog annyira. Ilyenkor fáradtabbak vagyunk a kelleténél, a hosszú téli hónapok alatt szervezetünk lemerült. Bőrünk szárazabbá válik, a bőr anyagcseréje és keringése is romlik, mivel a szervezetünk tartalék üzemmódra kapcsol. Ma már rengeteg arckezelés közül válogathatunk, melyek segítenek, hogy arcbőrünk ismét ragyogó és feszes legyen. „Az egyik leghatékonyabb bőrmegújító módszer ilyenkor tavasszal a Biolifting, melynek során akupunktúrás pontokba juttatják be a bőrfiatalító hatóanyagokat. A kezelés serkenti a bőr kollagén termelését, a bőrszövet tónusa javul, a ráncok kisimulnak. Az arc mindössze 20 perc alatt kipihentté válik, visszanyeri üde báját”- árulta el dr. Csernus Krisztina, bőrgyógyász- kozmetológus szakorvos.

2. Ne becsüld le a hidratálókrémeket!

A hidratáló krémek és pakolások tavasszal ugyanolyan fontosak, mint télen, ám a „sötét korszak” végetértével érdemes könnyebb készítményekre váltani. A gazdag hidratáló jó szolgálatot tesz a hideg téli hónapokban, de ahogy a hőmérséklet elkezd feljebb kúszni már kicsit zsíros hatást kelt. Egy trükk: keverj rózsavizet az általad használt krémbe, a benne található összetevők ugyanis regenerálják a bőrt, antibakteriális hatásúak, és ragyogóvá varázsolják a szem környékét. Ha száraz vagy érzékeny a bőröd, dobj fel egy hidratáló pakolást, lehetőleg válassz E- és C-vitaminos maszkot, így bőröd felélénkül, és ragyogó lesz.

3. Együk szépre magunkat!

A kellő mennyiségű zöldség-gyümölcsfogyasztással és frissen facsart levekkel nagyszerű eredményeket érhetsz el. Ha teheted, igyál naponta sárgarépalevet, a benne található karotin ugyanis segít, hogy a bőr gyorsabban és egyenletesen aranybarna legyen. A tavaszi étrended legyen tápláló és könnyű, az étkezések fele álljon nyers tápanyagokból.  Használd ki a gyümölcsök előnyös tulajdonságait, az ananászban lévő bromelint például már 1975 óta alkalmazzák, mivel erős gyulladáscsökkentő, és fájdalomcsillapító, ezen kívül ez az enzim kiválóan használható az elhalt hámsejtek eltávolítására. A száraz bőr kezelésére és a ráncok eltüntetésére az ananászmaszk egyaránt tökéletes.

4. Tavaszi nagytakarítás

A téli és tavaszi fáradtság, valamint depresszió ellen a leghatásosabb módszer a tisztítókúra. Ennek eredménye nemcsak a kilókban, de közérzetünkön és bőrünkön is megmutatkozik. A bőrtisztítást és a méregtelenítést elősegítheted szaunával, esetleg gőzfürdővel, ez ugyanis élénkíti a vér- és nyirokkeringést. Jó megoldás lehet az is, ha forró gyógynövényes vizet készítesz, majd a gőz fölé hajolsz. Az étkezésekből lehetőleg száműzd a finomított cukrot, és a szénhidrátokat, helyette válassz ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag étrendet.

5. Vess véget a sápadtságnak!

Télen a vitaminhiányos táplálkozás, és a fagyos idő bizony nyomot hagy bőrünkön. A sápadtság hatékony ellenszere lehet ilyenkor a megfelelő vitaminpótlás. Nagyon fontos, hogy vitaminokkal és antioxidánsokkal lássuk el arcbőrünket. Érdemes külön nagy hangsúlyt fektetni a C-vitamin bevitelre külsőleg és belsőleg egyaránt. A C-vitaminos peeling és a biopeeling tökéletes megoldást nyújthat, ha bőrünk tápanyagokra szomjazik. A biopeeling antioxidánssal tölti fel az arcbőrt, így segítve az ellenállóképességét, míg a C-vitaminos hámlasztás mindössze fél óra alatt fontos vitaminokhoz juttatja a bőrt, fokozza a hajszálerek regenerációját, és látványos hatást eredményez.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X