Főoldal > EGÉSZSÉG > Nagy a melled, vastag a derekad? Így válassz kiegészítőt!

Nagy a melled, vastag a derekad? Így válassz kiegészítőt!

alkatdivatöltözködés
0

Írta:

A stylistok manapság szinte egyöntetűen állítják, hogy az öltözködésben nincsenek szigorú szabályok, mindenki bátran viselje azt, amihez kedve van, de azért mégis létezik egy-két alapelv, melyet nem árt megfogadni. Aranyszabály, hogy meg kell keresnünk a testünk legelőnyösebb részét, és oda kell irányítani a figyelmet. A ruhadarabok kiválasztásán túl a kiegészítőkkel való játék megkoronázhatja az öltözékünket, […]

A stylistok manapság szinte egyöntetűen állítják, hogy az öltözködésben nincsenek szigorú szabályok, mindenki bátran viselje azt, amihez kedve van, de azért mégis létezik egy-két alapelv, melyet nem árt megfogadni. Aranyszabály, hogy meg kell keresnünk a testünk legelőnyösebb részét, és oda kell irányítani a figyelmet. A ruhadarabok kiválasztásán túl a kiegészítőkkel való játék megkoronázhatja az öltözékünket, hiszen egy megfelelő helyre csatolt öv, egy kellő hosszúságú nyaklánc valóban képes leplezni a nem tökéletes testrészeinket.

Ha nagy a melled

0013094_1.jpg ()

Ezt igen!
A nagyobb kebel általában előnyt jelent, különösen a másik nemre gyakorolt hatásával, ám annak érdekében, hogy a megjelenésed harmonikus, és ne kihívó legyen, figyelj oda, mennyire nyitod meg a dekoltázsodat. Válassz hosszú, lógós fülbevalókat, hosszabb nyakláncokat, melyek optikailag megnyújtják a nyakrészt. A merev, kör alakú nyakékek helyett inkább láncot válassz medállal, ami V alakot formál a dekoltázsodon.

Ezt inkább ne!
A melltájékon elhelyezett brossok vagy a mellek közé lógó medál épp arra hívja fel a figyelmet, amit inkább takargatnál. Ha kendőt kötsz a nyakadba, az könnyű anyagú, vékony, hosszú legyen, a nyak körüli anyagtöbblet előnytelen számodra.

Ha vastag a derekad

Ezt igen!
Hordj egyenes vonalú pamutruhákat, ezekhez oldalt megkötős övet viselj. Az egyenes szabás előnyösen palástolja a vastagabb derékrészt, válassz hozzá olyan kiskabátot vagy bolerót, ami a derekadat optikailag beszűkíti. Egy hosszabb, a nyakadról lazán leomló kendő előnyösen nyújtja az alakot.

Ezt inkább ne!
Ha övet viselsz, semmiképp ne a derekadon záródjon, inkább a csípőre ejtett változat mellett dönts. Vékony, fémes helyett inkább vastag, színes darabot válassz. A klasszikus, egyenes vonalú táska a te alkatodhoz nem mutat jól, inkább a puha, szabálytalan formájú darabok közül válogass.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X