Főoldal > EGÉSZSÉG > Babát szeretne a pasid? 4 tipp, ha te még várnál vele

Babát szeretne a pasid? 4 tipp, ha te még várnál vele

babaférfi nőgyerekpárkapcsolatpasiterhességvárandós
0

Írta:

Évek óta együtt vagytok a pároddal, és eddig minden remekül alakult? A kapcsolatotok szinte tökéletes, kedvesed azonban egyre többször célozgat arra, hogy mennyire vágyik gyerekre? Ne keseredj el, ha az a furcsa helyzet állt elő, hogy a pasid jobban vágyik a babára, mint te! Íme, négy tippünk, ami segíthet megoldani a problémát! 1. Ha régóta vagytok […]



Évek óta együtt vagytok a pároddal, és eddig minden remekül alakult? A kapcsolatotok szinte tökéletes, kedvesed azonban egyre többször célozgat arra, hogy mennyire vágyik gyerekre? Ne keseredj el, ha az a furcsa helyzet állt elő, hogy a pasid jobban vágyik a babára, mint te! Íme, négy tippünk, ami segíthet megoldani a problémát!

1. Ha régóta vagytok együtt: keresd meg az okokat!

A kapcsolatod rendben van, és a munkáddal is meg vagy elégedve? Itt lenne az ideje, hogy kicsit visszavonulj, de te mégis félsz a gyerekvállalástól? Keresd meg az okát, hogy mi az, ami visszatart a gyermekvállalástól. A gyermekkori rossz emlékeid és a negatív szülői minta áll a félelmeid hátterében, vagy a párodnak van olyan tulajdonsága, ami miatt – akár öntudatlanul is – alkalmatlannak tartod őt az apaságra? Mindenképpen együtt beszéljétek meg az aggodalmaidat a kedveseddel, és ha közösen nem találjátok meg a probléma forrását, akkor bátran keressetek fel kineziológus és/vagy párterapeuta szakembert. 

2. Ha friss a kapcsolat: élvezzétek az életet – kettesben!

Nagyon friss a kapcsolatotok, de a kedvesed már régóta vágyik babára és ezt akárhányszor csak lehet, mindig szóvá teszi? A kapcsolatotok látja kárát, ha nem tisztázzátok rögtön a legelején azt, hogy te mikor szeretnél gyereket. Mivel a kapcsolat még nagyon friss, a szakemberek is azt tanácsolják, hogy ilyenkor a pár tagjai hagyjanak elég időt arra, hogy egymásra hangolódjanak – legyenek közös élményeik, éljenek egy kicsit együtt. Ti is élvezzétek a kettesben töltött perceket addig, amíg lehet! Ne feledd, hogy a gyermekvállalás csak akkor lesz igazán aktuális, ha ezekről az apró örömökről mind a ketten gond nélkül le tudtok mondani!

0023739_1.jpg ()

3. Ha a karriered miatt nem tudsz dönteni – kössetek kompromisszumot!

A gyermekvállalás még távolinak tűnik számodra? Még meg sem szerezted meg a diplomád, vagy épp most nyertél el egy régóta áhított állást? Az idősebb nőrokonaid gyakran tesznek rosszalló megjegyzéseket, neked azonban fontos a munkád, és úgy érzed, nincs még itt az ideje a babavállalásnak? A pletykákra ne figyelj oda, de a pároddal mindenképp tisztázd, hogy mi az, ami most igazán fontos neked! Ha benne már nagyon erős a gyermek iránti vágy, akkor kössetek vállalható kompromisszumot! Jelöljetek ki egy olyan – néhány hónappal, vagy egy-két évvel későbbi – időpontot, amikor a babavállalás már aktuálissá válik, addig pedig ne is nagyon feszegessétek ezt a nehéz, mindkettőtöket érintő témát!

+ 1 tipp: próbálj az ő fejével gondolkodni!
A gyermek iránti vágy rendszerint a nőkben támad fel először – alaposan el kell tehát gondolkodnod azon, hogy nálatok miért alakult fordítva a dolog! A párod talán már jóval idősebb, ezért attól fél, hogy nem láthatja a gyermekét felcseperedni? Az is lehet, hogy a találkozásotokig sok csalódás és kudarc érte, és most biztonságra, meleg családi háttérre vágyik? Légy büszke arra, ha a párod téged választ leendő gyermeke anyjául, de értesd meg vele azt is, hogy a baba fogantatásától kezdve a nagyobb teher mindenképpen rád hárul majd!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X