Főoldal > EGÉSZSÉG > Méregteleníts korianderrel!

Méregteleníts korianderrel!

egészségfűszerkorianderméregtelenítés
0

Írta:

Számtalan érdekes névvel, úgy mint bolhafű, cigánypetrezselyem, poloskaszagú kapor, koldusbors illetik a koriandert, de ezek az elnevezések mit sem vonnak le a fűszernövény jótékony hatásából.

Ennek az aromás növénynek a termesztésével az óegyiptomiak már háromezer évvel ezelőtt is foglalkoztak. A boldogság fűszerének tartották, mert szerelmi serkentőnek is bevált. Az elhunyt fáraók mellé is elhelyezték, hogyha szükség lenne rá a túlvilágon, ne legyen hiány belőle. Ma már kicsit más szempontok alapján használjuk, de az értéke nem múlik.

Jól gyógyít

A koriander nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, vasat, A-, és K-vitamint, magnéziumot és kalciumot, ezért kiváló gyógyhatással rendelkezik. Gazdag olyan vitaminokban, ásványi anyagokban is, mint a folsav, C-vitamin, és a béta-karotin. A tanulmányok szerint a koriander és a korianderlevél a C-vitamin szükséges napi bevitelének 30%-át tartalmazza. Erős antioxidáns, amely létfontosságú az egészséges szervezet számára. Hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, valamint csökkenti a „rossz” koleszterinszintet és növeli a „jó” koleszterolt a vérben.

30681540 - coriander seeds, fresh coriander and powdered coriander

Serkenti az emésztést

A friss koriander segíti az egészséges emésztést is. Antioxidáns tulajdonságaik miatt hozzájárulnak a máj és a belek egészséges működéséhez. Ha az emésztési zavaraid rendszeresek, akkor naponta rágcsáld el, vagy igyál korianderes vizet a jobb hatás érdekében. A vitaminokon kívül nagy mennyiségben tartalmaz vasat, ami megakadályozza a vérszegénység kialakulását is, így nőknek kifejezetten ajánlott a napi fogyasztása.

Hatástalanítja a mérgeket

A növény olyan természetes vegyületeket tartalmaz, amelyek méregtelenítik a szervezetet és eltávolítják a mérgező nehézfémeket. Ha az ólom, az arzén, a higany, vagy az alumínium felgyülemlik a szervezetedben, az olyan komoly egészségügyi problémák kialakulásához vezethet, mint az Alzheimer-kór, a memóriavesztés, látásvesztés, valamint a szív- és érrendszer, illetve az idegrendszer nem megfelelő működése. A koriander viszont képes a méreganyagok kioldására. Azon kevés anyagok közé tartozik, amely a szervezetedben helyreállítja a higany által okozott DNS károsodást is.

Akár friss, akár tea, vagy tinktúra formájában fogyasztod fontos, hogy kúraszerűen alkalmazd, és 2 hónap után tarts 2-3 hónapnyi szünetet.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X