Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 szuper egészségtipp, hogyan használd a teát

6 szuper egészségtipp, hogyan használd a teát

betegségegészséggyógyhatásgyógyszergyógyulásitaltea
0

Írta:

Most nagyon meg fogsz lepődni! Kezdődjön a tea szépségkúra!

Tudtad, hogy a világ legnépszerűbb szépségápolási cikke a víz után a tea? Mindezt antioxidáns tartalmának és gyulladásgátló tulajdonságának köszönheti. Élvezd a főzet fiatalító hatását, amely sokkal komplexebb annál, minthogy eltűnteti a szem alatt levő táskákat.

Felveszi a harcot a bőrrákkal

A polifenoloknak köszönhetően a zöld tea kortyolgatása védi a DNA-t, amely felveszi a harcot a bőrrákot okozó UV sugarakkal. Habár a vitaminoktól eltérően, nincs ajánlott napi bevitele, a táplálkozástudományi szakértők többsége napi 2-4 csésze elfogyasztását tartja a megfelelő adagnak. Ha teheted, a nap első szakaszában idd, hogy koffeintartalma ne zavarja meg az esti alvást.

Bársonyosan puhává teszi a bőrt

Eddig csak álmodtál a bababőrről? Ha a testápolód nem tartalmaz teát, akkor sajnos az egyik legjobb hidratáló maradt ki belőle. Egy kutatás során ugyanis azok a résztvevők, akik az egyik karjukon olyan testápolót használtak, amelynek 6%-a zöld tea kivonatot tartalmazott, egy hónap után azt tapasztalták, hogy az adott karjukon sokkal hidratáltabb, rugalmasabb és simább volt a bőrük.

Eltűnteti a szem alatti táskákat

Nem tudtál eleget aludni? Semmi vész, a tea filter képes eltűntetni a fáradtság látható jeleit. Mielőtt nyugovóra térnél, áztass forró vízbe zöld vagy fekete teát, majd miután kicsit kihűlt, rakd be éjszakára a hűtőbe. Reggel a lehűtött filtert tedd 5 percre a szemedre, és a varázslat életre kel: a véredényszűkítő koffein csökkenti a duzzadtságot, míg a gyulladáscsökkentő EGCG polifenol kisimítja a szem alatti területet.

Kiválóan tonizál

A kombucha tea (vízből, cukrozott zöld, fekete vagy gyógynövény teából, kész kombucha teából és kombucha élesztőgomba-kultúrából készül) javítja a bőr nedvességtartalmát, rugalmasságát, és sokkal tónusosabbá is teszi.

Gyógyír a leégésre

Ha leégtél az első napsugaraktól, ne aggódj, a tea nyugtató összetevői ugyanis gyorsan elmulasztják a fájdalmat. Egy kád hideg vízbe tegyél be legalább 12-15 filtert, és maradj benne, amíg fel nem melegszik a víz. A zöld tea a legjobb választás, mert igen kiváló gyulladáscsökkentő.

Felfrissíti a megfakult hajszínt

Ha úgy érzed, a hajad vesztett színéből és ragyogó fényéből, ne fesd sűrűbben, inkább használj teát. A tea közepesen savas, a savas összetevők pedig lezárják a hajbőr felhámját. A haj fényesebb és élénkebb lesz, mert több fényt képes visszaverni. Tegyél 6 filter kamillateát egy bögrébe, hagyd állni negyed óráig, majd tedd a hűtőbe. Használd a sampon és a balzsam között a legjobb eredményért.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X