Főoldal > EGÉSZSÉG > Mire jó az élesztő?

Mire jó az élesztő?

B-vitaminélesztőgyulladásvitamin
0

Írta:

Az élesztő kívül-belül csodaszer. Tele van vitaminnal (elsősorban B-vitaminok), ásványi anyaggal és aminosavval. Tartsunk mindig egy-egy darabkát a hűtőnkben ebből a fantasztikus gyógy- és szépségszerből, mert egészségünknek és szépségünknek is jó szolgálatot tehet.

Gyógyír emésztési panaszokra

Akár hasmenéssel, akár székrekedéssel küzdünk, az élesztőt rendszeresen fogyasztva bélflóránk egészségét könnyedén visszaállíthatjuk. Bakteriális fertőzések esetén is érdemes egy-egy falatot elfogyasztani belőle, de emésztésserkentő hatása miatt még fogyókúránkra és közérzetünkre is rendkívül kedvezően hathat.

Jobb kedvre derít

Az élesztő szuper hangulatjavító – akár a szorongás és depresszió tüneteit is enyhítheti. Hozzájárul a nyugodt, kiegyensúlyozott, pihentető alváshoz, de étvágytalanság esetén is alkalmazható. A premenstruációs tüneteken is enyhít, ezért ha valakit nagyon megvisel a nehéz napok előtti időszak, csak kapjon be egy kisebb darabkát ebből a csodaszerből.

Helyreállítja a vércukorszintet

Az inzulinrezisztencia napjaink egyik leggyakoribb problémája, amely elsősorban nőket érint. Nem megfelelő táplálkozás és mozgásszegény életmód mellett akár cukorbetegséghez is vezethet, és még a teherbeesést is megnehezítheti. Az élesztő rendszeres fogyasztása segít a vércukorszint normalizálásában, de a koleszterinszintet is csökkenti.

Csodás bőrápoló 

Az élesztőt nem csak egészségünk, de szépségünk szolgálatába is állíthatjuk. Ezt egyrészt rendszeres fogyasztásával (élesztőtabletta formájában is kapható), másrészt pakolások formájában is tehetjük. Főként aknés, pattanásos bőrre ajánlott a rendszeres használata: a benne található vitaminok és ásványi anyagok táplálják a bőrt, emellett nyugtató, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatással is rendelkezik. Egy darabka élesztőhöz keverjünk egy pici mézet és joghurtot, vigyük fel megtisztított arcunkra, dekoltázsunkra. Száradásig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel távolítsuk el, majd hidratáljuk alaposan bőrünket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X