Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 gyors konyhai trükk fájdalom ellen

6 gyors konyhai trükk fájdalom ellen

fájdalomgyógynövény
0

Írta: and

Ha fáj a fejed, ég a gyomrod, valószínűleg egyből a gyógyszeres dobozért nyúlsz. Pedig sokkal jobban tennéd, ha a konyha felé vennéd az irányt, és (először) valamilyen természetes gyógymóddal próbálkoznál.

1. Gyomorégés ellen

A keserű gyógynövények, mint a kurkuma (a curry kulcs összetevője) serkentik az emésztőnedvek áramlását, így megakadályozzák, hogy a sav megrekedjen. Ha ég a gyomrod, 1 dl vízben keverj el egy kávéskanál kurkumát, és idd meg! Hamarosan érezni fogod az áldásos hatását.

2. Fejfájás ellen I.

Amikor fáj a fejed, egy kis rozmaringra van szükséged, mert segít az ereknek kitágulni. Forralj fel egy csésze fizet, majd forráz le vele egy teáskanál rozmaringot. Fedd le, és hagyd állni 10 percig. Szűrd le, és kortyolgasd el. Migrénes időszakokban naponta háromszor igyál meg egy csészével.

3. Fejfájás ellen II.

Ha nem szereted a rozmaringot, kipróbálhatod a gyömbért is. Egy tromboxán nevű anyagot tartalmaz, amely segít a vérnek az áramlásban. Ez elengedhetetlen a migrén megelőzésében. Reszelj le egy diónyi gyömbért, és készíts belőle úgy teát, mint a rozmaringból, de legalább 30 percig hagyd állni fogyasztás előtt!

4. Arcüreggyulladás ellen

Ha arcüreggyulladásod van, fontos lenne, hogy beinduljon a váladékozás, hiszen az arcüregben felgyülemlett folyadék okozza a fájdalommal járó gyulladást. A kakukkfű kiváló hagyományos orvosság. Készíts belőle teát, ahogy a rozmaringból, naponta háromszor. Hamarosan tiszták lesznek a légútjaid!

5. Rovarcsípés ellen

Ha megcsípett egy ádáz ízeltlábú, a borsmenta fog kihúzni a pácból! Az olaját dörzsöld a harapás vagy szúrás közepébe – gyors és tartós enyhülést fog hozni. A borsmenta hűti ezt a területet, növeli a vérkeringést, így a duzzanat hamar kisebb lesz. Mindenképpen moss kezet utána, mert a szembe kerülve csíphet!

Figyelem! Mérges pók vagy kígyómarás esetén nem alkalmazható! Azonnal orvoshoz kell fordulnod!

6. Fogfájás ellen I.

A szegfűszeg enyhíteni fogja a fájdalmadat, ha az illóolajából egy cseppet közvetlenül a fájó fogadra cseppentesz. Ha nincs otthon szegfűszeg-olajad (drogériákban és bioboltokban kapható), de egész fűszer található a spájzban, harapj rá a hegyes végére finoman a rossz fogaddal, ez is segíteni fog.

7. Fogfájás ellen II.

Ha utálod a szegfűszeget, a szezámmag lesz a te „embered”. Legalább hétféle fájdalomcsillapító vegyületet tartalmaz. Egy evőkanál szezámmagot forralj le 1 dl vízzel. Hűtsd le a kapott italt, és öblögesd vele közvetlenül a fájó fogadat.

8. Megfázás és influenza ellen

Ebben az esetben egy „koktél” javasolt gyógynövényből és fűszerből. Keverj össze 1 diónyi szeletelt friss gyömbért 1 késhegynyi fahéjjal, 1 teáskanál koriander maggal, 3 egész szegfűszeggel, 1 szelet citrommal és 3 dl vízzel. 15 percen át forrald össze őket, majd még forrón kortyolgasd el. Akár 2 óránként is megismételheted a műveletet, sokkal jobban fogod érezni magad!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X