Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 szuper trükk a fáradtság ellen

6 szuper trükk a fáradtság ellen

fáradtság
0

Írta:

Egész nap álmos vagy, folyton fáradtság gyötör? Ne aggódj, a most következő tippek garantáltan felpörgetnek majd.

Egy kutatás szerint még soha nem voltunk ilyen stresszesek és fáradtak, mint most – ez pedig nem is csoda. Ma már nem elég egy szerepben helytállnunk, mindent magunknak kell csinálni: a pénzkeresést, a gyereknevelést, a főzést, a mosást, a takarítást, miközben az emberi kapcsolatainkat is ápolni szeretnénk. Ha mindezek után a nap végére te is kimerülsz, és néha már azt sem tudod, hol áll a fejed, lehet, hogy az étrendedre is ráférne egy kis változtatás.

A következő (dietetikusok által is javasolt) trükkök betartásához nem szükséges más, csak egy kis kitartás és elhivatottság – pár hét múlva pedig jobb formában leszel, mint valaha.

pretty woman waking up and yawning

1. Igyál elég vizet

A vízhiány a fejfájástól az immungyengeségen és a bőrpanaszokon át a hormonális bajokig és szervi megbetegedésekig számos problémát okozhat, ezért mindig ügyelj rá, hogy napi legalább két liter vizet igyál.

2. Egyél többször kevesebbet

A kisebb adagok egyenletesebb felszívódást és folyamatosabb energiaszintet biztosítanak számodra, mint a ritkább nagyétkezések. Ezért próbálj meg minél többször (lehetőleg napi 5-6 alkalommal) enni.

3. Fogyassz zöldségeket és gyümölcsöket

A kutatások szerint az egészséges élet fenntartásához napi ötször kellene zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanunk. Ha ezt eddig nem tartottad be, itt az ideje, hogy betervezz egy jó kis piacozást a barátnőiddel.

4. Limitáld az alkoholfogyasztásodat

Dehidratálttá, gyengévé és másnapossá tesz, ezért semmi okod arra, hogy alkohollal csillapítsd a rosszkedvedet. Ha vágysz egy kis örömforrásra, bonts fel egy legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokit, tégy egy sétát a közeli parkban vagy erdőben, vagy táncolj egyet a kedvenc zenédre!

5. Igyál teát

A világ egyik legegészségesebb teájának kikiáltott matcha tele van antioxidánsokkal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, fogyasztó hatású, felpörgeti az anyagcserét, ráadásul sokáig ébren maradsz tőle – erre még a kávédat is érdemes lesz lecserélni! A matcha tea többi jótékony hatásáról ide kattintva olvashatsz! 

6. Kerüld el a következő élelmiszereket

Az energiaitalok bizonyítottan depresszióssá tesznek, a fehér lisztből készült termékek fogyasztásával az átlagosnál hamarabb leszel éhes, az édességek miatt pedig pillanatok alatt rád rakódhat pár pluszkiló. Próbálj meg tisztán, fehér liszt és cukor nélkül étkezni, az energiáidnak pedig senki (és semmi) sem szabhat majd határt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X