Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez a világ legegészségesebb teája

Ez a világ legegészségesebb teája

rooibosrooibos teatea
0

Írta:

A Dél-Afrikából származó rooibos, azaz a vörös fokföldi rekettye lett a világ legegészségesebb teája.

Talán nem is meglepő, hiszen az 1700-as években felfedezett vörös levelű rooibos szinte végtelen pozitív hatással rendelkezik az emberi szervezetre. Többek között görcsoldó, gyulladásgátló, koffeinmentes és anti-allergién, de enyhíti a fejfájást, a gyomoridegességet, az asztmát, a szénanáthát és az álmatlanság kellemetlen tüneteit is – de külsőleg is szépít!

A ráncos bőr, a pattanások, az ekcéma és a pikkelysömör hatásos ellenszere, épp ezért sok bőrápolási termékben és fürdősóban megtalálható – az ázsiai nők például rajonganak érte -, de rendkívüli emésztést segítő képessége miatt több gyógynövényes készítményben is fellelhető.

59407530 - two glasses of iced tea with lemon, overhead view on a rustic wooden background

Sőt, ha mindez még nem lenne elég, a rooibos szabadgyökökben, vitaminokban és antioxidánsokban is gazdag! C és E-vitamin tartalma például igencsak tetszetős – akárcsak a benne lévő kalcium, magnézium, nátrium és fluor mennyisége. Magas vastartalma miatt pedig kismamáknak és gyerekeknek is ajánlják a rendszeres fogyasztását.

A hidegen és melegen is finom ízű rooibos gyümölcsökkel is tökéletesen kombinálható – a szakértők szerint reszelt gyömbérrel és citromlével például különösen finom -, valamint szabadon édesíthető tejjel, cukorral és mézzel is, csakúgy, mint a koffeinben gazdag fekete tea.

Ezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy a rooibos-t 2018 legnépszerűbb és legegészségesebb teájának választották!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X