Főoldal > AKTUÁLIS > Elég durva allergiát okozhat a géllakk

Elég durva allergiát okozhat a géllakk

szépség
0

Írta:

Folyamatosan nő a géllakk okozta allergiás tünetek száma.

Bár szinte hihetetlennek hangzik, de a géllak is egyre több embernél okoz allergiát, mely leginkább annak köszönhető, hogy folyton változnak a lakkok összetevői, újabb és újabb termékek jelennek meg a piacon, és a felhelyezés sem mindig szakszerű.

A géllakkallergiát onnan ismerhetjük fel, hogy viszkető érzés, pirosság és apró vízhólyagok jelennek meg a köröm körül és az ujjbegyeken – olvashatjuk a Semmelweis Egyetem közleményében. De ezek sokszor nem is azonnal, hanem az első használat után akár több évvel jelentkeznek.

„A problémát leggyakrabban az okozza, ha a lakk nem szilárdul meg teljesen, és a körömszéleknél a folyékony anyagból valamennyi a bőrbe jut, amely úgynevezett allergiás kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) okoz” – idézték a közleményben Lőrinc Kendét, a Semmelweis Egyetem Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika adjunktusát.

Ha ilyen problémákat észlelünk, akkor a lehető leggyorsabban le kell szedetni a géllakkot, hogy ne okozzon további gyulladást, és az érintett terület ne fertőződjön felül, majd érdemes bőrgyógyásszal konzultálunk. Szerencsére gyorsan gyógyítható különböző készítményekkel az allergiás reakció, illetve gyulladásos képződmény.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X