A francia modellben a felvett kalória mintegy kilencven százaléka a főétkezésekkor kerül a szervezetbe, ezzel szemben az Egyesült Államokban több mint húsz százalékát a főétkezéseken kívül gyűjtik be az emberek – köztes étkezések és nassolások során. Az intézet adatai szerint Franciaországban csupán 15 százalék az elhízottak aránya, míg az Egyesült Államokban 27 százalék. A tengerentúlon […]
A francia modellben a felvett kalória mintegy kilencven százaléka a főétkezésekkor kerül a szervezetbe, ezzel szemben az Egyesült Államokban több mint húsz százalékát a főétkezéseken kívül gyűjtik be az emberek – köztes étkezések és nassolások során.
Az intézet adatai szerint Franciaországban csupán 15 százalék az elhízottak aránya, míg az Egyesült Államokban 27 százalék. A tengerentúlon a táplálkozás inkább “technikai cselekvéssé” degradálódott, míg a franciák számára a társadalmi élet szerves része.
A közös étkezések ráadásul az evési zavarokat, például a falási rohamokat is segítenek megakadályozni.
Forrás: MTI