Főoldal > AKTUÁLIS > A szegénység csökkenti az agyi teljesítményt

A szegénység csökkenti az agyi teljesítményt

pénzszegénység
0

Írta:

Mínusz 5 kg egy hét alatt! … mivel sok erengiát emészt fel, így kevés marad arra, hogy az élet

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

… mivel sok erengiát emészt fel, így kevés marad arra, hogy az élet más területeivel is foglalkozzon az illető. Következtetésképpen a szegény emberek hajlamosabbak olyan rossz és elhibázott döntéseket hozni, ami még tovább ronthat anyagi helyzetükön – írja a Medival News Today.

A kutatók szerint eredményeik a tartós szegénység egy egyedülálló perspektiváját térképezik fel. A hosszú távon fennálló szegénység ugyanis aláássa az egyén azon képességét, hogy képesek legyenek megváltoztatni, javítani életszínvonalukon.

A mindennapos küzdelem az anyagiakkal káros hatással van a kognitív funkciókra, mivel kevesebb szellemi energiája jut az esetleges oktatásra, képzésre, tanulásra koncentrálni, amivel a későbbiekben javíthatna életszínvonalán. Emellett a szegénység rossz időbeosztáshoz is vezethet.

Számos kísérlet elvégzése után a kutatók megállapították, hogy a pénz miatti aggodalomnak azonnali és érezhető negatív hatása van a szegényebb emberekre, így rosszabbul teljesítettek a logikai és kognitív képességeket mérő teszteken.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X