Főoldal > AKTUÁLIS > Új Kelet-Nyugat Egészségközpont nyílt Budapesten

Új Kelet-Nyugat Egészségközpont nyílt Budapesten

0

Írta:

A Himalájai Tradíció a spirituális tudás töretlen folyama, amely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik. A hagyomány kapcsolódik Maitréja Buddhához is, és ősi kapcsolata van a kereszténységgel, ami lehetővé teszi, hogy mind a nyugati és keleti kultúrákban továbböröklődjön a jóga e hagyományvonala. E Tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja. Felébreszti a Tudatosságnak […]

A Himalájai Tradíció a spirituális tudás töretlen folyama, amely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik. A hagyomány kapcsolódik Maitréja Buddhához is, és ősi kapcsolata van a kereszténységgel, ami lehetővé teszi, hogy mind a nyugati és keleti kultúrákban továbböröklődjön a jóga e hagyományvonala.

E Tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja. Felébreszti a Tudatosságnak nevezett energiát, hogy az lényegi természetünket jelentse – „Te vagy Az” –, míg az egocentrikus személyiségünk és a külsődlegessel való azonosulásunk helyébe a mindörökké tiszta, mindörökké bölcs, mindörökké szabad Örök Önvalóról szerzett tudás lép. A hagyomány módszerei tudományosak, szisztematikusak és bizalmasak, melyek a beavatás misztériumában tetőződnek, valamint abban, hogy a tanítványt közvetlenül részesítik a Tudatosság energiájában mindaddig, amíg maga is mesterré nem válik.

shutterstock_9468964.jpg ()A jóga meditáció Himalájai Tradíciója Patandzsali Jóga-szútráinak bölcsességét ötvözi a tantrák filozófiájával és gyakorlataival, valamint azokkal a különleges szóbeli instrukciókkal és beavatási tapasztalatokkal, melyek mind szentek és jóga mesterek hosszú láncán keresztül adódtak tovább, akik neve lehet ismert, és lehet ismeretlen. A Tradíció mégsem három, össze nem függő elem valamely intellektuális kombinációja, hanem egy egységesített rendszer, melyben minden részegység szervesen kapcsolódik egymáshoz.

A Himalájai Tradíció magában foglalja minden ismert meditációs rendszer legfontosabb tanait és gyakorlatait, sőt ezek a rendszerek túlnyomó részben éppen a Himalájai Tradícióból fejlődtek ki. A vipasszana például a légzés-tudatosságot hangsúlyozza, a Transzcendentális Meditáció a mantra ismétlésére koncentrál, míg a legtöbb hatha jóga gyakorló főleg a testhelyzetre irányítja figyelmét. A Himalájai Tradíció tanításai szerint meditáló azonban, megtanul megfelelő testhelyzetben ülni, teljesen ellazulni, a légzést helyes módon gyakorolni, majd mindezek után a légzéstudatot a mantra használatával kombinák.

Mahamandaleshvara Swami Véda Bharati ajánlására létrehoztak egy meditációs csoportot, Himalayan Yoga Meditation Group of Hungary néven. Bárki csatlakozhat hozzájuk – kortól, nemtől, vallástól, jógairányzattól függetlenül,- ha a hét egy meghatározott napján, fizikai hollététől függetlenül, hajlandó meditációs gyakorlatot végezni. Közös döntés alapján ez az időpont minden héten a vasárnap este, 9 óra.

Következő, és egyben utolsó feltételünk a részvétel a Föld számos országában zajló telihold meditációkban, melyek kezdési időpontja a mi időzónánkban az este 9 óra.

Cím: Király u. 16. V. emelet (a Deák térnél)
Több mint 30 jógafoglakozás hetente.
Jelentkezés a Központ valamennyi órájára: joga@kny.hu
Telefonszám: 06 1 951 4672

Ma este 6-tól 8-ig a következő programon vehetsz részt.
Helyszín: A helyszínről a jelentkezőket a létszám függvényében tájékoztatjuk.
Program: Swami Ritavan Bharati: A spirituális szívközpont az ősi tradíciókban
Részvételi díj: 2000 Ft
Jelentkezés: info@kny.hu

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X