Főoldal > AKTUÁLIS > Szerelem vagy futball? A pasik ezt választják

Szerelem vagy futball? A pasik ezt választják

fociszerelem
0

Írta:

A brit kutatók nemrég azt vizsgálták meg, hogy fanatikus futballrajongók a párjukat vagy a kedvenc

A brit kutatók nemrég azt vizsgálták meg, hogy fanatikus futballrajongók a párjukat vagy a kedvenc futballcsapatukat féltik inkább. A kutatási eredmények alapján a feleségek nyertek, legfeljebb a férfiak nem merik bevallani…

Randi vagy rangadó? Szerelem vagy futball? Aki szereti a focit, jól tudja, hogy nincs igazi gólöröm, ha az ember párja nem hajlandó tudomásul venni, mi a fontos a másiknak!  A Bristoli Egyetem kutatást végzett az idei futballszezon kezdetén, hogy egyértelműen kiderüljön: a rajongók a kedvenc csapatukhoz vagy feleségükhöz, barátnőjükhöz kötődnek érzelmileg jobban. A vizsgált alanyok természetesen azt állították, hogy ugyanolyan vonzódást éreznek a kedvenc csapatuk, mint szeretett párjuk iránt.

foci2.jpg ()A szenvedélyes szurkolásukról ismert Newcastle United rajongók közül 20 kiválasztott férfiember vett részt a vizsgálaton, melynek során egy ollóval össze kellett vágni apró darabokra egy fotót a partnerükről és egyet a Newcastle csapatáról. A teszt során a tudósok 70%-os tudatalatti stressz szint emelkedést tapasztaltak a partner képe esetén, ám jóval magasabb érték volt, mint a csapat játékosairól készített fotó szétvágása esetében. A bőr rezonanciáit figyelembe véve vizsgálhatóak voltak a közvetett reakciók, így egy apró rezzenés sem volt eltitkolható a szakemberek elől. Az eredmény világosan megmutatta: a férfiaknak nagyobb stresszt jelent a női partnerüket elveszíteni és apró darabokban látni, azaz jobban szeretik feleségeiket, mint a focit, még ha ezt nem is merik bevallani!

A brit tudósok azt is megvizsgálták, hogy két voodoo baba megszúrása milyen hatást vált ki a fanatikus angol szurkolókban. A hölgyet szimbolizáló baba megszúrása egy heti megfázást, a csapat sztárjának tűvel történő megbökése egy rangadó kihagyását jelentette a vizsgálat során. A teszt eredményei végülis nem publikusak, ugyanis a vizsgálatot az alanyok ugratására találta ki a stáb a kísérlet zárásaként. A szervezők azonban reménykednek abban, hogy a fényképes teszttel megegyező eredmény jött volna ki.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X