Főoldal > AKTUÁLIS > 5+1 tipp: kezdd szuper programokkal a decembert!

5+1 tipp: kezdd szuper programokkal a decembert!

0

Írta: and

A decemberrel megérkeztek a keményebb mínuszok és az első hópelyhek is, de azért ennek a hónapnak sem

A decemberrel megérkeztek a keményebb mínuszok és az első hópelyhek is, de azért ennek a hónapnak sem kell minden estéjét a négy fal között töltenünk: íme 5+1 szuper program, melyekkel garantáltan szuperül indul a december.

1. Mikulás futás

Ha a futás szerelmese vagy, és sem a hideg, sem a hosszabb távok nem ijesztenek meg, akkor december 9-én reggel kapj fel egy Mikulás-sapkát, és irány Agárd! Az ottani szabad strand parkolójából ugyanis reggel 10 órakor indulnak útnak a Velencei-tó kör teljesítésére vállalkozók, akik 28 kilométer után ugyanide térnek vissza. Nagy kalandnak hangzik, nem igaz? A szervezők szerint nincs nevezési díj, hangosítás, rajtkapu, de egyenpóló, érem, vagy fürdőbelépő sem. Annak viszont nagyon fognak örülni, ha sok „kis Mikulás” vállalkozik majd erre a nem mindennapi élményre.

Még több infó itt.

run2.jpg ()2. Táncra perdül India

Ha a fagy és a hó elől legszívesebben melegebb éghajlatra menekülnél, legalább egy estére, akkor ne hagyd ki december 11-én az Indiai Kulturális Központ zenés-táncos programját.  A Parvati Odisszi Tánccsoport gyerek tagjai az odisszit, India egyik hagyományos táncát mutatják be, a Kamala Tánccsoport pedig a bollywoodi filmek fergeteges táncait hozza el erre az estére. Ezen kívül az észak-indiai bhangra néptánccal is megismerkedhetsz, és az előadás után ki is próbálhatod, milyen gyorsan tudod megtanulni a lépéseket.

További információk itt.

3. Negyed6Negyed7 Fesztivál

Ha Budapest hatodik vagy hetedik kerületében laksz, akkor neked már biztosan nem kell bemutatnunk a Negyed6Negyed7 Fesztivált. Az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő eseménysorozaton idén is lesz cserepiac, gyertyagyújtás, képzőművészeti intallációk, kisiparosok nyílt napja, de kiállítások, felolvasóestek és performanszok várják december 8. és 16. között a látogatókat.

További infók és részletek itt.

4. Bonyodalmas balkáni lakodalmas

Hozzád is közel állnak a balkáni dallamok, az ottani humor és életérzés? Akkor ne hagyd ki a Pécsi Balett Bonyodalmas balkáni lakodalmas című előadását, amit december 9-én 19 órától a Nemzeti Táncszínházban láthatsz. A librettó könnyen befogadható történetre épül: jelenetek laza füzérében megismerünk egy jómódú, ám kissé bugyuta vőlegényt, és egy szerelmes falusi leányt, akit szegény szülei a pénzhez és nem a kedveséhez házasítanak. A hoppon maradt legény okoz egy kis galibát, a násznagy felhevülten vezeti a ceremóniát, a rokonság s a szomszédok jól mulatnak… ám a szerelmesek végül inkább sírnak, mint vigadnak.

További infók itt.

5. Cipősdoboz koncert

Karácsony előtt mindannyian szeretnénk segíteni, hát miért ne tehetnénk ezt úgy, hogy közben egy igazi szuperkoncerten szórakozunk? Hiszen idén is lesz Cipősoboz koncert a Budapest Sportarénában, melynek kedvezményezettjei magyarországi és határon túli rászoruló gyermekek és nagycsaládok. Az estet a Voice versenyzői kezdik, a folytatásban pedig a világhírű Harlem Gospel Choir lép színpadra. A koncert december 16-án vasárnap 19.00 órától kerül megrendezésre a Budapest Sportarénában, és nemcsak igazi zenei csemegének ígérkezik, hanem remek lehetőségnek arra, hogy egy kicsit még inkább karácsonyra tudd hangolni a lelked.

További infók itt.

tranzit.jpg ()+1 Nyüzsi Vásár a Tranzit Art Caféban

A vásár szervezője és megálmodója Bánhidi Dóra a PandArte Blog írója (www.pandarte.blogspot.com) mindenkit szeretettel vár december 8-án 11 és 18 óra között a Tranzit Art Caféban. Ami garantált: karácsonyi nyüzsgés és hangulat, rengeteg finomság, különleges magyar alkotók egyedi ajándéktárgyai és egy workshop, ahol elkészítheted a saját karácsonyi ajándékodat, akár egy magaddal hozott régi pólódból is. A workshopon való részvétel ingyenes, és csak egy regisztrációra van szükség ahhoz, hogy bárki elkészíthesse a karácsonyi ajándékát. A regisztrációs e-mail cím: pandarteblog@gmail.com


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X