Főoldal > AKTUÁLIS > Gyors és olcsó karácsonyi dekorációk abból, amit otthon találsz

Gyors és olcsó karácsonyi dekorációk abból, amit otthon találsz

lakberendezésotthon
0

Írta: and

Masnis díszpárnák Ha vannak egyszínű díszpárnáid és piros vagy zöld szalagjaid, el&eacute

Masnis díszpárnák

Ha vannak egyszínű díszpárnáid és piros vagy zöld szalagjaid, elég egyetlen mozdulat, hogy karácsonyi hangulatot varázsolj: kösd át a párnát, és rögzítsd a szalagot elöl egy csinos masniban. Így mintha minden párna egy külön kis ajándék volna!

A Télapó szánkója

Van egy régi, már nem használt szánkód? Fogj egy köteg fenyőlevelet, néhány tobozt, egy kis fagyöngyöt és piros szalagokat, és tetszés szerint aggasd a szánkóra – máris kész az egyedi és kedves dekoráció (szuperül fest mondjuk a bejárati ajtó mellett).

Szállingózó hópelyhek

Fehér papírból vágj ki tenyérnyi hópehelyformákat (vehetsz boltban is, nem drágák), és akaszd fel őket a tükrökre, az ablakokra, az ajtókra vagy a képkeretekre – máris mintha a karácsonyi havas táj költözött volna a szobádba.

Karácsonyi asztaldísz

Egy szögletes üvegdoboz, váza vagy akár egy öblösebb borospohár is jó alap ehhez a gyönyörű asztaldíszhez: töltsd meg apró karácsonyfadíszekkel, amik színben harmonizálnak, és tegyél közéjük összeforgácsolt fehér papírt vagy vattát (ez a hó), és kösd át az egészet egy színben passzoló masnival!

dekor2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Csúcs ez a csúcsdísz

Tele vagy régi karácsonyfa-csúcsdíszekkel? Töltsd meg velük a lakást: tedd őket a polcokra, az asztal közepére, és ahová csak szeretnéd. Sztoriindítónak is jók, hiszen a csúcsdíszekhez valakinek mindig van egy vicces karácsonyi története!

Díszes barkaágak

Biztosan kapsz majd valakitől barkát, de ha nem, ez tényleg a világ legolcsóbb dekorkelléke. Tedd egy vázába a köteget, és ha kártyát kapsz egy ajándék mellé, esetleg karácsonyi üdvözlőlapot, kösd fel szalaggal az ágakra! Mivel a barka kiszárítva is tárolható, az ünnep után úgy, ahogy van, elteheted a köteget, és ha előveszed, újraéled majd az összes karácsonyi emlék…

Egy tányér karácsony

Fogj egy szimpla üvegtányért (fehér is jó), és állítsd a közepére egy gyertyát gyertyatartóban. Ha kell, a gyertyatartót vedd körül egy papírcsíkkal, hogy ne folyjon ki a viasz, majd a tányér többi részére szórj cukrokat és nyalókákat…és kész is az ünnepi nasitál!

A manók biciklije

A 21. században már a Télapó manói is környezettudatosak, és bicajjal járnak…ha szeretnéd rekonstruálni, milyennel, és van egy régi biciklid a garázsban, csak állítsd a teraszra, és tekerj köré egy égősort! Vicces és káprázatos dekoráció.

A székek karácsonya

Megvan az a szokás, hogy esküvőkön a székekre is szalagcsokrot tesznek? Ez bizony egy újabb olcsó és menő ötlet: kösd át a székek támláját karácsonyi szalaggal, a maradékból pedig készíts hozzáillő tányérdíszt (csak egy kis fenyőlevél és esetleg egy apró karácsonyfadísz  kell hozzá). A vendégeid el lesznek ragadtatva!

Karácsonyi emlékek

A legszívmelengetőbb tippünk: tedd a régi karácsonyi fotókat kidíszített papírkeretekbe, és helyezd el őket a lakásban. Olyan lesz, mintha mindenki, aki valaha veled ünnepelt, újra jelen volna.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X