Főoldal > AKTUÁLIS > Míg a férfiak sportolnak, a nők kés alá fekszenek

Míg a férfiak sportolnak, a nők kés alá fekszenek

plasztikai sebészetszépség
0

Írta:

Megdöbbentő eredményeket tárt fel egy társkereső oldal felmérése, ami a sportos életvitel és a

Megdöbbentő eredményeket tárt fel egy társkereső oldal felmérése, ami a sportos életvitel és a szépészeti műtétek közötti összefüggéseket vizsgálta. A felmérésben résztvevő 424 felhasználó, (fele-fele arányban férfi és nő) válaszaiból kiderül: a sportolás nemhogy csökkenti a plasztikai beavatkozások szükségességét, épp ellenkezőleg: aki sportosabb életvitelt folytat, alakja megőrzése érdekében a kés alá is befeküdne.

A férfiak sportosabbak

Mind a nők, mind a férfiak viszonylag sok időt töltenek ülőmunkával (átlagosan 6-9 órát naponta), de a férfiak hajlandóbbak ezt sporttal kompenzálni, mivel 55 százalékuk legalább heti 3-4 alkalommal sportol, míg ez az arány a nőknél csupán 39 százalék.

A nők egyéb területen sem igyekeznek behozni a lemaradást, hiszen 67 százalékuk autóval vagy tömegközlekedéssel jár dolgozni, és 24 százalékuk azt is bevallotta, hogy a tavalyi évhez képest bizony kevesebbet sportol. Ez már csak azért is érdekes, mert újévi fogadalomként legtöbbjük az egészséges étkezést (40%) és a rendszeres mozgást (39%) tűzte ki célként.

A nők kés alá fekszenek

A nőket kevésbé ijeszti meg a plasztikai sebészet gondolata, ugyanis 7-szer annyi nő feküdne kés alá, mint férfi – amennyiben az idő és pénz engedi. Azonban nemtől függetlenül többen fontolóra vennék az ilyen beavatkozást, amikor idősebbek lesznek.

plasztika2.jpg ()Nem a mellplasztika a legnépszerűbb

A legnépszerűbb beavatkozás a nők körében a zsírleszívás (28%), ezt követi az ráncfelvarrás (19%), a harmadik helyre szorítva a mellplasztikát (17%). A férfiaknál a hajbeültetés (29%) és az orrműtét (16%) kapott jelentős szavazatot. Az eredmények így azt a közmeggyőződést is alátámasztják, mely szerint az idő előrehaladtával a férfiak a hajkoronájuk elvesztése, míg a nők a ráncok és az elhízás miatt aggódnak a leginkább.

Sport vagy műtét?

A ritkán sportoló férfiak 82 százaléka soha nem venné fontolóra a plasztikai műtétet. Bár a nők kevésbé tiltakoztak, megfigyelhető, hogy kétszer annyi sportos nő venne igénybe ilyen beavatkozást idősebb korában, mint a ritkán vagy soha nem sportoló társaik.

Tehát aki ügyel az alakjára, az idősebb korában a kés alá is befeküdne szépségének megőrzése érdekében. Ennek okát több kutatás is kimutatta már: az attraktív embereket jobban megviseli az öregedés gondolata, mint azokat, akik soha nem tartották magukat szépnek, hiszen az ő elgondolásuk szerint „nincs szépség”, amit a sport vagy a műtét meg tudna őrizni.

Mindazonáltal a felmérés azt is kimutatta, hogy a rendszeresen sportolók elégedettek az életükkel, magabiztosak, és a szexuális vágyuk is a helyén van, míg azok, akik heti egy alkalommal vagy még ennél is kevesebbszer sportolnak, a skála ellenkező oldalán foglalnak helyet. Mindegy tehát, mit gondolunk a plasztikai műtétekről, az biztos, hogy a rendszeres sportolással csak nyerhetünk!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X