Főoldal > AKTUÁLIS > Sokkoló, mennyit alszik ez a férfi, és mégis milyen fitt

Sokkoló, mennyit alszik ez a férfi, és mégis milyen fitt

alvás
0

Írta:

Szerinte a fittség titka a szuperkevés alvás.

A 40 éves japán testépítő, Daisuke Hori állítja, hogy fittsége kulcsa, hogy csupán napi 30-45 percet alszik. A férfi azt állítja, hogy az évek alatt átprogramozta az agyát, hogy leküzdje a fáradtságot, illetve a sport és a koffein segít neki abban, hogy számára 23,5 órából álljon egy nap.

„Azoknak az embereknek, akiknek tartósan koncentrálniuk kell a munkájukra, jobban használ a jó minőségű alvás, mint a hosszú alvás. Az orvosok és a tűzoltók például rövidebb pihenőidővel rendelkeznek, de megőrzik a magas hatékonyságot.” 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

堀大輔 (@hori.gahaku) által megosztott bejegyzés

Egyszer még egy japán valóságshow is nyomon követte a férfi mindennapjait, és ezalatt valóban csak 26-30 perceket aludt naponta, miközben kirobbanó fizikai teljesítményt produkált.

Persze az orvosok, többek között Dr. Thomas Kilkenny, a Northwell Staten Island Egyetemi Kórház Alvásgyógyászati Intézetének igazgatója igencsak kételkedik Hori állításaiban. „Nagyon nehezen hiszem el, hogy ez az úriember csak ennyit alszik. Ez lehetetlennek tűnik. Senki sem tudja pontosan, hogy miért alszunk, de az jól ismert, hogy az alvásmegvonás extrém negatív hatással van az elmére és a testre”– mondta az orvos a The New York Postnak.

Forrásunk volt. 

Címlapkép: Instagram


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X