Főoldal > AKTUÁLIS > Karácsonyi dekorációk az újdonság jegyében

Karácsonyi dekorációk az újdonság jegyében

0

Írta: and

Határ a csillagos ég Tornyos Enikő lakberendező szerint idén nincs divatszín a karácsony terén. Az ünnepi dekoráció lehet egyszínű, hagyományos fehér, vagy piros, ám most nagyon trendi a türkizkék, a lila, a zöld, a pink, ha pedig szeretnéd a stílusokat keverni, választhatsz  lila-türkiz-pink, vagy lila-narancs-pink árnyalatokat, melyekhez pink- zöldet is vegyíthetsz. Ahogy a lakberendezésben is […]

kar2.jpg ()Határ a csillagos ég

Tornyos Enikő lakberendező szerint idén nincs divatszín a karácsony terén. Az ünnepi dekoráció lehet egyszínű, hagyományos fehér, vagy piros, ám most nagyon trendi a türkizkék, a lila, a zöld, a pink, ha pedig szeretnéd a stílusokat keverni, választhatsz  lila-türkiz-pink, vagy lila-narancs-pink árnyalatokat, melyekhez pink- zöldet is vegyíthetsz.
Ahogy a lakberendezésben is jellemző az eklektika, és a hagyományos, vagy antik, polgári stílus a modernnel vegyül, te is feldíszítheted lakásodat a változatosság jegyében. A csillogó díszek mellé bátran tehetsz saját készítésű, vagy kézműves díszeket, melyek textilből, fonalból, vagy az újra népszerű filcből (nemezeléssel) készülnek.

kar3.jpg ()Wellness Cafe tipp: muffin díszek, Sugar, 3390 Ft/db, flitteres díszek, Butlers, 990 Ft/db, piros üvegdísz Pure Home, 1790 Ft.

Bohém ünnep

Ha unod a klasszikus formákat, és a megszokást extravagáns elemekre cserélnéd, vásárolj élénk színű díszeket, kacsa, béka, csillogó rénszarvasokat, meselovakat, vagy hattyúkat, de csemegézhetsz a gyönyörű muffin díszek között is. Bogarássz az interneten, ahol számtalan ajándékkísérő kártyát találhatsz, melyek ingyen, vagy regisztrálással letölthetőek, és ötletadónak is tökéletesek. A gyönyörű képeslapok nem csupán egyszerű üdvözletek, hanem remek kis ajándékok. A különféle minták a lapból kiemelhetőek, térbe állíthatóak, és különleges dekorációk az ünnepekre.
kar4.jpg ()A karácsonyi üdvözlőkártya elkészítéséhez vásárolhatsz előre összeállított csomagot is, melyben minden fontos hozzávalót megtalálsz.

Wellness Cafe tipp: kartonjatek.hu, hobbymuvesz.hu, kreativcafe.hu.

Alkoss a két kezeddel

Az általad elkészített sütemény nemcsak azért különleges, mert minden hozzávalóját aprólékosan kiválasztod, hanem azért is, mert minden egyes falaton érződik két kezed munkája.

Szakértőnk egy finom bonbon elkészítéséhez a következő receptet ajánlja: 10 deka porcukorhoz keverj 50 deka darabokra vágott, nyers marcipánt és 2 cl cseresznyepálinkát. Gyúrd deszkán az egészet masszává, majd formázz cseresznye nagyságú labdákat, és hagyd fél óráig száradni. Ezt követően a bonbonokat egyesével mártsd bele olvasztott étcsokiba, illetve száradás elején mandulaforgácsba is belehempergetheted őket. Ha kellőképpen kiszikkadtak, máris nekiláthatsz egyedi csomagolásukhoz.

Készíts narancsból mécsestartót! A narancs tetejét vágd le, a belsejét hámozóval vágd ki, majd fektesd az oldalára, hogy a héjat át tud lyukasztani speciális süteménykiszúróval. Helyezz egy finom, karácsonyi illatú teamécsest a közepére, és lepd meg vele szeretteidet!

Wellness Cafe tipp: Dr. Oetker Muffin narancsos-fűszeres, oetker.hu, mindmegette.hu, receptvilag.gportal.hu, keseredes.hu.

kar5.jpg ()Válassz kartonfenyőt

Légy környezettudatos és a kivágott fenyőfa helyett vásárolj műfenyőt, vagy kartonpapírból készült fenyőfát, és az utóbbi esetében a díszítéssel sem kell bajlódnod. A hagyományos égők helyett szerezz be energiatakarékos LED égőket, vagy napelemmel működő karácsonyi égősorokat, így sokat teszel a környezetvédelem érdekében!
Ma már számos öko-csomagolóanyag közül válogathatsz, melyek 100 százalékban újrahasznosított papírból, szója, illetve növényi festékek felhasználásával készülnek.

Wellness Cafe tipp: europaenergia.hu, karacsonyom.hu. csomagolopapirok.hu.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: etornyos.fo-ep@zalaszam.hu.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X