Akárhogy is, de szeretünk a főétkezések között egy kis plusz energiához jutni, ám a legtöbb esetben nem a megfelelő rágcsálnivalót választjuk. Bár hihetetlennek hangzik, azonban van alternatív megoldás! Az első és alapvető kitétel egy jó snackkel kapcsolatban, hogy teljes kiőrlésű lisztből készüljön. Ezt rengeteget halljuk, hiszen kenyérfélékből is ilyet ajánlott vásárolni, azt azonban már […]
Akárhogy is, de szeretünk a főétkezések között egy kis plusz energiához jutni, ám a legtöbb esetben nem a megfelelő rágcsálnivalót választjuk. Bár hihetetlennek hangzik, azonban van alternatív megoldás!
Az első és alapvető kitétel egy jó snackkel kapcsolatban, hogy teljes kiőrlésű lisztből készüljön. Ezt rengeteget halljuk, hiszen kenyérfélékből is ilyet ajánlott vásárolni, azt azonban már kevesen tudják, hogy valójában miért sokkal egészségesebb más, finomlisztből készült társainál.
Napi három adag teljes kiőrlésű gabonaféle elfogyasztása csökkenti a cukorbetegség és a koszorúér-betegségek kockázatát és segít az ideális testtömeg megőrzésében is. Ennek a három adagnak az egyikét bátran fogyaszthatjuk teljes kiőrlésű lisztből készült kréker formájában, csak arra figyeljünk, hogy ezt csak a főétkezések között tegyük, hiszen ha reggeli helyett, vagy vacsora után esszük őket, pont annyi jót teszünk, mint rosszat. Az sem mellékes, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült ételek fogyasztása csökkenti a koszorúér-betegségek és rákos elváltozások kialakulásának esélyét, és az agyvérzés és a cukorbetegség kialakulásának valószínűsége is kisebb.
Ha már rágcsálnivalóhoz nyúlunk, akkor az összetételét tekintve arra is figyeljünk, hogy a kréker lehetőség szerint tartalmazzon olajos magvakat. Az olyan olajos magvak, mint a lenmag, szezámmag, tökmag vagy napraforgómag a sok jó hatással bírnak, amiket nem csak önmagukban, hanem finom krékerekbe sütve is kifejtenek. Rejtett, ámde többszörösen telített zsírokat tartalmaznak, amelyek megkötik a szabad gyököket, valamint nyomelemek és ásványi sók is vannak ezekben a bűnösnek hitt magvakban.
A kulcsszó azonban a snackek fogyasztásában is a mértékletesség, amely biztosítja a szervezet és személyiségünk egyensúlyát is.