Szerintünk pedig a chips és a kréker (némi kreativitással) igazi tavaszi, nyári klasszikussá varázsolható. A Chio Natura krékerjei egyértelműen a természetesség jegyében születtek: csak természetes alapanyagokból készülnek, fő összetevőjük pedig a teljes kiőrlésű liszt. Jó, persze, most azt mondod, hogy te ilyenkor már nem nassolsz, inkább éhezel, hogy rád jöjjön a tavalyi bikinid. Oké, mi […]
Szerintünk pedig a chips és a kréker (némi kreativitással) igazi tavaszi, nyári klasszikussá varázsolható. A Chio Natura krékerjei egyértelműen a természetesség jegyében születtek: csak természetes alapanyagokból készülnek, fő összetevőjük pedig a teljes kiőrlésű liszt.
Jó, persze, most azt mondod, hogy te ilyenkor már nem nassolsz, inkább éhezel, hogy rád jöjjön a tavalyi bikinid. Oké, mi meg azt mondjuk erre, hogy van egy jó hírünk! Nem kell fogyóznod, mert a Natura termékcsalád krékerjeivel sokkal hamarabb jól laksz, mint egy átlagos nassal, éppen a teljes kiőrlésű gabona miatt. A tésztát hagyományos, kovászos eljárással kelesztik, ettől a kréker lazává és finom szerkezetűvé válik. A sós és a köménymagos ízesítésű mellett kapható négymagvas is: a nyers tésztába len-, szezám-, napraforgó- és tökmagot sütnek. A „Natura sült krumpliszeletek” pedig egy örök klasszikus: kizárólag természetes összetevők, adalékanyagok nélkül, a héjában sütött vastag szeleteken tengeri só.
Most pedig megmutatjuk, hogyan lesznek az egyszerű krékerekből, chipsekből bikinikompatibilis vitaminbombák.
NAGY KÉKSÉG SNACK-TÁL (avagy tengeri sós kréker tonhalpástétommal)
Ilyenkor az ember lánya már javában a tengerparti nyaralást szervezi, és miközben a repülőjegy foglaláshoz becserkészi élete párjának bankkártyáját, jókedvében fütyül, dalol és nassol. De nem akármit. 10 deka jó minőségű, olajos tonhalat szűr le, majd ugyanennyi vajjal, 1 gerezd fokhagymával, fél citrom levével, csipetnyi frissen őrölt borssal konyhai robotgépben krémesre aprítja. A pástétomot mini fagyiskanállal egyenként, félgömb alakban a krékerekre kanalazza. Minden gömböcske tetejére vékonyra szeletelt fekete olívabogyót, szintén vékonyra szeletelt citromcikket és 3 cm metélőhagymát rak.
”RED HOT” FALATOK (avagy köményes kréker chilis paradicsomdippel)
Az ember lánya ilyenkor már Chili-lázban ég, hiszen kedvenc zenekarának, a Red Hot-nak 5 éve nem jelent meg nagylemeze, de idén nyáron kijön végre az új album. Ezért a funky metál rajongó asszony a teljes kiőrlésű, köményes krékereket tálkába borítja, közben beteszi a lejátszóba a banda 20 éves klasszikusát, a Blood Sugar Sex Magic című lemezt. Feltekeri a volumét, azután 2 db kápiapaprikát 200 fokos sütőben alaposan megsüt, majd megpucol. A kimagozott, szárazott paprikát késsel egészen apróra, már-már krémesre darabolja. 10 deka paradicsompürét kever hozzá, sózza és kávéskanálnyi morzsolt chilit kever bele. A mártogatóst a kréker mellé, kevés korianderzölddel megszórva kínálja, és mindeközben Anthony Kiedis izmos, tetovált felsőtestére gondol.
POPEYE & OLÍVIA SZERELEMSALÁTÁJA (Natura chipses olivás-fokhagymás spenót)
Az ember lánya kimegy kosárral kezében a piacra, és spenótot pillant meg a standon, mögötte egy bivalyerős, muszklis zöldségest, és persze rögtön felforr a vére, hiszen kacagó nyár van. Hazarohan, és máris szerelemsalátát készít: egy evőkanál mustárból, két gerezd fokhagymából, egy tojás sárgájából, egy szardellafiléből, fél citrom levéből és 1 deci olívaolajból mártást készít. Ha túlságosan sűrű, akkor fél deci vízzel hígítja. 15 deka friss, ropogós, tisztított spenótlevelet összekever 8 deka chips-szel. A tálalás pillanatában meglocsolja a mártással, megszórja maréknyi parmezánforgáccsal és néhány félbe vágott koktélparadicsommal.
Szöveg: Cserna Szabó András
Séf: Serényi Zsolt