Főoldal > szex > Nem kívánod a szexet? Derítsd ki az okát!

Nem kívánod a szexet? Derítsd ki az okát!

orgazmuspárkapcsolatpózszerelemszexszexuális élet
0

Írta:

Úgy érzed, hogy közelebbi testi kapcsolatot ápolsz a laptopoddal, mint a pároddal? Ha a válaszod igen, tudd, hogy nem vagy egyedül a problémáddal. Megdöbbentő, de körülbelül 40 millió amerikai él szexmentes házasságban. Ennek egyik oka, hogy a nőknek egyre több területen kell helyt állniuk, s emiatt jóval kevesebb idejük marad az önfeledt szexre. Pedig köztudott, […]

Úgy érzed, hogy közelebbi testi kapcsolatot ápolsz a laptopoddal, mint a pároddal? Ha a válaszod igen, tudd, hogy nem vagy egyedül a problémáddal. Megdöbbentő, de körülbelül 40 millió amerikai él szexmentes házasságban. Ennek egyik oka, hogy a nőknek egyre több területen kell helyt állniuk, s emiatt jóval kevesebb idejük marad az önfeledt szexre. Pedig köztudott, hogy a kiegyensúlyozott szexuális élet nemcsak a léleknek, hanem testünk egészségének is jót tesz.

Ha az alábbi mondatok benned is megfogalmazódtak már, akkor itt az ideje, hogy változtass! Íme 10 tipp, hogy hogyan csempészd vissza a szexet az életedbe.

„De hát van még hely a mobilnak és az újságoknak is!”

Régi szabály, hogy az ágyat szexre és alvásra találták ki. Sokunk mégis becsempészi oda a laptopját, mobilját és egyéb kütyüjét, amik nemcsak a nyugodt alvást, hanem a szexuális életet is megzavarják. Gondolj bele, téged nem zavarna a meghitt együttlétben, hogy szól a tévé, és újságpapírok vesznek körbe benneteket?

Wellness Cafe tipp: Itt az ideje, hogy száműzd a hálószobátokból ezeket a tárgyakat, hogy az ágyban ismét a szexé legyen a főszerep.

„A fogamzásgátló tabletta híve vagyok.”

A fogamzásgátló tabletták csakugyan megkönnyítik a szexet, hiszen nem kell folyamatosan rettegned egy nem kívánt terhességtől. Ám ezek a pirulák egyben alattomos módon a szexuális étvágyadat is csökkenthetik a benne lévő ösztrogén hormonok miatt.

Wellness Cafe tipp: Ez nem azt jelenti, hogy száműzd az antibébit az életedből, de mindenképp konzultálj a nőgyógyászoddal, aki másik, „szexbarátabb” készítményt írhat fel a régi helyett. A fogamzásgátlók mellett a vérnyomáscsökkentők, szorongáscsökkentők, savlekötők és antidepresszánsok is vágygyilkos hatással bírhatnak.

„Azt sem tudom, hol áll a fejem!”

Ha te is azok közé tartozol, akik egész nap dolgoznak, főznek, bevásárolnak, majd otthon árgus szemekkel figyelik családjuk kívánságát, ne csodálkozz, hogy egy idő után a felgyülemlett stressz miatt a hátad közepére fogod kívánni a szexet.

Wellness Cafe tipp: Bármennyire is nehéz, muszáj egy kicsit magaddal is törődnöd. Végy egy forró fürdőt a pároddal, kapcsold ki a mobilodat, és lazulj el. Ha pár csepp ylang-ylang esszenciát is belecsempészel a fürdővízbe, garantáltan nem fogjátok megúszni az áthancúrozott éjszakát.

„Utálok a tükörbe nézni.”

Tény, hogy a legtöbb nő nincs megelégedve az alakjával, és nem érzi magát szexuálisan vonzónak, ha van rajta egy kis felesleg, vagy a terhesség alatt megváltozik a teste. Különösen nyomasztó ez akkor, mikor a média csak tökéletes testű nők látványával bombáz minket. Ez óhatatlanul azt üzeni, hogy csak akkor lehetünk a másik nem számára kívánatosak, ha úgy nézünk ki, mint Megan Fox, holott ez távolról sem igaz!

Wellness Cafe tipp: Ne légy szégyellős, és bátran kérdezd meg a párodtól, hogy ő mit tart szépnek, vonzónak benned! A válaszai téged is pozitív erővel fognak felruházni, és ez segíthet, hogy reálisabban lásd magad. Nem beszélve arról, hogy azok, akik magukat szexisnek tartják, a kilóiktól is könnyebben szabadulnak meg.

„Öreg vagyok már a szexhez.”

A változókor számos fizikai és hormonális változással jár együtt, amik nem feltétlenül könnyítik meg az örömteli szexet. A vagina egyre kevesebb nedvességet termel, és az ebből adódó szárazság fájdalmassá tehetik az együttléteket. Ebből egyenesen következik a szexmentes időszak beállta. 

Wellness Cafe tipp: Konzultálj az orvosoddal, nőgyógyászoddal a problémádról, aki tud olyan készítményt és módszert ajánlani, melyek csökkentik a menopauza tüneteit.

szex10ok2.jpg ()„Rám se hederít, biztosan megcsal.”

Már alig várod, hogy a barátod letépje rólad a szexis fehérneműt, és magáévá tegyen. Ezzel szemben ő valami mondvacsinált indokkal elutasít, és inkább nézi tovább gondterhelten a tévét. Naná, hogy egyből felmerül a gyanú, hogy esetleg más ágyában keresi az örömöt.

Wellness Cafe tipp: Ahelyett, hogy elkezdenél vádaskodni, inkább vegyél egy nagy levegőt. Őt is érik nap, mint nap olyan helyzetek a munkahelyén, amik nyomasztják, de férfiúi büszkesége nem engedi, hogy téged terheljen a sirámaival. Próbáld meg óvatosan kideríteni, hogy mi nyomhatja a szívét, és biztosítani affelől, hogy te minden esetben ott vagy mellette.

„Már semmiben nem lelem az örömömet.”

Ha a hangulatunk mélyponton van, a libidónk is zuhanórepülésbe kezd. Különösen igaz ez nálunk, nőknél, akik hajlamosak vagyunk elhanyagolni családi, baráti kapcsolataikat, és elzárni magukat a külvilágtól. Az antidepresszánsok ugyan eloszlathatják fejünk fölött a fekete felhőket, de a szexuális vágyat is.

Wellness Cafe tipp: Ha azt tapasztalod, hogy a gyógyszer hatására kevésbé vagy aktív, mint előtte, mindenképp szólj az orvosodnak, aki ez esetben másfajta módszert fog javasolni. Érdemes pszichoterápiát is igénybe venned, melynek nincsenek a gyógyszerhez hasonló kellemetlen mellékhatásai, viszont igen hatékony tud lenni. És ne feledd, hogy a testedzés nemcsak hangulatjavító hatással bír, hanem vért is áramoltat a nemi szervekbe.

„Tömi magába a Viagrát, rám nem is figyel.”

Téves elképzelés az, hogy csak az idős férfiak kényszerülnek a kék pirula használatára. A fiatalok is gyakran alkalmazzák, hogy teljesítményüket növeljék. Mindennek viszont az intimitás látja kárát. Egy nőnek több idő és érzelem szükséges ahhoz, hogy kialakuljon benne a szexuális vágy, de egy „durrbele” partner éppen az ellenkezőjét váltja ki. A nő a végén elhidegül tőle.

Wellness Cafe tipp: Ezt megelőzve mindenképp meg kell beszélned ezt a problémát a pároddal, őszintén mondd el, hogy neked több időre van szükséged, és ne titkold el azt sem, hogy neked mi okoz örömet az ágyban. Ha mindezek után sem változik a helyzet, érdemes egy figyelmesebb partner után nézned.

„Szeretem a barátom, de a vibrátorom még jobban.”

A rohanó életedben sokkal kényelmesebb és egyszerűbb előkapni a fiókból a vibrátorod, mint a pasid „játékszerével” bíbelődni? Nincs semmi baj azzal, ha szexuális életedet megpróbálod izgalmasabbá tenni egy-két új eszközzel. Ám ha szexuális életed csak ezekre a segédeszközökre korlátozódik, annak a szerelmi életed látja kárát.

Wellness Cafe tipp: Ha úgy érzed, hogy vibrátor-addikcióban szenvedsz, mindenképp érdemes szakember segítségét kérned, akinek a segítségével feltárhatjátok a probléma gyökereit. Ha a vibrátor nagyobb kielégülést biztosít, mint a partnered, tanácsold neki, hogy próbáljatok ki új pózokat, vagy próbáljátok meg édeshármasban bevonni a vibrátort is.

„Állandóan valami nyavalya gyötör.”

Ha sokszor tapasztalod azt, hogy rendszeresen beteg vagy, a hangulatod  pocsék, a libidód mínuszban, az sokszor diagnosztizálatlan rendellenességekre vezethető vissza, például pajzsmirigy problémákra, vérszegénységre.

Wellness Cafe tipp: Ha tehát úgy érzed, hogy az elmúlt időszakban a szokásosnál jóval többször nyomtad az ágyat valami nyavalyával, érdemes egy alaposabb kivizsgálást beiktatnod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X