Főoldal > szex > Barátságból szerelem?

Barátságból szerelem?

0

Írta: and

Tényleg csak barátság? Ha van olyan fiú barátod, akit nagyon szeretsz, akivel szívesen lógsz együtt, akivel mindent meg tudsz beszélni, nézz mélyen magadba, és gondold végig, hogy gondoltál-e már rá „úgy”. Kevesen lesznek, akik nemmel válaszolnak. Ha a dolog meg is marad barátságnak, általában mindkét fél érez valamiféle vonzalmat a másik iránt. És habár ez […]

Tényleg csak barátság?

Ha van olyan fiú barátod, akit nagyon szeretsz, akivel szívesen lógsz együtt, akivel mindent meg tudsz beszélni, nézz mélyen magadba, és gondold végig, hogy gondoltál-e már rá „úgy”. Kevesen lesznek, akik nemmel válaszolnak. Ha a dolog meg is marad barátságnak, általában mindkét fél érez valamiféle vonzalmat a másik iránt. És habár ez önmagában még nem okoz gondot egy barátságban, előfordulhat, hogy a vonzalom átcsap valami sokkal komolyabba. Megdobban a szíved, ha látod, hogy ő telefonál? Ideges és mérges vagy, ha napokig nem hív? Féltékeny vagy a barátnőjére? Akkor is kicsíped magad, ha tudod, hogy csak ketten találkoztok? Ha az érzelmeid időközben megváltoztak, és már többet jelent neked az illető egy barátnál, kár magadat áltatni. Hiába indult barátságnak a dolog, ha egyszer szerelmes lettél. Nézz szembe bátran az érzelmeiddel, aztán döntsd el, hogy mit kezdesz velük.

shutterstock_59341453.jpg ()Mit kockáztatsz…

Alapvetően két dolgot tehetsz: bevallod (vagy finomabb módszerekkel tudomására hozod) az érzéseidet a másiknak, vagy lapítasz, tovább színleled a barátságot, és várod, hátha elmúlik az érzés. Nem jelenthetjük ki, hogy ez utóbbi megoldás még senkinek sem jött be, de a szerelem ritkán múlik el csak az időnek köszönhetően. Főleg, ha közben sokat vagytok együtt. Ha úgy döntesz, hogy felfeded a kártyáidat, szembe kell nézned a dolog kockázataival.

Mi van, ha ő nem úgy érez, mint te? Mielőtt nekiesnél egy mély szerelmi vallomással, nem árt, ha kicsit odafigyelsz a jelekre. Az érintésekre, a pillantásokra és a szavakra. Ha elég jól ismeritek egymást, sejtheted, hogy neki is megfordult-e hasonló gondolat a fejében. Kikérheted a közös barátaitok véleményét, hátha ők jobban fel tudják mérni a helyzetet. Ha sok jel mutat arra, hogy a barátod nem úgy vonzódik hozzád, és a megérzéseid is azt mondják, hogy ő csupán barátként tekint rád, lehet, hogy jobb nem megzavarni a barátságot. Persze ennek ellenére is fennáll az esélye annak, hogy (a Sok hűhó semmiért mintájára) ha kiderülnek számára az érzéseid, megmozdul benne valami. Mérlegelned kell, hogy mennyit mersz kockáztatni, hiszen egy egyoldalú szerelmi vallomás után nehezen fog működni a barátságotok.

Ha úgy sejted, hogy van esélye egy igazi kapcsolatnak, akkor sem kell rögtön lerohannod a másikat a vallomásoddal. Adj időt neki is, hogy át tudja értékelni a viszonyotokat, hiszen ez az egész számára is legalább annyira ijesztő lehet, mint amennyire számodra az. Adhatsz apró jeleket, tehetsz kis megjegyzéseket, így esélyt adhatsz neki, hogy ő kezdeményezzen. Persze, manapság már kevesen várják el a lányoktól, hogy ölbe tett kézzel várják a hódítást, így te magad is kezdeményezhetsz, ha biztos vagy a dolgodban. A lényeg, hogy ne sürgess semmit, ne légy türelmetlen, hiszen időbe telik, amíg az új érzések megtalálják a helyüket.

Végül, ha már kialakult a kapcsolat, még mindig ott van a kockázat, hogy párként már nem működtök olyan jól, mint barátként működtetek. Egy esetleges szakítást nem biztos, hogy túlél a barátságotok. De ha a szerelem igazán erős benned, ezt a kockázatot vállalnod kell.

…és mit nyerhetsz?

Egy olyan kapcsolat, ahol már az első csók előtt nagyon jól ismertétek egymást, rengeteg előnnyel jár. Tudod, hogy mit szeret a másik, tudod, hogy mire gondol, és nem kell az ismerkedést a „mi a kedvenc színed?”- től kezdeni. Megbízhatsz a másikban már a legelejétől kezdve, és adott az a meghitt viszony, amire máskor hónapokat kell várni. Nem kell aggódnod a ruhád, vagy a sminked miatt, hiszen már láttátok egymást, reggel és este, vidáman és szomorúan is. Életed legszorosabb és legőszintébb kapcsolatát nyerheted így el, amiért talán érdemes kockáztatni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X