Főoldal > szex > Légy tökéletes szerető taoszexszel!

Légy tökéletes szerető taoszexszel!

0

Írta:

Szexuális életük személyiségfejlődésünk szerves része, elválaszthatatlan az önfejlesztéstől és az önmegvalósítástól. Egyben spirituális fejlődésünk meghatározója is lehet. A szex nyújtotta intimitás a szeretet, a boldogság és az öröm forrása. Az ősi tantra és taoista tanok segíthetnek, hogy a rohanó hétköznapokban megleld azt a nyugalmat, amely kinyitja érzékeidet, és így még különlegesebbé teszi a szexuális életedet […]

Szexuális életük személyiségfejlődésünk szerves része, elválaszthatatlan az önfejlesztéstől és az önmegvalósítástól. Egyben spirituális fejlődésünk meghatározója is lehet. A szex nyújtotta intimitás a szeretet, a boldogság és az öröm forrása. Az ősi tantra és taoista tanok segíthetnek, hogy a rohanó hétköznapokban megleld azt a nyugalmat, amely kinyitja érzékeidet, és így még különlegesebbé teszi a szexuális életedet is.

Jin és jang örök tánca

A tao szerint a szex nem csupán egy aktus, melynek során két test egymásra talál, majd kielégül, hanem olyan tevékenység, amely hatalmas energiákat szabadít fel. Ha testileg és lelkileg egyensúlyban vagy, tökéletes szerelmi élményben lehet részed. Ez azonban nem jön magától, meg kell tanulni a szexuális energiák összehangolását.

A taoista tanok célja, hogy felélesszék karmikus és környezeti korlátainkon túli igaz lényünket, valamint megtanítsanak szívből érezni és cselekedni. A taoisták az élet természetes részeként tekintettek a szexualitásra, felismerték benne az ellentétes erők harmonikus együttműködését. A tanok szerint a férfi szexuálisan a jang, a tűz elemhez tartozik, a nő pedig a jin, azaz a víz elemhez. A tüzet könnyű felszítani és hamar kialszik, míg a víznek időre van szüksége a forráshoz, viszont lassabban is hűl ki. Szeretkezés közben e két ellentétes energia cseréje zajlik köztük.

tao2.jpg ()Szexfitnesz

Ahhoz, hogy szeretkezés közben irányítani tudd energiáidat, észrevedd, hogy a csúcsponthoz közeledsz, és ezt az érzetet fokozni is tudd, fejleszteni kell a testtudatodat. A férfiaknak ehhez meg kell tanulniuk visszatartani és szabályozni magömlésüket, a nőknek pedig a gyönyör érzését kell tudatosan az egész testükre kiterjeszteniük. Ehhez sok gyakorlás, kísérletezgetés, türelem, és az úgynevezett PC izmok, azaz a gátizmok fejlesztése szükséges.

A medencefenék izomzata a szeméremcsonttól a farkcsontig húzódik. Ha megtanuljuk irányítani és tudatosan eddzük, fokozódik a testtudatunk, energiával töltődnek fel az alsó csakráink és a szexuális gyönyör is intenzívebb lesz az együttlétek során. A férfiaknál pedig erőteljesebb merevedést és a magömlés szabályozását eredményezi az intim tréning.

Gyakorold! Minden egyes alkalommal, amikor visszatartod vizeletedet, a gátizmaidat használod. Ezt a szorító mozdulatot ismételd meg esténként fekvő helyzetben elalvás előtt. Képzeld el, ahogy ezeket az izmokat összeszorítod, majd elengeded. Ezután érezd, ahogy a végbél körüli izmokat szorítod meg pár másodpercre, majd ellazítod. A gátizom támfala a hüvely: gyakorold azt is, hogy a hüvely falát feszíted meg, majd engeded el. Mindhárom területen ötször ismételd meg a gyakorlatot.

Fontos, hogy pisilés közben ne gyakorold ezt a mozdulatsort, mert az árt a húgyhólyagnak.

Ha már egyedül jól megy, próbáld ki szeretkezés közben is: húzd össze a hüvely körüli izmokat, és szorítsd meg vele párod hímvesszőjét. Már ezzel fokozódik az élmény mindkettőtök számára.

A szerelem völgyében

A taoista szerint létezik az orgazmusnak egy különleges fajtája, a völgy-orgazmusnak is nevezik. Lényege, hogy ellazult testi-lelki állapotban jelentkezik, és olyan érzés, mintha testünk mélyéről érkezne, megrengetve minden egyes sejtünket. Ezt kedveseddel úgy érhetitek el, hogy amikor érzitek, hogy már közeleg a csúcs, kicsit megálltok, és a gyorsítás helyett inkább lassabbra veszitek a tempót. Ha eleget gyakoroltok, ebben a pihenőidőszakban szinte magától bekövetkezik a völgy-orgazmus.

Gyakorold! A völgy-orgazmust egy egyszerű gyakorlattal elérheted, melyet a taoisták „felhúzásnak” neveznek. A technika lényege, hogy szerelmeskedés közben a gyors mozdulatok helyett a finom mozgásokra koncentrálsz, amelyek a hátgerinced mentén jelentkeznek erős izgalmi állapotban. Ekkor kicsit húzd össze a hüvely és a végbél körüli gátizmokat, ezzel szinte az orgazmust is húzod a farkcsont és gerinc felé. Érezd, ahogy a farkcsontodból a gerinc mentén felfelé haladva egész az agyadig terjed a bizsergő érzés. Ezután lazíts, és hagyd, hogy minden porcikádat átjárja, majd szeretkezettek tovább.

Közben a kedvesed is lassítson, ne engedje, hogy magával ragadja az orgazmus. Ettől mindketten többletenergiához juttok, és még intenzívebben élhetitek át az ez után következő aktív szakaszt. Ezt a két ciklust addig ismételhetitek, amíg kedvetek tartja, hiszen egyre több szexuális energiát nyertek.

A cikk folytatását keresd a Wellness Magazin október-novemberi lapszámában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X