Főoldal > szex > Megdöbbentő tények az orgazmusról

Megdöbbentő tények az orgazmusról

0

Írta:

A nők fele színleli A gyönyörérzetre való képesség tényezői mindenkinél eltérőek. A női orgazmus rengeteg körülmény függvénye és változó intenzitású, hiszen a nők a szexet érzelmi alapon közelítik meg. Sokan közülük úgy vélik, hogy a partner akkor lesz elégedett az ágyban nyújtott teljesítménnyel, ha azt látja, hogy a nő sikongat és kéjesen nyögdécsel. Egy angol […]

A nők fele színleli

A gyönyörérzetre való képesség tényezői mindenkinél eltérőek. A női orgazmus rengeteg körülmény függvénye és változó intenzitású, hiszen a nők a szexet érzelmi alapon közelítik meg. Sokan közülük úgy vélik, hogy a partner akkor lesz elégedett az ágyban nyújtott teljesítménnyel, ha azt látja, hogy a nő sikongat és kéjesen nyögdécsel. Egy angol kutatás szerint azonban az elégedett nők számára az orgazmus nem az egyetlen és legfontosabb tényező a szexben.

Szexuális diszfunkciót okoz

A szervezet hormonközpontja, az agyalapi-mirigy szerotonint tartalmaz, mely a nemi hormonok kibocsátását szabályozza. Bizonyos fogamzásgátló tabletták és antidepresszáns gyógyszerek lényegesen blokkolják a szerotonin felvételt. Egy nemrégiben publikált kimutatás szerint a hormonális fogamzásgátlást használó nők mintegy 40%-ánál jelentkezett szexuális zavar, ami orgazmusra való képtelenséget és hüvelyi szárazságot jelent.

shutterstock_11331322.jpg ()Hiánya megölheti a szerelmet

Rengeteg nő nem él át orgazmust, és szenved annak hiányától. Az anorgazmia negatív hatású lehet az illető személyiségére, mely elégedetlenséget, a nemi élettől való elfordulást és bűntudatot eredményez. Ha te is hasonló cipőben jársz, ne ragaszkodj görcsösen az orgazmus átéléséhez, hiszen a szeretkezés egésze, a kedves iránti szerelem és a biztonság érzete pótolja a hiányosságokat.

Tanulható és erősíthető

A nők véleménye szerint az orgazmus művészete fejleszthető, főleg abban az esetben, ha megbeszéli partnerével előzetesen, mi az a póz, vagy szexuális játék, ami biztosan a csúcsra juttatja őt. Az orgazmus minősége hosszú tanulási folyamat eredménye, mely önkielégítés, petting és szeretkezési tapasztalatok során alakul ki. Anatómiai értelemben a csikló ingerelhetősége a legjobb – sokan csak így képesek a csúcsra jutni, melyben a G-pontnak nagy szerepe van. A passzív orgazmus a csiklóból indul és kevésbé befolyásolható, az aktív orgazmushoz az alhas megfeszítése szükséges, így emelkedik az izgalmi állapot. Az orgazmus élményének fokozásához szerezz be vibrátort, melyet közösülés előtt a vágy felkorbácsolására használhatsz, valamint változtass a szokásos pozitúrákon új testhelyzetek bevetésével!

Rengeteg kalóriát éget

A szex az egyik legjobb fogyókúrás program, mert a heves mozgás következtében felgyorsul a pulzusszám, emelkedik a vérnyomás, így gyorsabban ég a felesleg! Egy félórás szeretkezés kb. 350 kalóriavesztés jelent, ami 45 perces intenzív futásnak felel meg. Ráadásul a szex kiváló hasizom-égető gyakorlat is. A gyakori szex fokozza az oxigénellátást, továbbá erősíti a szív- és érrendszert.

Egy kiadós vacsorát garantáltan ledolgozhatsz egy pörgős éjszakával, ám komplett alakformáláshoz más módszereket is használnod kell!

Kívül-belül fiatalít

Az orgazmus szépít, frissít, a rendszeres szex pedig ösztrogént szabadít fel a testben, mely a bőr feszességért és a sejtek regenerálódásért felel. Csúcsra jutás közben a bőr fényessé válik, és beáll a hormonális egyensúly, ami hozzájárul a testi-lelki szépséghez. Az orgazmus boldogsághormont termel, jelentős szerepe van a stressz kivédésében és segítséget nyújt a belső harmónia eléréséhez!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X