Főoldal > szex > Tudtad? Különleges szex-tények

Tudtad? Különleges szex-tények

0

Írta:

Túl sok szex?! Egy érdekes felmérés azt bizonyítja, hogy azok a férfiak, akik aktívabb szexuális életet élnek fiatalkorukban, azaz a húszas-harmincas éveikben, bizony a későbbiekben nagyobb eséllyel számolhatnak a prosztatarák kockázatával. A rák kialakulásának kockázatát ugyanis növelik a hormonok, ezeket szabályozza ugyanis a férfiak szexuális késztetése. Ha sok a szexuális inger, akkor a szervezet több […]

Túl sok szex?!

Egy érdekes felmérés azt bizonyítja, hogy azok a férfiak, akik aktívabb szexuális életet élnek fiatalkorukban, azaz a húszas-harmincas éveikben, bizony a későbbiekben nagyobb eséllyel számolhatnak a prosztatarák kockázatával. A rák kialakulásának kockázatát ugyanis növelik a hormonok, ezeket szabályozza ugyanis a férfiak szexuális késztetése. Ha sok a szexuális inger, akkor a szervezet több hormont termel, ami megnöveli a prosztatarák veszélyét.

Szex(i) illatok

Egy kutatás kimutatta, hogy a férfiak verejtéke teljesen más szagú szexuálisan izgatott állapotban, mint egyébként. Ami különösen érdekes, hogy ezt az eltérést a nők igen kifinomult szaglószerve képes felismerni, így a tudatalatti rögtön érzékeli, hogy a másik lázba jött tőlünk.

Bűntudat faktor

Bár, mi nők hajlamosak vagyunk a hűtlenséget kizárólagos férfi-bűnnek tekinteni, azért ha jobban belegondolunk, ez nem csak a férfiak sara. Érdekes egyébként, hogy egy-egy félrelépés után melyik nem hogy áll a bűntudat kérdéséhez. Míg a férfiakat már egy aktus után is mardossa a bűntudat, addig a nőknél csak az érzelmi elköteleződés okoz álmatlan éjszakákat. Ezt nem is gondoltad volna, ugye?

megleposzex2.jpg ()Hálószoba-titok

Az emberek legtöbbjének teljesen evidens a mai világban, hogy a közös élet természetesen közös hálóval és ággyal jár együtt. Meglepő, hogy a házaspárok 12 százaléka mégis külön hálószobával rendelkezik, és ez a statisztika bizony nem csak a hetven év felettiekre vonatkozik.

Fontos a csók!?

A csókolózás az egyik legszebb és legintimebb dolog a világon, amikor két ember szereti egymást. Mégis a férfiak több, mint a fele képes lenne úgy ágyba bújni a kedvesével, hogy ajkaik nem érinthetik egymást. Ez az arány a nőknél viszont, alig több mint 10 százalék.

Szex a melegben

Bebizonyították, hogy forró levegő hatására sokkal intenzívebb az orgazmus. Valószínűleg ezért van az, hogy a nyári melegben sokkal gyakrabban és hevesebben bújnak ágyba a párok.

Stressz, a közellenség

Sokszor volt már szó róla, hogy a szex legnagyobb ellensége az állandó stressz, és ez leginkább ránk, nőkre igaz. Ugyanis a nők csak akkor képesek eljutni a csúcsra, ha az agyukban lévő fájdalom- és aggodalom központ teljesen kikapcsol.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X