Főoldal > szex > Egy kis Feng-shui a jobb szexuális életért

Egy kis Feng-shui a jobb szexuális életért

0

Írta:

A Feng-shui művészete Talán tudod, hogy a Feng-shui a helyiségek és épületek elrendezésével, és küllemével foglalkozik. Mindezt azért, mert úgy tekint az emberre, mint a természet szerves részére, és azt vallja, hogy a hangulatodra, egészségedre, fizikai és lelki állapotodra hatással vannak a terepadottságok, a klíma és a mágneses mezők. Ezeken a geofizikai adottságokon kívül az […]

A Feng-shui művészete

Talán tudod, hogy a Feng-shui a helyiségek és épületek elrendezésével, és küllemével foglalkozik. Mindezt azért, mert úgy tekint az emberre, mint a természet szerves részére, és azt vallja, hogy a hangulatodra, egészségedre, fizikai és lelki állapotodra hatással vannak a terepadottságok, a klíma és a mágneses mezők. Ezeken a geofizikai adottságokon kívül az asztrális jelenségek, így a napfordulók, holdciklusok és csillagmozgások is hatnak rád. Az idők során kialakultak különböző vizsgálati módszerek, amelyek segítenek megállapítani, hogy hol húzódnak a chi, azaz az életenergia vonalak, és hogyan érdemes berendezni, valamint díszíteni a lakásodat. Lássuk, hogyan használhatod ezt a tudást a párkapcsolatod javítására.

A hálószoba titkai

Ha meg tudod teremteni a hálószobádban a chi harmonikus áramlását és egyensúlyát, akkor nem csak jobban fogsz aludni, de a szexuális életedre is hatással lesz a megteremtett harmónia. Egyrészt a stressz is gátol abban, hogy ellazulj, és a párod mellett maximálisan átadd magad a testi örömöknek, így önmagában a stressz oldása is segíthet a szex élvezetében. Másrészt a megfelelő energiaáramlás a hálószobai együttléteket is megédesíti, és szenvedélyesebbé, élvezetesebbé teszi azokat. Vannak tippek, amiket te magad is figyelembe vehetsz, és van, amihez nem árt megkérdezni egy Feng-shui tanácsadót.

shutterstock_2466083.jpg ()Yin és yang a hálószobában

A yin és a yang a két alapvető erő, ami az univerzumot mozgásban tartja – az ellentétek egyesüléséből születik meg a harmónia. A yin a nőies erő, kerek formák, sötét színek, vízszintes vonalak, díszítettség és természetesség jellemzi. Ezzel szemben a yang a férfias erő, melyre jellemzőek a világos színek, a geometrikus formák, a szögletesség és a függőleges vonalak. A hálószobád berendezésénél is mindenekelőtt arra kell figyelned, hogy ez a két erő egyensúlyban legyen. Figyelj oda, hogy ne legyenek túlsúlyban sem a világos, sem a sötét színek, és hasonló arányban legyenek a szögletes és kerekded tárgyak, formák.

Hogy rendezd be a hálószobád?

A bútorok elrendezésénél fontos, hogy a chi szabadon tudjon áramolni. Ezért figyelj arra, hogy ne legyen túl zsúfolt a szobád, hiszen amibe te beleütközöl, abba a chi is beleütközik. Az ágy helyének megválasztásakor figyelj arra, hogy az ágy ne legyen az ajtóval szemben, és a fejed alvás közben se nézzen az ajtóra. Így jobban fogsz aludni, és szex közben is nyugodtabb leszel. Az ágy irányának megválasztásakor vedd figyelembe gua számodat, ami a személyes életenergia számod. (Itt tudod kiszámolni születési dátumod alapján: www.sikeres-fengshui.hu/gua_kalkulator.php ) Kérdezz meg egy Feng-shui tanácsadót, hogy számodra melyik a legkedvezőbb irány. Fontos az is, hogy az ággyal szemben ne legyen tükör. Ha mégis szeretnél tükröt a hálóba, tedd azt a szekrény ajtajának belső oldalára, így csak akkor lesz elöl, ha épp szükséged van rá.

Hogyan díszítsd a hálószobád?

A virág mindig jó ötlet a hálószobában, de csak akkor, ha élő, friss virágról van szó. Nem szerencsés szárított, halott növényekkel telerakni a szobát. A díszpárnákból, és más dísztárgyakból mindig legyen kettő, hogy szimbolizálják a párkapcsolatot. Minél kevesebb elektromos tárggyal veszed körül magad, annál nyugodtabb környezetet tudsz teremteni kettőtök számára, ezért nem árt, ha száműzöd a tévét a hálószobádból. És ne feledd, a chi folyamatosan változik, így évente-félévente érdemes újra átrendezni a szobádat!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X