Főoldal > szex > Ilyenek a magyarok az ágyban

Ilyenek a magyarok az ágyban

0

Írta:

Lezárult a Nők Lapja Cafe szexfelmérése

Nagyszabású, az eddigieknél őszintébb, nyíltabb tesztet töltöttek ki a Nők Lapja Café olvasói: mintegy 71 ezer nő és több mint 30 ezer férfi válaszolt a szexszel kapcsolatos kérdésekre – ezen keresztül pedig rendkívül részletes kép rajzolódott ki a magyarok szexuális szokásairól.

A Nők Lapja Café tesztsorának összeállításában Soma Mamagésa valamint Mester Dóra Djamila szexoktató segédkezett.

Kapcsolatok: a házasság és a sírig tartó hűség a menő

Arra a kérdésre, hogy melyik együttélési formát tartják a legvonzóbbnak, a teszt kitöltőinek több mint fele (a nők 62%-a és a férfiak 58%-a) választotta a házasságot. Érdekesség, hogy a külföldön hódító „mingli” életforma csupán a nők hat, és a férfiak öt százalékát érdekelte. Egybecseng mindezzel, hogy a megkérdezettek elsöprő többsége voksolt a „sírig tartó hűség” koncepciójával is: a nőknél 77%, a férfiaknál 69% volt ez az arány.
Némiképp árnyalja azért a képet, hogy a „Hány év volt a legtöbb, amit eddig fizikai szinten hűségben éltél meg a párkapcsolatodban?” kérdésre 6,4 év volt az átlag mind a férfiak, mind a nők esetében.

szexteszt2.jpg ()Betegségek, védekezés: a gumi és a gyógyszer vezet

Ami a védekezést illeti, a felmérés alapján a magyaroknál egyértelműen az óvszer és a fogamzásgátló vezet: előbbit a férfiak 53%-a, míg utóbbit a nők 41%-a választotta. Szomorú tény viszont, hogy a védekezés teljes hiányára is volt példa mind a nők (11%), mind pedig a férfiak (12%) esetében.

Kevésbé várt eredményt hozott a felmérés az alkalmi partnerrel történő védekezéssel kapcsolatos kérdések esetén: itt ugyanis a nők fele, a férfiak 36%-a válaszolta azt, hogy még nem volt alkalmi kapcsolata. Azon nők és férfiak között, akik folytattak már alkalmi kapcsolatot, minden második válaszolta azt, hogy minden esetben használ óvszert.

Az esetek jó részében, úgy tűnik, mindennek oka is van: a nők 21%-a nyilatkozott úgy, hogy volt már enyhébb nemi betegsége, míg a férfiaknál 14% mondta azt, hogy szenvedett ilyentől. A közvélekedés is az, hogy a nőket gyakrabban sújtják az ilyen kórok: amikor arra kérték a kitöltőket, hogy egy 1-10-ig terjedő skálán jelöljék, mennyire félnek a nemi betegségektől (ahol az 1-es felel meg az „egyáltalán nem” válasznak), a nők 6,8-as, míg a férfiak 5,7-es átlagot adtak meg.

Szex: gyakori önkielégítés, vezet az orális szex

A tesztet kitöltők a kényesebb kérdéseknél sem torpantak meg: rengeteg statisztika született a Nagy Szexteszt központi témájáról, a szűkebb értelemben vett szexualitásról is.
Kiderült például, hogy a nők 30%-ánál, a férfiak 27%-ánál a 31-45 perces együttlétek számítanak standardnak; a nők ötödénél és a férfiak 17%-nál pedig az egyórás szex a gyakori.

Ami az orgazmusok arányát illeti, a férfiak jócskán a nők előtt járnak: majd’ 30 ezer férfi arra a kérdésre, hogy 10 együttlétből hányszor van orgazmusa, 9,2-es átlagot produkált. A mintegy 70 ezer nő erre a kérdésre csupán 7,2-es átlagot adott. Külön érdekes azonban ebben az esetben megfigyelni, hogy a nők körében ennek ellenére nagyobb arányban vannak azok, akik minden alkalommal elélveznek: 24% áll szemben a férfiak 20%-val.

Az önkielégítés terén sem szégyellősek a magyarok: csupán a nők ötöde, a férfiaknak pedig valamivel kevesebb, mint tizede mondta azt, hogy soha nem okoz örömet magának. Ezzel szemben mind a nők (45%), mind pedig a férfiak (55%) esetében magas volt azok aránya, akik akkor sem hagyják ki az önkielégítést, ha állandó partnerük van.

Ami a különféle szexuális tevékenységeket illeti: az orális szex toronymagasan vezet. A nők 90, a férfiak 91%-a már próbálta. A képzeletbeli lista következő helyén szereplő anális szex már csak 51-56%-ot (nők-férfiak) ért el, ennél pedig csak ritkábban előforduló „extrák” voltak, mint például a szado-mazo játékok (3-3%) vagy a szex azonos neművel (6-3%).


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X