Főoldal > szex > Szeretkezz határok nélkül!

Szeretkezz határok nélkül!

0

Írta:

Fogadd el a testedet! A nőknek legtöbbször irreális kép van a fejükben önmaguktól, így szexuális kudarcaikat hajlamosak külsejükre fogni. „Tagadhatatlan, hogy az első szűrő a férfiaknál a vizualitás, a látvány, és az ismerkedésnél sokszor külsődleges tényezők döntenek a belső tulajdonságok helyett. A mai testkép milyenségét a média erősen befolyásolja: a reklámokban látott nők  vékonyak, csinosak […]

Fogadd el a testedet!

A nőknek legtöbbször irreális kép van a fejükben önmaguktól, így szexuális kudarcaikat hajlamosak külsejükre fogni. „Tagadhatatlan, hogy az első szűrő a férfiaknál a vizualitás, a látvány, és az ismerkedésnél sokszor külsődleges tényezők döntenek a belső tulajdonságok helyett. A mai testkép milyenségét a média erősen befolyásolja: a reklámokban látott nők  vékonyak, csinosak és szinte tökéletesek, ami a legtöbb nő számára elégedetlenséget, vagy önértékelési zavarokat, frusztrációt okoz. Aki elfogadja adottságait – amin úgysem változtathat – annak a lelki békéje is helyreáll, és sokkal felszabadultabban, gátlások nélkül élvezheti a szexet”- mondja dr. Bede Zsuzsa klinikai szakpszichológus, szexológus.

A szexben nincsenek tabuk, ha mindketten akarjátok

A benned lévő szemérem és gátlás különböző mértékű lehet. „Az orális szeretkezés minden formáját a legtöbb férfi imádja, sok nőt azonban feszélyez, ezért a párok között fölösleges feszültség keletkezhet” – mondja szakértőnk. Ez azonban csökkenthető azzal, ha megismered és megfogalmazod viszolygásod igazi okát. Beszélj róla pároddal, mert a nemi játékok között ez az egyik legbensőségesebb és legintimebb forma!

Döntsd le a korlátokat!

Egy kapcsolat kezdetén, amikor a szenvedély lángol, sokkal könnyebb megbarátkozni és teljesíteni a partner szexuális elvárásait. A gátlásokat mindenféleképpen le kell leküzdeni, ám mindannyiunk számára létezhet olyan határ, melyet nem akarunk és nem is tudunk átlépni. Szakértőnk véleménye szerint azonban nagyon fontos, hogy sose csak a férfinek való megfelelés miatt menjünk bele olyan helyzetekbe, melyeket igazán nem tudunk elfogadni, vagy nem okoz számunkra örömöt, mert hosszútávon ellenállás alakulhat ki bennünk a szexualitással szemben. „A szexuális korlátokat az egyéni értékrend, a neveltetés és az előélet határozhatja meg” – mondja szakértőnk. „Ezért nagyon fontos, hogy gátlásaidról és azokról a dolgokról, melyek feszélyeznek a szexben, beszélj a kedveseddel.”

shutterstock_2571831.jpg ()Beszélj nyíltan vágyaidról!

A szex akkor jó, ha mindketten élvezitek – egy olyan társas játszma, melyben ti ketten állítjátok fel a szabályokat, vagy döntitek le a falakat. Mielőtt azonban izgalmas dolgokat próbálnátok ki, a kapcsolatot kell új alapokra helyezni. Ha másra vágysz, vagy nem tetszik valami, bátran mondd ki, de vállalnod kell szavaidért a felelősséget. Nagyon fontos megtanulnod tabuk nélkül beszélni az igényeidről és esetleges problémáidról, csak így lehet ugyanis harmonikus és teljes a szexuális életed. Szakértőnk véleménye szerint, ha visszahozzátok a kapcsolatban az intim hangulatot közös beszélgetésekkel, vagy egy romantikus hétvégével, a szexuális gyönyörök rövidesen fokozódnak és kiteljesednek majd.

Engedd el a fantáziádat!

Az örömszerzés módszereinek repertoárja meglehetősen széles, melyet ki kell használnotok, de nem feltétlenül bonyolult pozíciókkal való próbálkozással. Ha eddig pironkodtál, amikor erotikus filmekről vagy szexuális segédeszközökről esett szó, változtass a hozzáállásodon, és adj esélyt magatoknak a pornós erotikára, mely feszültség-levezetésnek is kiváló. A filmek segítségével izgalmas ötleteket gyűjthetsz, melyeket közösen kipróbálhattok az ágyban.

A szexshopok gazdag választéka beindíthatja fantáziádat: egy-egy erotikus kiegészítő vagy izgalmas ruha lehetőséget kínál a szerepjátékra és felkorbácsolhatja az élvezeteket. Ne gondold, hogy perverz vagy, ha beszerzel egy vibrátort, hisz a férfiak nagy része imádja, ha kedvese egy ilyen tárggyal játszadozik előtte. Törekedjetek új helyszínekre, próbáljatok ki olyan pozitúrákat, melyek nagyobb lehetőséget kínálnak a kölcsönös örömszerzésre. Beszéljetek nyíltan vágyaitokról, hisz a hosszú távú szenvedély kommunikáció nélkül nem megy.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: info@bedestan.hu, www.szexhelp.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X