Főoldal > szex > Egyéjszakás kaland? Ezekre érdemes odafigyelned!

Egyéjszakás kaland? Ezekre érdemes odafigyelned!

egyéjszakáskalandkapcsolatpartnerszex
0

Írta:

Egyéjszakás kalandozás A tapasztalt nők tisztában vannak azzal, hogy a férfiak szexuális vágyai kevésbé kapcsolatfüggőek. Mielőtt egyéjszakás ismeretségbe bonyolódsz, nem árt tisztában lenned ezzel. Természetes hát, ha egy pasi szexuálisan vonzó nőként tekint rád, tőled függ azonban, hogyan viselkedsz ilyen helyzetekben. A tartós kapcsolatokban alapfeltétel a közös felelősségvállalás, ami érzelmi alapon megvalósul, hisz egymást szerető […]

Egyéjszakás kalandozás

A tapasztalt nők tisztában vannak azzal, hogy a férfiak szexuális vágyai kevésbé kapcsolatfüggőek. Mielőtt egyéjszakás ismeretségbe bonyolódsz, nem árt tisztában lenned ezzel. Természetes hát, ha egy pasi szexuálisan vonzó nőként tekint rád, tőled függ azonban, hogyan viselkedsz ilyen helyzetekben.

A tartós kapcsolatokban alapfeltétel a közös felelősségvállalás, ami érzelmi alapon megvalósul, hisz egymást szerető emberek számára a törődés, a partner biztonsága is fontos.

Ám jól teszed, ha az alkalmi együttlétet nem kevered össze a komoly párkapcsolattal, a szexuális vonzalmat pedig nem téveszted össze a szerelemmel.

egyejszakacikk1.jpg ()Még mielőtt belebonyolódnál…

Ha nagyon élvezed a partnereddel töltött időt és megalapozottabb kapcsolatot szeretnél, akkor jól teszed, ha megpróbálkozol a következőkkel:
Ajánlj alternatívát a szex helyett! Ha a pasi az első estén ágyba akar vinni, ajánlj valami érdekes programot a szex helyett. Mondhatod, hogy te is vágysz a szexre, ami még nagyobb élmény lesz, ha jut idő rá, hogy érzelmileg is közelebb kerüljetek egymáshoz.
Ne aggódj, bízz abban, hogy elfogadnak! Ha aggódsz a kapcsolat folytatása miatt és azért, hogy vajon tetszel-e neki eléggé, akkor már az első este „be akarod biztosítani” a kapcsolat jövőjét. Vagy épp ellenkezőleg, aggódsz, hogy nem lesz legközelebbi találkozó, ezért mindent beleadsz. Próbáld az „itt és most”-ban gondolkodva élvezni az találkozót!

Ha mégis belemész a kalandba…

Még mielőtt teljesen elvesztenéd a kontrollt, néhány pohár bor vagy a holdfényes égbolt hatása alatt a következőket érdemes végiggondolnod:

Teljesen megbízhatsz-e partneredben, testi-lelki biztonságod tekintetében? Sajnos, rossz partnerválasztásnál testi – lelki biztonságod veszélybe kerülhet, akár a bizarr szexuális magatartás, nemi erőszak, kirablás stb. kockázatát is jelentheti. Ne feledd, ilyen bűntények többségét ismerősök követik el!

Szólj társaságod valamelyik tagjának vagy ismerősnek, hogy hova mentél és kivel.

Nem jelent-e a kaland túl nagy érzelmi kockázatot számodra? Ha valamilyen élethelyzeti krízisen vagy túl (szakítás, válás, szeretett személy halála, állásvesztés), akkor zaklatott lelki állapotban fokozottabb az ilyen kaland kockázata.

Megfelelő-e a védekezés? Önmagadért kell ilyenkor felelősséget vállalnod. Ügyelj, hogy prédából nehogy áldozattá válj, egy nemi betegség vagy nem kívánt terhesség bekövetkezése kapcsán.

Elég józan vagy-e? Ha sokat ittál vagy kábítószert fogyasztottál, egész biztos, hogy a kalandnak csak hátrányai lesznek számodra!

egyejszakacikk2.jpg ()Túl az egyéjszakás kalandon…

Mivel az alkalmi kapcsolat nem igazán kedvez a nők érzelmi beállítottságának, lehet, hogy csalódottnak érzed magad. Általában kevés az esély arra, hogy a kapcsolat folytatásában reménykedhess.

Tanulj a tapasztalatodból, és vond le a következtetést, vajon alkalmas vagy-e alkalmi kapcsolatokra.

Ha valóban ezt akartad, akkor lépj túl rajta, emlékezz az élményre, és törődj bele, ez a legtöbb, amit ettől a pasitól kaphattál.

Ha folytatást szeretnél: Lehetséges az is, hogy nem rontottátok el a folytatást, az egyéjszakás kalanddal. Engedd, hogy a kapcsolat több szálon is elmélyülhessen! Első körben koncentráljatok a hálószobán kívüli közös élményekre.

Ha nem akarsz folytatást: Ha baráttal, ismerőssel, netán kollégával keveredtél egyéjszakás kalandba, akkor jó, ha tisztázzátok a helyzetet. Legjobb, ha kimondod, vállalod döntésed, hisz nem tudsz változtatni azon, ami megtörtént, ám az együttlét csak egy éjszakára szólt. Egymás tiszteletben tartása ilyenkor a pletykálkodás kiiktatását is jelenti.

Vigyázz, kész, fesztivál!

Nyaralásra, hosszú útra készülsz? Erre figyelj!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X