Főoldal > szex > Mindent elsöprő szexre vágysz? Íme, a titok!

Mindent elsöprő szexre vágysz? Íme, a titok!

párkapcsolatszerelemszex
0

Írta:

Az intimitás művészete Az intimitás fogalmát gyakran azonosítjuk a szexualitással, ám az intimitás ennél sokkal több, hisz életünk fizikai, érzelmi, mentális, szociális és spirituális dimenzióit is magában foglalja, amelyek kölcsönös harmóniában állnak egymással.  A mai párkapcsolatok egyik fő problémája, hogy állandóan „instant” kielégülésre vágyunk, és ha ezen igényünk nem teljesül azonnal, könnyedén váltunk partnert. Általában […]

Az intimitás művészete

Az intimitás fogalmát gyakran azonosítjuk a szexualitással, ám az intimitás ennél sokkal több, hisz életünk fizikai, érzelmi, mentális, szociális és spirituális dimenzióit is magában foglalja, amelyek kölcsönös harmóniában állnak egymással.  A mai párkapcsolatok egyik fő problémája, hogy állandóan „instant” kielégülésre vágyunk, és ha ezen igényünk nem teljesül azonnal, könnyedén váltunk partnert. Általában sokkal könnyebb fizikai kapcsolatot létesíteni valakivel, mint érzelmileg vagy mentálisan közel kerülni a másik félhez, ebből fakadóan pedig a szeretkezés csak ideiglenesen elégítheti ki a felületes vágyakat.

A kezdeti lelkesedés lankadásával már kevésbé kielégítő a szex, emiatt sokszor a másikat vagy önmagunkat hibáztatjuk, ám valójában ilyenkor nem is szexre vágyunk, hanem intimitásra. „Az intimitás egy teljesen átalakított közös életet, bizalmasságot, bensőségességet, meghittséget és közelséget jelent, amikor önmagunkat tudjuk adni és szinte eggyé válunk a partnerrel. Ugyanakkor ez nem feltétlenül kötődik a szexuális érintkezéshez, sőt még levetkőznünk sem kell hozzá – vélekedik Győri Szilvia, szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus.”

Figyelj a test jelzéseire!

Az intimitáshoz elengedhetetlen, hogy kapcsolatot tudjunk teremteni a partnerrel, amelynek egyik fontos eszköze a figyelem. Anélkül, hogy figyelnénk a saját és a másik testére, nem tudjuk, nem érezzük, hogy önmagunknak és a másiknak mi jó, vagy mi okoz igazán örömet. A testi jelzések alapján azonban képessé válhatunk változtatni a viselkedésünkön, és megtanulhatjuk, milyen erővel, milyen intenzitással, vagy milyen hosszan érjünk a másikhoz, hogy az intim együttlét valóban örömteli és felszabadult legyen. Ha több intimitásra vágyunk, figyelnünk kell önmagunkra, és arra, mit érzünk szeretkezés közben. Gondolatainkkal minden egyes pillanatban a szeretkezésre kell fókuszálnunk, ennek hiányában csupán a fizikai testünk van jelen.

szexcikk.jpg ()Kommunikálj szavak nélkül!

A csók a vonzalom egyik kifejezési formája, ami megteremti az intimitás meghitt és bizalmas légkörét. Csókolózás közben az agyban mozgásba lendül a dopamin, ami a gyönyör érzetének vegyi anyaga. Megnövekszik a tesztoszteron és más hormonok szintje, amely emeli a vérnyomást, serkenti a szívműködést, és nagy mennyiségű oxigénnel látja el a szervezetünket. „Az ajkakon rengeteg idegvégződés található, ezek különösen ingerelhetővé válnak csókolózás közben. Ilyenkor a száj megduzzad, megtelik vérrel, és a vékony bőr miatt sokkal érzékenyebb lesz, ami szinte felér egy kellemes ajakmasszázzsal” – fűzi hozzá a szakértő.

Tartsd nyitva a szemed!

A kapcsolatteremtéshez nagyon fontos a szemkontaktus, a szem, mint a lélek tükre érzelmeket is közvetít. Ha szeretnél intim hangulatot teremteni, ülj le a partnereddel szemben kényelmesen, és igyekezz minél hosszabb ideig (akár pislogás nélkül) nézni a szemét. A szemkontaktussal bizalmat is építhetsz, erősítheted az összetartozás érzetét, és biztonságot közvetíthetsz a másik felé. Ha szeretkezés közben hosszasan egymás szemébe néztek, új élményeket és izgalmas különlegességet nyújthat a szexuális együttlétnek.

Élvezd a csendet!

Ha szívesen ágyba bújnál a kedveseddel, ám úgy érzed, hogy hiányzik a szikra, lassítsd le a mozdulataidat és maradj csendben.  Lélegezz nyugodtan, egyenletesen, és élvezd, ahogy a párod minden mozdulatodat és érzésedet nyomon követi a szemével. A csend a figyelem koncentrálásához szükséges, ám közben szólhat nagyon halk, relaxáció zene is. Ezzel nyugodt, bensőséges hangulatot teremthetsz kettőtök között, ami szintén nagyon fontos az oldódáshoz és ahhoz, hogy át tudd magad adni a pillanatnak.

Simogass!

„Az apró érintések, a becéző és lágy mozdulatok a bizalom kialakításában és az intim légkör megteremtésében játszanak lényeges szerepet. A szexuális együttlét akkor lehet igazán teljes, ha teljes mértékben rá tudjuk bízni magunkat a másikra, tehát át tudjuk adni a kontrollt” – mondja a szakértő. Az orgazmus megélése egy kontrollvesztett állapot, amiben fontos alapul szolgálhat a partner iránti bizalom és a biztonságérzet. A simogatás és az érintés oldja a két ember közötti távolságot, a feszültséget, jó érzéssel tölt el, és segít a ráhangolódásban.  Az intimitás kialakításában természetesen számos más tényező is szerepet játszhat, mint pl. a szavak, ami kifejezi az egymás iránti tiszteletet, a kölcsönösséget, és mély érzelmeket közvetít.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: http://www.gyoriszilvia.hu/

Katus Attila az étel-házhozszállítási piacon! (x)

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X