Főoldal > szex > Amiért nem jár Oscar: ne játszd meg az orgazmust!

Amiért nem jár Oscar: ne játszd meg az orgazmust!

0

Írta:

A pasik tényleg nem tudják, mikor van orgazmusunk? Ha egyszer azt hazudom, hogy elélveztem, nem fogok a saját csapdámba esni? Hogyan mondjam meg, hogy néha csak úgy teszek? Hasonló kérdésekkel bombáztatok minket, mi pedig Ámon Mariann szexuálpszichológus segítségével összeszedtük a válaszokat. Elmondjuk, hogyan tudod őszintén élvezni a szexet. Mikor lesz már jó? „A kapcsolatunk elején […]

A pasik tényleg nem tudják, mikor van orgazmusunk? Ha egyszer azt hazudom, hogy elélveztem, nem fogok a saját csapdámba esni? Hogyan mondjam meg, hogy néha csak úgy teszek? Hasonló kérdésekkel bombáztatok minket, mi pedig Ámon Mariann szexuálpszichológus segítségével összeszedtük a válaszokat. Elmondjuk, hogyan tudod őszintén élvezni a szexet.

Mikor lesz már jó?

„A kapcsolatunk elején a barátom azt mondta, túl sokáig tart, mire orgazmusom lesz – meséli a 23 éves Kitti. – Az eddigi barátnői szinte rögtön elélveztek, egyikőjük egy aktus során egymás után tizenhatszor. Legszívesebben orrba vágtam volna az összes exét, amiért így átverték. Nem hibáztattam, honnan tudta volna, hogy valami nem stimmel, hiszen csak a fülének hitt.”

A szexuálpszichológus tanácsa: „Sok srácnak fogalma sincs arról, mikor él át tényleg orgazmust a barátnője. Meg kell értetned vele, hogy erőteljesen hat rád (és az orgazmuskészségedre) az, milyen állapotban vagy lelkileg és testileg. Magyarázd el, hogy nem a frigiditás jele és nem is kapcsolatotok válsága, ha lassabban érsz el a csúcsra, vagy időnként nem is jutsz el odáig. Azzal pedig, ha sürget téged, pont az ellenkező hatást érheti el. Hogy ő se essen pánikba, mondd el azt is, hogy ha szigorú értelemben véve nincs is orgazmusod, a testednek jólesik a szex, és lelkileg kielégülsz. Ne nyomassza magát azzal, hogy minden alkalommal többször a csúcsra kell juttatnia téged.”

Ne fogd a stresszre!

„Egy kimerítő nap után sokszor csak alvásra vágyom, és nem ágytornára – vallja be a 27 éves Andrea. – Az is megesik néha, ha túl hosszúra nyúlik az együttlét, hogy eljátszom az orgazmust. Szerintem kegyesebb vagyok a párommal, mint ha sürgetném vagy eltolnám magamtól. Így nem okozok neki fájdalmat. Mi a baj ezzel?”

A szexuálpszichológus tanácsa: „Az, hogy fáradt vagy stresszes vagy, önmagában nem gond, de ha folyamatosan erre hivatkozol az ágyban, az már igen. Hogy mindkettőtöknek jó legyen, tanácsold a barátodnak azt, hogy próbáljátok meg most másképp. Meséld el, mi esne jól, és vezesd a mozdulatait. Mutasd meg neki te, mit élvezel – a látvány őt is izgalomba hozza, és biztosan nem fog tiltakozni egy gyorsabb menet ellen. És ha megkaptad, amit akarsz, ne felejtsd el kimutatni, mennyire tetszett – de igazán, semmi púder!”

orgazm2.jpg ()Ki a rossz szerető?

„Eddig minden kapcsolatomban tökéletesen eljátszottam, hogy orgazmusom van – ismeri be Éva (25). – Holott még sosem juttattak csúcsra. Összejöttem egy helyes sráccal, és véget akartam vetni a hazudozásnak. Igazán jól akartam magam érezni, őszinte, valódi kapcsolatot szerettem volna. Elmeséltem neki mindent, amitől teljesen összetört.”

A szexuálpszichológus tanácsa: „Nem lehet a meztelen igazságot rögtön felfedni, ez durva és fájdalmas a másik számára. Úgy érezheti, a probléma elhallgatásával és a színleléssel esélyt sem adtál neki arra, hogy a hiányosságát pótolja. Értesd meg vele, hogy ez rólad szólt (a te bizonytalanságodról, arról, hogy azt akartad, neki jó legyen), nem ő a rossz szerető. Sőt mivel te a kapcsolatot nagyon erősnek érzed, ezért vetted a bátorságot, hogy előrukkolj az igazsággal. Ha időre van szüksége, légy türelmes, míg újra bízni tud benned. Ne görcsölj azon, vajon mit gondol rólad, és ha kell, kapcsold be a fantáziádat: egy új hely, pozíció vagy időpont sokat dobhat a helyzeten, finoman irányítsd, és biztasd a folytatásra.”

Indulj be igazán!

„Én saját magam miatt játszom el, hogy mennyire jó nekem – meséli a 24 éves Barbara. – Ezzel mintegy szuggerálom magam, hogy élvezzem a szexet. Végül annyira beleélem magam, hogy néha tényleg valódi orgazmusom lesz.”

A szexuálpszichológus tanácsa: „Van ennél egyszerűbb út is. Elárultad már a kedvesednek, mi az, amitől beindulsz? Ne várd tőle, hogy útmutató nélkül ismerje a tested: a pasiknak is szükségük van segítségre. Kezdd azzal, hogy „szeretem, ha így érsz hozzám, de azt is imádom, ha ezt csinálod”, és mutasd is meg. Hogy teljesen átéld, több időt kell töltenetek az előjátékkal, amely előkészít az igazi élvezetre. A misszionárius vagy a lovagló pózt ajánlom, ahol a pasi mélyebbre tud hatolni, és jobban izgatja a klitoriszt.”

Gyorssegély, hogy ne kelljen kamuznod

1. Ne rágódj! Ha egy együttlét nem sikerül fergetegesre, ne görcsölj rajta, és ne agyalj azon, ki rontotta el. Következő alkalommal koncentrálj arra, ami jó, és add át magad a pillanatnak!

2. Legyél türelmes! Ha a pasi nem elsőre érez rá arra, neked mi a legjobb, ne add fel, ettől még nem reménytelen eset. Kérj tőle egy érzéki masszázst: így az egója is sértetlen marad, és ki tudja, mivel végződik a szeánsz…

3. Kezdeményezz! Ha a barátod olyannal próbálkozik, amitől nem leszel libabőrös, ne fordulj a fal felé sértődötten, inkább finoman vedd át az irányítást, diktáld te a tempót és a mozdulatokat. Nem fogja hidegen hagyni.

További szuper témákról olvashatsz a Maxima magazin legújabb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X