Főoldal > szex > 4 módszer, hogy felpezsdüljön a szexuális életed

4 módszer, hogy felpezsdüljön a szexuális életed

boldogságkifogáspárkapcsolatszexszexuális élet
0

Írta:

Őszi védelem, kívül-belül Túl fáradtnak érzed magad, vagy egyszerűen csak nincs hozzá hangulatod

Őszi védelem, kívül-belül

Túl fáradtnak érzed magad, vagy egyszerűen csak nincs hozzá hangulatod? Ha megfogadod a tanácsainkat, ezek a klasszikus kifogások nem állhatnak többé a szexuális életed útjába.

A pároddal aktívan eltölteni az éjszakát mindig kitűnő ötlet. A rendszeres szexuális együttlét segít az immunrendszered erősítésében, a stressz elleni harcban, a fájdalom csökkentésében, és bónuszként a kapcsolatodat is megszilárdítja. Egy amerikai kutatás szerint, ha a nők kétharmadához tartozol, sajnálatos módon ezeket az előnyöket legfeljebb hetente egyszer használod ki. Az alábbi 4 tanácsot megfogadva vess véget a kifogásoknak, és pörgesd fel a szexuális életed!

„Túl fáradt vagyok”

A leggyakoribb panasz a fáradtság szokott lenni. Ezen egyértelműen segít, ha több időt szánsz az alvásra, de a rendszeres edzőterem-látogatás is sokat dobhat az erőnléteden, így ugyanis idővel energikusabbnak fogod magad érezni. Továbbá ne feledd, hogy a szexnek nem kell maratoni eseménynek lennie. Sokszor egy gyors menet pont elegendő mindkét fél számára.

sex2.jpg ()„Fáj a fejem”

Kiderült, hogy ez a klasszikus trükk nem csak egy taktika lehet, hogy kihúzd magad a szex alól. Egy friss kutatás szerint azok a nők, akik gyakran küzdenek migrénes fejfájásokkal, nagyobb valószínűséggel számolnak be szexuális problémákról. Ha a fejfájás-csillapítók sem segítenek, konzultálj minél hamarabb a kezelőorvosoddal. Sajnálatos módon néhány migréntípus blokkolhatja a nemi vágyat, tehát ha ilyen hatást gyakorolnak rád, próbáld ki a magnézium tartalmú táplálékkiegészítőket, amelyek csökkenthetik a fejfájás előfordulásának gyakoriságát.

„Nincs hozzá hangulatom”

Nem szokatlan jelenség, hogy idővel a vágy fokozatosan csökken. Ahhoz, hogy kicsit felrázd a dolgokat, próbálj intim közelségbe kerülni a pároddal más helyeken, ne csak a hálószobátokban, vagy próbáljatok ki egy tetszőleges szexuális segédeszközt, vagy erotikus masszázsolajakat, síkosítókat. Alkalmanként a hormonális eltolódások (például a ciklusod előtt) szintén hatással lehetnek a libidódra. Ezek ingerlékenységet, emlőérzékenységet és puffadást is okozhatnak, és ha nem érzed magad jól, nem fogod kívánni a szexuális közeledést sem.

Érdemes visszaszorítani a só- és a koffeinfogyasztást, és rengeteg vizet inni! Ha úgy érzed, súlyos a helyzet, érdemes elmenni néhány szűrésre: a pajzsmirigy rendellenes működése, vagy a depresszió szintén hatással lehetnek a nemi életedre. Kérd meg a kezelőorvosod, hogy ellenőrizze a gyógyszereket, amiket rendszeresen szedsz, beleértve a fogamzásgátló tablettát is – ez ugyanis szintén bűnbak lehet.

„Nagyon dühös vagyok rád”

A libidó csökkenése sokszor a kapcsolatban jelentkező problémákból is adódhat. A nők gyakran semmit sem mondanak, amikor dühösek a párjukra. Kérdezd meg magadtól, hogy nincs-e benned rejtett harag! Ha pedig van, adj neki hangot, és próbálj rá megoldást találni. Mit csináljon a párod (és te) másképp, hogy boldogabb legyél? Ha a nehéz beszélgetés méltó jutalma a jobb szexuális élet lesz, a partnered jó eséllyel meg fogja hallgatni a problémáidat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X