Főoldal > EGÉSZSÉG > Mondj nemet a szintetikus gyógyszerekre!

Mondj nemet a szintetikus gyógyszerekre!

0

Írta: and

A gyógyítás gyökerei Az emberiség régen a növényeket tápláléknak tekintette, és különböző betegségek ellenszereként fogyasztotta. Manapság a különféle testi és lelki tünetek megelőzésére és gyógyítására  ismét egyre inkább előtérbe kerülnek a gyógynövények. Az ősi gyógynövényekből, a hozzájuk fűződő tapasztalatokból alakult ki a 21. század tudománya, a fitoterápia, melynek fő hatékonysága a gyógynövényekből készült főzetek, kenőcsök, […]

A gyógyítás gyökerei

Az emberiség régen a növényeket tápláléknak tekintette, és különböző betegségek ellenszereként fogyasztotta. Manapság a különféle testi és lelki tünetek megelőzésére és gyógyítására  ismét egyre inkább előtérbe kerülnek a gyógynövények. Az ősi gyógynövényekből, a hozzájuk fűződő tapasztalatokból alakult ki a 21. század tudománya, a fitoterápia, melynek fő hatékonysága a gyógynövényekből készült főzetek, kenőcsök, olajok felhasználásában rejlik.

Az aromaterápia a fitoterápia szerves része, mely különböző illatos drogok és illóolajok használatával történő gyógykezelést jelent. A növényekből származó illóolajok gátolják a mikroorganizmusok kialakulását, görcsoldó, nyugtató hatásúak, és pozitívan hatnak a szervezet egészének működésére.

A nyugodt éjszakáért

A golgotavirág Mexikóból származó növény, melynek föld feletti része flavonoidokat tartalmaz, és ezek hatásosak, ha alvászavarral küzdesz. A növény leveleiből készült gyógytea idegnyugtató, fájdalomcsillapító, a golgotavirág a méh izmaira hat pozitívan, ezért menstruációs fájdalomcsillapítóként is használható.  Emellett csökkenti a stresszes életvitellel járó szorongást, feszültséget, és megteremti a nyugodt, békés alvás feltételeit.

A gyógyászatban évszázadok óta alkalmazott Valeriana, vagy macskagyökér nyugtató hatású, így álmatlanság, lehangoltság, vagy feszültség ellen tökéletes, és függőséghez sem vezet!

WellnessCafe-tipp: Bronnley Golgotavirág tusfürdő (2350 Ft), Herbaria Golgotavirág tea (500 Ft), Teva Valerina drazsé (794 Ft).

gyogyszer2.jpg ()A szervezet méregtelenítésért

A természetgyógyászok kedvelt növénye, a cseresznyekocsány vizelethajtóként és tisztóként ismert, és mellékhatásoktól mentes. A növény salaktalanítja szervezetedet, kiüríti a felhalmozódott méreganyagokat, a benne lévő flavonoidok pedig segíti a vizelet kiválasztását, és kedvezően funkcionálnak reuma, ízületi bántalmak ellen.

A tökmagolaj világszerte ismert és kedvelt terápiás növény, hatóanyagai élettani szempontból nagyon értékesek. Hidegen sajtolt változatában nem bomlanak le a telítetlen zsírsavak, vitaminok, ezért lassítja az érelmeszesedési folyamatokat, csökkenti az emelkedett lipidszintet, elősegíti az inzulintermelést, és ha gondod támadna a libidóval, a potenciál fokozásában is hasznodra lehet.

WellnessCafe-tipp: Pavel Vana tea húgyúti panaszokra (879 Ft), Arkocaps Cseresznyekocsány tabletta (1400 Ft), provitamin.hu, NOW Pumpkin Seed Oil (4990 Ft), bolthely.hu.

A tökéletesebb memóriáért

A ginkgo az ázsiai népek szent növénye, levelei antioxidáns flavonoidokat tartalmaznak, így megkötik a szabad gyököket az agyban. A ginkgo enyhíti az öregedést, értágító hatású, és csökkenti a vér viszkozitását. Ha fáradt vagy, és úgy érzed, menten összeesel, ginkgoval élénkítheted éberségedet és javíthatod kedélyállapotodat, amire a hideg, borongós időben szükséged is lehet.

A bakopa Ázsia több országában agyserkentőként ismert, Indiában pedig szíverősítőként és emésztés-serkentőként is használják. A bakopában lévő triterpentid szaponinok, és bakozidok elősegítik az idegi impulzusok áramlását, így javítható a memória és az emlékezési funkció.

WellnessCafe-tipp: Ginkgo Biloba tabletta (1590 Ft), vitalplaza.unas.hu, Bio Ginkgo koncentráló tea (819 Ft), biokukac.hu, Planetary Bakopa tabletta (2100 Ft).

A karcsúbb vonalakért

A zöld tea Indiából származik, a fitoterápia fiatal leveleit és bimbóját fogyókúrás szerként ismeri. A zöld tea fő alkotóelemei a koffein, a keserű és cseranyagok, a flavonoidok, a szaponinok, az illóolajok. A zöld tea levelének koffein tartalma segít a trigliceridek lebomlásában, így a zsírok szabaddá válnak, és szervezeted gyorsabban lebontja azokat. A zöldtea fontos hatóanyaga még a polifenol, mely gátolja a szénhidrátok felszívódását, növeli a testi-szellemi frissességet, és ha diétázol, fogyasztásával csökkentheted éhségérzetedet!

A népszerű mexikói nopal kaktuszfélét a helyi lakosok táplálékként használják. A kaktuszban lévő nagy volumenű pektin, nyák és gumi megköti a táplálkozás során elfogyasztott cukrokat, és zsírokat, így csökken felszívódásuk a szervezetedben. A nopal kaktusz értékes aminosavakat és növényi fehérjéket tartalmaz, melyek hatékonyan lépnek fel a cellulitisz kialakulása ellen.

WellnessCafe-tipp: Bánó zöldtea-por kapszula (2090 Ft), fogyibolt.hu, Ginseng Eleuthero zöldtea (650 Ft), bioszallito.hu, Dr. Nopal kaktuszpor (4200 Ft), biosziget.hu.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X