Főoldal > AKTUÁLIS > Várkonyi Andreának egész évben topon kell lennie!

Várkonyi Andreának egész évben topon kell lennie!

agyhíradóműsorvezetőorvosTényekTV2Várkonyi Andrea
0

Írta:

Dr. Várkonyi Andreát a legtöbben híradósként ismerik, kevesen tudják róla, hogy orvosdinaszti&

Dr. Várkonyi Andreát a legtöbben híradósként ismerik, kevesen tudják róla, hogy orvosdinasztiából származik, és sokáig belgyógyászként dolgozott. A népszerű képernyős ezúttal orvos szerepben mutatkozik be és az agyi egészség fontosságára hívja fel a figyelmet. Emellett azt is elárulja, hogy magánéletében milyen helyzeteket szül a mentális kimerültség, és hogyan kezeli ennek hatásait.

Dr. Várkonyi Andrea számára nem csak képernyősként, hanem egy csodás kislány édesanyjaként is fontos, hogy megőrizze frissességét – ennek érdekében nem csak az alakját, de az elméjét is rendszeresen edzésben tartja. „Híradósként nem engedhetem meg magamnak, hogy cserbenhagyjon az agyam, ezért folyamatosan tréningezem magam. Harmadéves vagyok a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol pszichológiát tanulok, közben pedig gőzerővel készülök a spanyol nemzetközi nyelvvizsgára” – mondta el a népszerű híradós. Azt is elárulta, hogy a szellemileg megterhelő időszakokban nála is jelentkeznek a mentális kimerültség tünetei.

dr_varkonyi_andrea_.jpg ()„A munkám miatt egész évben topon kell lennem szellemileg, a decemberi-januári vizsgaidőszak azonban még a szokásosnál is több agytornát igényel. Amikor iszonyúan fáradt vagyok, néha rossz szavakat használok, például előfordul, hogy asztal helyett házfalat mondok. De arra is akad példa, hogy Gábor figyelmeztet: felkapcsolva maradt otthon a lámpa, miközben nagy tételben fogadnék rá, hogy lekapcsoltam” – mesélte a képernyős. A fáradtság tünetei további humoros helyzeteket szülnek Andrea életében. „Egyik reggel, amikor a kislányomat öltöztettem, felcserélődött a „menetrend”, és azelőtt adtam fel a zoknit a lábára, hogy levettem volna róla a pizsamát. Amikor aztán lekerült a pizsama, vele együtt lehúztam róla a zoknit is – amit ezután hosszú perceken át kerestem, hiszen emlékeztem, hogy egyszer már ráadtam. Nóri szólt rám, hogy „Anyu, ébresztő!”

infografika_agyi_egeszseg_tunetek.jpg ()A romló agyi vérkeringés tünetei – mint például mentális kimerültség, ingerlékenység, feledékenység – nem csak Andreánál jelentkeznek: egy friss kutatás szerint a felnőtt magyar lakosság nagy többsége szembesül ezekkel. „Nagyon megdöbbentőnek tartom a számokat! A felmérés szerint a magyarok 86%-a ingerlékeny, 74%-a mentálisan kimerültnek érzi magát, 72% pedig feledékenységről is beszámolt. Az orvos is beszél belőlem, amikor azt mondom: sokkal többet kellene tennünk agyunk egészségéért, már 35 év felett is. Fontosnak tartom, hogy a napi rutinba beépítve foglalkozzunk többet agyi vérkeringésünkkel. Figyeljünk oda az egészséges táplálkozásra, a rendszeres agytornára, emellett érdemes természetes hatóanyagokkal, például ginkgo biloba tartalmú készítményekkel megtenni a lépéseket azért, hogy nagymama korunkra is szellemileg frissek maradhassunk.”

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X