Főoldal > SZÉPSÉG > Könnyű, ötletes szépségtippek a konyhából

Könnyű, ötletes szépségtippek a konyhából

0

Írta: and

Csokit a narancsbőr ellen A jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé teobromint tartalmaz, ami serkenti a zsírégetést. Napi néhány kocka elfogyasztása is hatásos lehet, de készíthetsz a kényes területekre csokoládépakolást is, ami még hidratálja és rugalmassá is teszi a bőrödet. Gránátalmát a bőrnek Az időjárás változásai nemcsak szervezetedet, de bőrödet is megviselik. A gránátalma különleges hatásokkal […]

Csokit a narancsbőr ellen

A jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládé teobromint tartalmaz, ami serkenti a zsírégetést. Napi néhány kocka elfogyasztása is hatásos lehet, de készíthetsz a kényes területekre csokoládépakolást is, ami még hidratálja és rugalmassá is teszi a bőrödet.

Gránátalmát a bőrnek

Az időjárás változásai nemcsak szervezetedet, de bőrödet is megviselik. A gránátalma különleges hatásokkal bír. Segít eltávolítani a bőr repedezéseit, és helyreállítja a normális állapotát. Hogy egészséges maradjon, próbáld ki a következő tápláló bőrradírt, melyet egész testeden használhatsz. Keverj össze 2-3 evőkanál gránátalmalét, 3 evőkanál cukrot, és 1 teáskanál olívaolajat. Dörzsöld át vele a tested, majd zuhanyozd le.

Cukrot a szádra

konyha2.jpg ()Bőrradír helyett használj cukrot az ajkadon elhalt hámréteg eltávolítsára. Készíts keveréket egy teáskanál kristálycukorból és ugyanennyi olívaolajból. Ezzel a fura krémmel kendd be az ajkaidat, akár egy fogkefével meg is dörzsölheted körkörös irányba, majd töröld le egy puha kendővel. Meglátod, reggelre gyönyörű puha száj tulajdonosa leszel.

Száraz bőrre banán kell

Ez a legjobb gyümölcs, amit száraz bőrűek csak kívánhatnak, mivel természetes hidratáló anyagokat tartalmaz. Készíts belőle maszkot, ezzel kezeld arcbőröd. Fél banánt, 1 teáskanál mézet, 1 teáskanál vizet, és 2 merőkanál porított zabot kell péppé keverned. 15 percig hagyd fent, majd meleg vízzel öblítsd le.

Sörsampon

Furcsa, de a sör nagyon sok olyan anyagot tartalmaz, melyek rendkívül jó hajápolók. Forralj fel egy üveg sört, majd ha kihűlt, öntsd a hajadra és fésüld át alaposan. Természetesen utána le kell öblítened, hogy elkerüld az érdekes szagokat, de a hajad csodásan fog ragyogni a kezeléstől.

Narancs az arcodra

A narancs magas C-vitamin tartalmú gyümölcs, erre pedig a bőrödnek ilyenkor télen igazán nagy szüksége van. Vágd fel a narancsot, majd egy fél karikát dörzsölj szét az arcodon. Így a bőröd beszívja a vitaminokat, amik felfrissítik, és egészségesen tartják.

Szódabikarbóna a fogakra

Ezt az anyagot a legtöbb fogkrémben megtalálható, de azok tartalmaznak más adalékanyagokat, melyek esetleg károsak is lehetnek. Az egyszerű háztartási szódabikarbóna hatékonyan távolítja el az elszíneződéseket, a lerakódásokat fogaidról, és hosszan tartó friss leheletet biztosít. Nedvesítsd be a fogkeféd és mártsd bele, így moss fogat legalább két percig.

Zabpehely a viszkető, száraz bőrnek

A B-vitamin és a cink nagyon fontos bőrünk egészségének, és a zabpehely ezekben különösen gazdag. Ha a hideg levegő annyira kiszárítja bőröd, hogy az már viszket és fájdalmas is, készíts belőle fürdőt. Fél pohár darált zabpelyhet oldj fel egy pohár vízben, majd ezt öntsd a fürdővízbe. Áztasd benne magad 15-20 percig.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X