Főoldal > SZÉPSÉG > 10 csodás szépségtrükk kókuszolajjal

10 csodás szépségtrükk kókuszolajjal

kókuszolajszépségszépségápolás
0

Írta:

Amikor a kókuszolaj jótékony hatásairól beszélünk, a legutolsó dolog, ami eszünkbe jut,

Amikor a kókuszolaj jótékony hatásairól beszélünk, a legutolsó dolog, ami eszünkbe jut, hogy bekenjük vele az arcbőrünket, vagy akár a hajunkat. A rengeteg kutatás, a számtalan szépségszakértő és a természetes készítmények hadseregnyi híve azonban minden szépségtrükkel kapcsolatban esküszik a kókuszolaj használatára. Nem véletlenül lett alapanyaga sok kozmetikumnak: természetesen antibakteriális és gombaellenes, tökéletes hidratáló, jobban behatol a hajszálakba, mint bármely más olaj, és hm, olyan az illata, akár egy süteménynek. Most 10 csodás felhasználását mutatjuk be, amelyet bármikor elvégezhetsz otthon, ráadásul nem kell hozzá egy vagyont költened különböző szépségápolási termékekre.

Nyugtatja a száraz kezet

Ez a tipp nem igazán működik a mínuszokban, amikor épp úton vagy, de otthon csodákat tesz a takarítástól és a mosogatástól kiszáradt kezekkel. Tarts a konyhapulton egy kis tégelynyi extra szűz kókuszolajat, és minden mosogatás után kend be vele a kezed, hogy puha és hidratált maradjon. Ha kókuszolajjal sütsz, masszírozd a kezedbe is!

Fényt ad az arcbőrnek

Semmi sem dobja fel jobban a fáradt arcot egy kis highligternél, de nem szükséges egy vagyont otthagynod a drogériában, hiszen máshogy is elérheted ugyanezt a hatást. Csak rakj fel egy parányi kókuszolajat a járomcsontjaidra. Ragyogóvá varázsolja az arcot, ezért is használják a gyártók termékeik alapösszetevőjeként.

Helyettesíti a borotvahabot

A borotváló habok nemcsak drágák, de tele vannak tömve különböző vegyi anyagokkal, ezzel szemben a kókuszolaj viszonylag olcsó, természetesen antimikrobális és isteni az illata. Bőrnyugtató tulajdonsága lévén borotválás közben hidratálja is a lábat.

haj2.jpg ()

Kondicionálja a hajat

Most megtudhatod, miért tartalmaz rengeteg kondicionáló kókuszolajat, ugyanis könnyebben belehatol a hajszálakba (és megakadályozza a fehérjeveszteséget), mint az ásványi- és a napraforgóolajok. Kend rá a hajadra, fésüld bele, majd rakd fel egy laza kontyba! Csavard bele egy puha törölközőbe vagy húzz rá egy tusolósapkát, és hagyd így éjszakára. Reggel mosd meg a hajad a szokásos módon samponnal.

Ragyogó fényt ad a tincseknek

Nemcsak kondicionáló, hajfény helyett is használhatod! Rakj a hajvégekre egy kicsit, a fakó és a töredezett haj ellen. Az adagolással csak óvatosan, nagyobb mennyiség hatására zsírosnak fog tűnni a hajad!

Eltávolítja a szemfestéket

Igen, a kókuszolaj még a vízálló szempillaspirált is eltávolítja, jobb, mint bármelyik expressz termék! Tegyél egy apró mennyiséget a kozmetikai vattára, és óvatosan húzd végig a szemeden. Az olaj nagyszerűen lehozza a legmakacsabb, fekete szemfestéket is, ráadásul hidratálja a kiszáradásra és ráncosodásra hajlamos területet. Utána, a megszokott módon, mosd le az arcod.

Tisztítja az arcot

A kókuszolaj antibakteriális, gombaölő, hidratáló, sőt bizonyos bőrbetegségek ellen is igen hatásos. Próbáld ki a dupla tisztítást: egyszerűen kend fel körkörös mozdulatokkal az arcra és a nyakra, a maradványt pedig mosd le kedvenc arctisztítóddal.

Hidratálja a testet

Egy friss tanulmány szerint a szűz olaj felgyorsítja a sebgyógyulást, egy másikból pedig megtudhatjuk, hogy még a legszárazabb bőrt is remekül hidratálja. Kiváló helyettesítője tehát a vegyi anyagokból készített testápolóknak, és még az illata is jobb.

Megtisztítja a bőrt az elhalt hámsejtektől

Ne kajtass a boltokban a hiánycikknek számító bőrradír után, ugyanis csak pénzkidobás! Keresd inkább a konyhában, legalább természetes, vegyi anyagoktól mentes. Olvaszd fel a szilárd kókuszolajat alacsony hőfokon, majd keverj bele barnacukrot vagy tengeri sót, a radírozó szemcsékhez. Ha intenzívebb illatra vágysz, bolondítsd meg a kedvenc illóolajaddal vagy vanília kivonattal.

Masszírozáshoz is tökéletes

A boltok polcain található, méregdrága masszázsolajak alapanyaga a kókusz- és a jojobaolaj. Ne pazarold ezekre a pénzed, használj inkább színtiszta kókuszolajat, amely remekül csúszik, bőrbarát és hidratál.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X